Reklama

3 tygodnie i po kieszeni ...

Zaczęty przez quietus, 12-08-2013, 11:27:08

quietus

No jestem nieco wnerwiony ... 3 tygodnie temu kupiłem jeansy ... w sumie ok. Nawet ograniczyłem ilość szpeju który noszę do: noża, kluczy, latarki, portfela i telefonu i co ? Po 3 tygodniach już mam dziury w kieszeniach, nie że w jednej ale obu. Nie wiem czy to kieszenie coraz słabsze robią tylko żeby chusteczki nosić? Wszystkiego na pasek nie powieszę. A u was jak z żywotnością kieszeni ? Jak radzicie sobie ze słabością kieszeni? Od razu przerabiacie ? Wstawki z cordury ?
Pozdro
q.

Do U realize ? This world is totally FUGAZI.

maba

Jeszcze dobrze by było wiedzieć jakie dżinsy?

A post nadaje się do wątku:

http://forum.knives.pl/index.php/topic,131821.0.html

quietus

Zara dodam do wątku .. dzięki ;) ... dżiny ? Żadne markowe ...

maba

Cytat: quietus w 12-08-2013, 11:43:23

Żadne markowe ...

Może tu tkwi problem? Choć to rzecz jasna spore uogólnienie.

Ale na Allegro można dość łatwo wyrwać nowe markowe w super cenach ;)

quietus

tia .. tak bez przymiarki ? oj nie wiem .. .musiałbym latać przymierzyc gdzie w sklepie i zanabyć an alle ... może to i metoda ... ale jakoś .. ;)
za chwile usunę wątek żeby nie duplikować

maba

A co Ty baba żeby w sklepach do lusterka przymierzać? :P

Ja to nawet buty bez przymiarki kupuję. I nie narzekam. I nie przepłacam.

quietus

buty raz kupiłem bez przymiarki ... oddałem .. za ciasne były .. z butami loteria .. wg różnych numeracji mam od 42 do 44 więc bez przymiarki łachów a zwłaszcza butów nie kupuję .. ;)

kniv35

Jeśli w domu masz jakieś ulubione, idealnie pasujące spodnie, pomierz je dokładnie:
-szerokość w pasie,
-szerokość w biodrach,
-wysokość stanu z przodu (od pasa z przodu do kroku)
-wysokość stanu z tyłu (od pasa z tyłu do kroku)
-długość nogawki po zewnętrznej (od pasa do końca nogawki)
-długość nogawki po wewnętrznej (od kroku do końca nogawki)
-szerokość nogawki przy kroku,
-szerokość nogawki w kolanie,
-szerokość nogawki na dole (przy kostce)
zapisz te parametry na kartce i szukaj... Sporo fajnych spodni można znaleźć w sieci. Jeśli nie ma dokładnych wymiarów, zawsze możesz poprosić o dosłanie informacji przez sprzedawcę :)

ps. (dla Twoich wymiarów zrób tolerowane  +/- centymetrów, ile mógłbyś dołożyć bądź ująć, wtedy wiadomo, że więcej znajdziesz dla siebie)

quietus

może następnym razem, z wymiarami kupowałem 5.11 "jean cut" nie domierzyłem długości ... i zwrot był ... zabrakło 2 cm na długości nogawki do komfortu ;)

kosma

Chodzę w wranglerach z dodatkiem stretchu. Noszę nóż długopis latarkę gaz telefon portfel klucze. Nic się nie dzieje, polecam te spodnie na maxa, są wygodne i trwałe.

quietus

mam ze stretchem ale nie firmówki ... zgadzam się co do wygody ... tylko kieszenie kiepskie ;)

langar

Dziurawe kieszenie to u mnie normalka. Przecierają się chyba od samego tarcia o nogę (szczególnie niewydepilowaną ;-P ), najbardziej jak kieszenie są wypchane.
W moim przypadku ze spodniami najgorzej jest z tyłu - dużo jeżdżę rowerem i spodnie przecierają się na dupie od siodełka. Średnio wytrzymują 3 miesiące. Ostatnio kupiłem firmówki, zobaczymy jak się spiszą.
Ale wątek to rzeczywiście w kiepskim miejscu.

kosma

A z nie jeansowych to mam krótkie spodenki i długie materiałowe spodnie z diversa i też się zbytnio nic z kieszeniami nie dzieje. W jednych które mam chyba za 4 lata się posypało, ale tak to trzymają się dzielnie. Może jakiś wybitnie ostry szpej nosisz ? :P

langar

W przednich kieszeniach tylko folder, portfel, telefon i gumy do żucia. Żadnych półkilogramowych breloków, czy innego badziewia. W sumie specjalnie mi to nie przeszkadza. Jak się przecierają, to zaszywam i tyle :)

G.N

Cytat: langar w 12-08-2013, 16:04:22

W moim przypadku ze spodniami najgorzej jest z tyłu - dużo jeżdżę rowerem i spodnie przecierają się na dupie od siodełka.

Bo na rowerze to się w "obcisłych" jeździ  ;-P  A co do szpeju, to czasem na pierwszy rzut oka widać, że kieszenie nie wytrzymają :winky:

osobliwy nick

Cytat: quietus w 12-08-2013, 11:27:08

No jestem nieco wnerwiony ... 3 tygodnie temu kupiłem jeansy ... w sumie ok. Nawet ograniczyłem ilość szpeju który noszę do: noża, kluczy, latarki, portfela i telefonu i co ? Po 3 tygodniach już mam dziury w kieszeniach, nie że w jednej ale obu.

Reklamuj. A a propos markowych jeansów czy spodni - niewiele to da. Głównym czynnikiem wytrzymałościowym jest grubość materiału z którego takie jeansy są zrobione. W przypadku markowych ubrań mamy jednak przynajmniej zwykle pewność, że taka reklamacja zostanie przyjęta i uznana.
Cytat

A u was jak z żywotnością kieszeni ?

U mnie tak samo kiepsko. Jednak poprawiło się gdy klucze zacząłem nosić przypięte do szlufki, a nóż w małej kieszonce. Nie ma tam takiego luzu jak w dużej kieszeni, więc nie trze tyle o materiał. Jednak, aby nosić w niej nóż musi on być odpowiednio mały. Jakkolwiek mój Ganzo G704 mieści się idealnie, choć nie jest najmniejszym nożem. Co do telefonu - zależy od kształtu jego krawędzi. Aktualnie mam dosyć opływowy HTC ChaCha i jeansy nie mają z nim problemu.
Każdy mężczyzna powinien znaleźć sobie w życiu porządny nóż i piękną kobietę. W kolejności jak wymienione. W przeciwnym razie czym obroni kobietę przed atakiem np. wilka? Potem może umrzeć.

Krug

Tam dżinsy...
Noś kilt!

i problem z kieszeni.... :D

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

rybak

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Hetman

Bo dziury to się robią nie od szpeju ale jak nie możecie utrzymać łapek w spokoju... Z kiltem ten problem nie istnieje.

emwu1988

Dziwne. Mam jakieś mega spodnie. Żadnych dziur a często noszę folderki z g10