Reklama

[F] B15 okiem Śrubka

Zaczęty przez Brr..., 22-08-2013, 23:04:56

Brr...

Spam wątek roboczy moich wypocin :)

Brr...

junasz

Nooo... jak nożoróbstwo od folderków zaczynasz, to i wątek i Ciebie obserwować trzeba.  :)  A co do folderka - obawiam się, że przy tej wielkości i bez usztywnienia wzdłuż grzbietu stosunkowo cienki tytan nie da wiarygodnej sztywności rękojeści. Ale i tak - bardzo zacnie jak na pierwszy, działaj dalej.  :)

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Osos

Ulalala no Rafale, jak na start to mi się bardzo podoba. Folderki hand made jak najbardziej na tak  :winky: . I fajnie smukły. Chętnie będę śledził Twoje kolejne prace.

Moje recenzje i opisy nożowe: www.kosa.net.pl

BYKOM-STOP! Tępmy e-analfabetyzm w Internecie.

Fred

Trochę szkoda, że odpuściłeś sobie wykończenie głowni i nieco odstaje od poziomu projektu.
Ale i tak bardzo ambitnie. Szacunek.

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

mr,cable

Złożony wygląda, cud miód i orzeszki. Naprawdę fajny backspacer i nieźle wyglądający klips. Lustro +  mat tytanu dla mnie strzał w 10.

Po rozłożeniu niestety gorzej. Wg mnie zupełnie traci proporcje. "tylko" 9,5 cm kt przy ponad 13 cm rękojęści.
Ta kombinacja szlif kształt głowni też nie za bardzo mi podchodzi. Pełny płaski wygląda o wiele lepiej vide ostatnie zdjęcie.

Ew fajna mogłaby być wersja z węższym ostrzem ala tytanowe higonokami.

Kawał dobrej roboty.

"What do you think is the best, a game you think you can finish, but never do, or a game that seems impossible to win, but isn't? "

Brr...

Cytat: Fred w 22-08-2013, 23:31:45

Trochę szkoda, że odpuściłeś sobie wykończenie głowni i nieco odstaje od poziomu projektu.
Ale i tak bardzo ambitnie. Szacunek.

Właśnie zatrzymałem się na tym etapie, bo im bardziej się starałem, tym gorzej zaczynało wyglądać.
To ma być moje EDC więc muszę tą głownię "odbłyszczyć", bo i tak jutro będzie pełna rys.

Myślę o szkiełkowaniu lub stone washed.

Kubitron

Przypomina mi nowoczesne higonokami z blokadą i klipsem :) no fajne :D

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

matze

Jakbys mu dal troche "taktyczniejsza" glownie to dalbym dobre notki. Klimatycznie troche sebcia traci (jak dla mnie). Niemniej wyglada bardzo profesjonalnie i jestem jak najbardziej "za" abys dzialal dalej. Rozwijaj spokojnie potencjal, rosnij powoli ale stabilnie i zapowiada sie fajna przyszlosc.

Stal jest stalą i zachowuje się jak stal.

maba

Cytat: junasz w 22-08-2013, 23:18:24

Nooo... jak nożoróbstwo od folderków zaczynasz, to i wątek i Ciebie obserwować trzeba.  :)

zdecydowanie!

co do noza - kurde w prostocie sila. rekojesc mi sie bardzo widzi, cieniutka, bez bajerow, super.
ostrze, coz, pasuje do rekojesci, choc z osobiscie tego typu hingokami nie lubie na EDC.

czy da sie nim ladnie trzasnac z nadgarstka, skoro kolka/dziury nie ma? :)

demon

Trochę japoniec, trochę Boker ale ogólnie bardzo fajny. Widać pewną surowość (do przyjęcia). Tak jak inni uważam, że ambitnie zacząłeś. Będę kibicował.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

kajtek

No panie normalnie wejście smoka! Pierwszy nóż i folder, walisz z grubej rury. Co by tak słodko nie było to wykończenie ostre pasuje efekt końcowy. Pełny płaski i satn albo szkiełkowanie.Rozumiem jednak że tzw. choroby wieku dziecęcego. Działaj dalej

samotny łowca spławikow

kali

Fazowanie tytanu by się przydało i wykończenie głowni. Dość surowy i niewykończony, ale mi tam się i tak podoba (może dlatego, że Anso się podoba ;) ).
Idź dalej tą drogą :)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

zaro

Jak na pierwszy Twój nóż to wyszedł genialnie!
Zastanawia mnie tylko położenie klipsa, dlaczego nie jest po drugiej stronie? :)

malkontent

Szacun za custom składaka. Wprawdzie kształt głowni mi nie leży, jednak widać, że włożyłeś w niego trochę pracy, chociaż tak jak wspominają koledzy, ciut można było nad nim popracować.

Sam się przymierzam aby w zimę popracować nad własnym folderem.

Brr...

Cytat: zaro w 23-08-2013, 08:21:41

...
Zastanawia mnie tylko położenie klipsa, dlaczego nie jest po drugiej stronie? :)

Jestem mańkutem  :special: . Mam spore łapska i noszę nóż w taki sposób w kieszeni na prawym udzie, że ciągnąc za sznureczek wyskakuje mi nożyk w pozycji do otwarcia kciukiem. Trochę zdarza mi się wisieć na linach i wyjęcie i otwarcie noża jedną wolną ręką bywa bezcenne  :D  szczególnie, że zwykle w rękawiczkach.

Brr...

Cytat: junasz w 22-08-2013, 23:18:24

Nooo... jak nożoróbstwo od folderków zaczynasz, to i wątek i Ciebie obserwować trzeba.  :)  A co do folderka - obawiam się, że przy tej wielkości i bez usztywnienia wzdłuż grzbietu stosunkowo cienki tytan nie da wiarygodnej sztywności rękojeści. Ale i tak - bardzo zacnie jak na pierwszy, działaj dalej.  :)

Jestem przygotowany na dołożenie dodatkowego usztywnienia z tyłu, jednak nie widzę na razie takiej potrzeby. 2 okładki z tytanu 3 mm są naprawdę sztywne. Teraz łatwo go myć z błota i resztek jedzenia bieżącą wodą i taki był zamysł.

Tuurtel

Cytat: Kubitron w 22-08-2013, 23:39:23

Przypomina mi nowoczesne higonokami z blokadą i klipsem :) no fajne :D

To samo mam na myśli. Będę śledził z ciekawością Twój rozwój.

NIE MA BOGA JEST MOTÓR

Cineck

"I can see myself as a Neanderthal flint chipper sitting by the fire in the night. It was the first specialized labor in human history." - Bob Loveless

Mój wątek

Sybir

O, lubimy Anso :)

Wysoka poprzeczka jak na start. Trzymam kciuki za rozwój, bo zacząłeś z przytupem!

Sprzedam

www.laguiole.pl

SMF spam blocked by CleanTalk