Reklama

Przeróbka Kershawa skyline?

Zaczęty przez gargamel, 24-08-2013, 13:02:28

gargamel

Witam :) mam sobie nożyk jak w temacie, który dostał ostatnio niestety dość mocno po dupsku. Najpierw pożyczyłem go kumplowi, który zdarł nim gładź ze ścian w pokoju, później trafił do "fachowca" na odnowienie szlifu...generalnie, na moje oko robotę zjebał i raczej fabrycznego szlifu już się nie zrobi  :'(
W planach mam już nowego skylina i naszła mnie myśl czy jest sens i możliwość zrobienia w tym starym ostrzu ząbków takich jak np w monochromie,
Jeśli potrzebne będą foty to wrzucę w poniedziałek :p

ps: jeśli ktoś ma jakieś ciekawe pomysły na jeszcze inne przeróbki w takim ostrzu to śmiało proszę pisać  ;>

mamcar

Daj fotki, ząbków nie rób.

wasut

Cytat: gargamel w 24-08-2013, 13:02:28

Najpierw pożyczyłem go kumplowi, który zdarł nim gładź ze ścian w pokoju

W życiu bym się nie spodziewał, że można tak dosadnie zinterpretować hasło >nóż to narządzie<.

gargamel

Cytat: wasut w 24-08-2013, 20:18:59

W życiu bym się nie spodziewał, że można tak dosadnie zinterpretować hasło >nóż to narządzie<.

Sam nie mogłem się nadziwić ;)
Rozumiem Kabar-a, jakieś CRKT pokroju m21...no ale skyline?

Co do ząbków, nóż przeznaczam już do pracy i bardzo ułatwią mi życie przy kablach, różnych pierdołach z pvc itp.
Wpadł mi też do głowy "naostrzony zadzior" coś takiego jak w  Kershaw-ie Elk Skinner II z tym że w okolicach kołka :p

Fotki po "fachowcu"

zdjęcia słabe bo fotograf ze mnie żaden :p ale coś tam widać

Jumbo

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Kubitron

No "fachowiec" ma rękę..  Ale nie widzę problemu żeby wyprowadzić nową KT.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

tosiek74

kt chyba kątówką wyprowadzał, a szamotem polerował

Nie wierzę w drugą Irlandię i garbate aniołki.

mamcar

Nóż bym rozebrał, wyczyścił, KT wyrównał na jakimś systemie, bez zdzierania bóg wie ile. Normalnie bym używał. Nie wygląda to dobrze, ale to nie powód by psuć działający nóż.

junasz

Zęby tego syfu po szlifierce nie przykryją, zresztą - musiałbyś z nimi pojechać prawie do brzuszka. Po mojemu - zrobić przyzwoitą, symetryczną KT i udawać, że śladów po idiocie ze szlifierką nie widzisz.  :badass:  Po jakimś czwartym - piątym zrobieniu KT po całości prawie nic widać już nie będzie... i notch'a też już nie będzie.  :winky:  Śladem przedpiśców - ładnie naostrzyć i używać.

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

gargamel

Skoro nie ma sensu tuningować to niech już tak zostanie ;) ale super extra kt i ten nadpiłowany kołek będą mnie jeszcze dłuuugo męczyć ...

mamcar

Albo:

Wyślij do Kershawa.
Za 10USD wymienią ostrze na nowe. Wyjdzie taniej niż kupno następnego noża. Z tanią wysyłką zamniesz się w 50zł.

junasz

Albo:

Pisz na PW do kunbo:winky:

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!