Żegnamy Jumbo, Testrala i Pawelmomo

Reklama

Maszynka na żyletki - pytanie.

Zaczęty przez wysuszony, 31-08-2013, 18:20:06

wysuszony

Chciałbym sobie sprawić maszynkę na żyletki, nową, np. z Allegro, ewentualnie jakiegoś sklepu w Łodzi, ale kompletnie nie wiem od czego zacząć. Za 50zł da radę kupić coś w miarę używalnego? Ktoś podrzuci jakiś model dla "początkującego"? Może przynajmniej taka maszynka nie będzie mi się zapychała co sekundę.

gie

mr_neox

W sprzedaży w drogeriach są często dostępne za 17zł willkinsony classic z paczką żyletek - na początek będzie jak znalazł.

Za 69zł możesz też dostać maszynkę feather popular - fajny sprzęt z Japonii. Ogólnie polecam allegro przeglądać.

Si vis pacem, para bellum

wysuszony

Cytat: mr_neox w 31-08-2013, 18:25:57

W sprzedaży w drogeriach są często dostępne za 17zł willkinsony classic z paczką żyletek - na początek będzie jak znalazł.

Za 69zł możesz też dostać maszynkę feather popular - fajny sprzęt z Japonii. Ogólnie polecam allegro przeglądać.

No tak, allegro, wiadomo. Problem jest gdy nie wiadomo czego tak naprawdę szukać :D

Robson

Na początek tak jak radzi Marcin w zupełności Ci wystarczy. Do tego jeżeli nie masz pomyśl nad jakimś pędzlem i kremem lub mydłem do golenia. Zupełnie inna jakość w porównaniu do pianek (żeli) w puszkach.

Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

radzyniak

Ja proponuje Ci wybranie czegoś za 100- 120 zł- sprzęt na wieki, doskonałe wykonanie. W sklepie Razors.pl jest kilka ciekawych maszynek i doskonałe żyletki feather. Ja kupiłem merkur 23 ale te grzebienie po bokach nadają sie do dłuższego zarostu. Polecam coś z gładkimi brzegami.

knivestot

Robson

Ta maszynka jest ok jako travel zestaw, natomiast do codziennego użytku ma zbyt krótki uchwyt.
Z droższych maszynek - powyżej 100zł bardzo dobrze wykonane są te od Muchle lub Edwin Jagger. Mają te same głowice ale różne wykończenia rączki.

Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

wysuszony

Mam nadzieję, że tego Wilkinsona dostanę w Rossmanie bo będę miał najbliżej. Ten Feather o którym pisał mr_neox wyżej też mi się podoba, ale zażyczę go sobie kiedyś jako prezent.

mr_neox

Zawsze gdzieś te maszynki w drogeriach zalegają, przeważnie dla dziadków jak się im ich ulubione wizamety rozkraczą :grin: Jak Ci się temat golenia w ten sposób spodoba to wsiąkniesz w te klimaty i następna maszynka będzie już pewnie sporo droższa :shades: A jak nie to straty nie będzie - zawsze można ogolić się pod pachami :rotfl:

crips

bierz tą która poleca nurek  http://allegro.pl/japonska-maszynka-do-golenia-feather-zyletki-i3508828754.html to dobra maszynka sam używam :) , sprawdzisz na własnej skórze czy żyletki feather faktycznie takie agresywne  :winky:

. .

PiotrXXX

Cytat: wysuszony w 31-08-2013, 20:25:03

Mam nadzieję, że tego Wilkinsona dostanę w Rossmanie ...

Spokojnie- ja w każdym widziałem, cena: 12,99 zł , możesz przy okazji paczkę żyletek Isana wziąć - dobra jakość za niską cenę.
Nic nie będzie takie jak kiedyś...

Miecz nigdy nie jest zabójcą. To jest narzędzie w ręce zabójcy.
                                                                       ( Seneka )

ems

Cytat: Robson w 31-08-2013, 20:04:26

Z droższych maszynek - powyżej 100zł bardzo dobrze wykonane są te od Muchle lub Edwin Jagger. Mają te same głowice ale różne wykończenia rączki.

Zastanów się nad tą propozycją. Może warto dołożyć.

wysuszony

Kupiłem tego Wilkinsona z Rossmana za 12,99zł. Pewnie jeszcze tu wrócę żeby poczytać o czymś z wyższej półki. Tymczasem dzięki za pomoc!

kajtek

Będziesz Pan zadowolony! A jak się spodoba golenie żyletką to kupisz sobie lepszą. Miłej zabawy.

Ps.Tylko uważaj bo z TG. jest jak z nożami, zaczynasz od jednej maszynki i nagle masz pięć pędzli i piętnaście kremów.

samotny łowca spławikow

arnipunk

Gillette nacet z serwisu na a, ewentualnie maszynka RiMei z dealextreme. Mnie zakup rimei kosztował niecałe szesnaście złotych, nie trzeba karty kredytowej żeby kupić, paczka szła niecałe dwa tygodnie, a przede wszystkim goli odrobinkę lepiej niż wilkinson classic i gillette nacet. Wiem bo mam wszystkie trzy.(znaczy nacet, wilkinson classic, rimei)

(\_/)This is bunny
(O.o)copy the bunny into your sig
( ><)help him achieve world domination

gufi-74

Robson

Cytat: gufi-74 w 07-09-2013, 06:50:58

Zajrzyj na chwilkę tutaj:
http://brzytwa.org/forum/index.php?PHPSESSID=21462089940b87314453644fdad3d20c&

Nie słuchaj, nie zaglądaj :-), bo na jednej maszynce, pędzlu itp. produktach się nie skończy

gufi-74

Cytat: Robson w 07-09-2013, 07:54:37

Nie słuchaj, nie zaglądaj :-), bo na jednej maszynce, pędzlu itp. produktach się nie skończy

:)

mr_neox

Cytat: gufi-74 w 07-09-2013, 06:50:58

Zajrzyj na chwilkę tutaj:

ps. z racji, że tam bywają bardzo uczuleni moderatorzy to dlaczego by tutaj też nie :-* :P
Cytat

11. Zakaz reklamy na forum knives.pl. Przez reklamę rozumie się: reklamę produktów, usług, linkowanie do stron im poświęconych, jak również linkowanie do innych forum o zbliżonej do knives.pl tematyce oraz innych forum. Działanie takie będzie traktowane jako spam. Przez reklamę nie rozumie się postów i linków majacych na celu ułatwienie dyskusji poprzez nakierowanie użytkownika na źródło informacji.

więc nie linkujemy tylko na PW swobodnie rozmawiamy :grin: