Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Spyderco ClipiTool

Zaczęty przez blackram, 21-10-2013, 00:26:35

blackram

"Kpił zawsze z ludzi, którzy nosili przy sobie wielofunkcyjne scyzoryki; teraz zrozumiał, że to oni mieli rację, nie on" - Andrzej Makowiecki, "Wino i krew"

Jumbo

Wyglądają jakoś tak... chińsko?

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

ptr

Z nozyczkami najfajniejszy :)

.

Lisek777

Cytat: Jumbo w 21-10-2013, 00:32:33

Też odniosłem podobne wrażenie. Ot, świecąca blaszka.

Kubitron

Te nożyczki z dziurą  :?

Mój instagram

blackram

Wersja z drugim ostrzem ząbkowanym to całkiem niezły patent, nożyczki chyba mają niezły zapas mocy (choć same nożyczki z ostrzem to trochę bez sensu). Najbardziej podoba mi się ten ostatni, o ile śrubokręt jest za szeroki do philipsów to chętnie bym go przygarnął i potestował. Klips to duża zaleta. Co do wyglądu to pewnie robione są w Chinach z ichniej stali (jak chyba cała reszta tych w całości metalowych maluchów Spyderco), jednak na pewno nie jest to "blaszka" tylko całkiem konkretne narzędzie, wystarczy spojrzeć na grubość. Mam Kiwi i jak na takie maleństwo to naprawdę dość solidny scyzoryk ;)

"Kpił zawsze z ludzi, którzy nosili przy sobie wielofunkcyjne scyzoryki; teraz zrozumiał, że to oni mieli rację, nie on" - Andrzej Makowiecki, "Wino i krew"

wysuszony

Tam też zapewne są produkowane.

Jumbo

Tu nawet nie chodzi o to, gdzie są produkowane, bo Spyderco sporo fajnych rzeczy w Chinach trzepie. Mi chodzi o same projekty.

Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

kosma

A mnie się podobają, mogli zrobić kurde taki i z otwieraczem i nożyczkami - zajebisty by był.

Jest to imo pierwsza zapowiadająca się ciekawie fuzja scyzoryka z folderem, którą wygląda w miarę użytkowo i jednocześnie projekt nie jest obleśny.

Lutz

Dokładnie taka była moja pierwsza myśl, gdy je zobaczyłem.
Czas pokaże, ale nie sądzę, by się przyjęły. Zwolennicy folderów wybiorą folder bez dodatkowych udziwnień, a zwolennicy scyzoryków, scyzoryk z prawdziwego zdarzenia.

blackram

Cytat: kosma w 21-10-2013, 18:23:32

A mnie się podobają, mogli zrobić kurde taki i z otwieraczem i nożyczkami - zajebisty by był.

To samo pomyślałem :) Tak na marginesie to nie są foldery, mają dziurę ale projekt zasadniczo nie przewiduje jednoręcznego otwierania.

Lutz

Cytat: blackram w 21-10-2013, 21:22:33

Tak na marginesie to nie są foldery, mają dziurę ale projekt zasadniczo nie przewiduje jednoręcznego otwierania.

Zdaję sobie z tego sprawę, wielkość tych nożyków sprawia, że otwarcie ich jedną ręką byłoby zapewne możliwe, ale na pewno nie wygodne. W ich przypadku dziura w klindze to tylko element stylistyczny.