Reklama

Clasical vol 6 bowie dzikiego zachodu

Zaczęty przez Barni, 30-10-2013, 16:41:32

Barni

Kolejne bowie
klinga z ŁH15 hartowana selektywnie
rękojeść z poroża jelenia (od Piotrbati, dzięki wielkie)skóry i brązu
wymiary, 288całość 156mm klinga gruna na 5mm szeroka na 37,6mm i 132mm rękojeść, pin zaklepany
gąbka w porożu zastabilizowana  cyjanopanem i zapolerowana na gładko
aparat mi kolory przekłamuje najblizej prawdy są 2 i ostatnie zdjęcie

Pochew

Krawędź nie powala ale z tym elementem zawsze mam problem :/
"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------
Poroże jelenia z różą kupie!!!

malkontent

kosiarz

Nóż świetny. Piękny hamon jak zawsze, mistrzostwo!!! Ale szczerze, to ni chuja mi się z dzikim zachodem nie kojarzy... może się nie znam na DZ.. westerny lubier, ale kurde... nie podobny ;p choć świetny i piękny nóż :)

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

piotrbati

Jumbo

Fajna głownia, piękny hamon. Ale ten drugi jelec psuje mi całość jak cholera.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Giedymin

fajny nożyk. Też własnie robie subhilta...

Hejo powoli odchodze od robienia nozy zlecenie. Bede robił głównie na sprzedaż. Jak ktoś chce być ma mojej mailing liście to pisać prosze, bedzie powiadomienie o dostepnych nowościach. [email protected]
https://www.facebook.com/Giedyminsbigblades/

mitryl

Zajebisty, Duży, mocny, Łożyskowa stal i ten hamon :D

I rzekł do człowieka: Oto bojaźń Pańska, ona jest mądrością, a unikanie złego rozumem.Job. 28:28
Marana Tha

Barni

dzięki wszystkim za opinie.

Cytat: Jumbo w 30-10-2013, 18:41:28

Fajna głownia, piękny hamon. Ale ten drugi jelec psuje mi całość jak cholera.

jak wiadomo każdy ma inny gust, mi bez tego 2 jelca nie pasował taki nudny był :jezor:

"Kolejny przedmiot wprawia w lot, gwałtowny mojej ręki ruch na trajektori lotu ściana, a wciąż jest tyle do rozjebania"
---------
--------

rangy67

Fajny z klimatem no i ładny hamon oczywiście.Kawał noża. :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

Don

góra pierwszego jelca mi nie pasi- bym spiłował, a drugi jelec skrócił kilka mm i by było idealnie, a tak jest "tylko" bardzo fajnie  ;> bo i hamon i róg i w ogóle super.

zielony ludek

Piękny nożyk Panie :slini:
poroże to jeden z moich ulubionych materiałów :D   problemem jest tylko znaleźć ten właściwy kawałek, który po obrobieniu będzie wyglądał tak jak ten :kopara:

"Prawdziwemu facetowi przystoi: broda, dwuręczny miecz i kutas do kolan"

Barni

Cytat: zielony ludek w 30-10-2013, 22:16:04

Piękny nożyk Panie :slini:
poroże to jeden z moich ulubionych materiałów :D   problemem jest tylko znaleźć ten właściwy kawałek, który po obrobieniu będzie wyglądał tak jak ten :kopara:

ha a ja mam jeszcze 4 bardzo podobne kawałki poroża :D to też jeden moich ulubionych materiałów ciepłe i miłe w dotyku, nawet bardziej jak drewno, wytrzymałością dorównuje g10 albo micarcie. i ma ten klimat tą dzikość w sobie :) ale poroże narazie zostawiam kurde tracker mi po głowie chodzi :P

---------
--------

Barni

do pierwszego postu wrzuciłem zdięcia pochwy

---------
--------

seth13

pikny jest, nie ma co. Chciał bym go

noxos

Lubię bowiki,i jak go zobaczyłem to aż serce żywiej zabiło. :slini:

spuud

...nie ma się co rozpisywać...piękny, a hamon powala

spośród wszystkich nieważnych rzeczy na świecie...noże są najważniejsze...

piotrbati

Pochew swietnaa!!
Komplet gitarra :)
Licze ze na BB do Ciebie napisza :)