Reklama

Mój pierwszy raz :-)

Zaczęty przez banditosp, 04-11-2013, 12:04:50

banditosp

Z pewną dozą nieśmiałości zamieszcza zdjęcia mojej pierwsze kosy .
No cóż nie wyszło mi to najlepiej ale od czegoś trzeba zacząć .
Materiał : stara tarcza od krajzegi 3.8 mm , śliwka .
Następny nożyk będę robił jak sobie sprawie porządną szlifierkę bo na tej dedrze 7718 to lipa .
Brak mocy i nie można dobrze wyprowadzić szlifu bo blanc opiera się o prowadnice ponieważ taśma jest od niej węższa .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/867f548d554bc3b6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ad7fd5a3c72601e1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ca98c445fb02ea0f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/44346a8d374675b9.html

collins81

Jak na pierwszy raz to tragedii nie ma. Strasznie nieproporcjonalna ta rękojeść, za gruba i za krótka. Co do wykonania to nie widać większych rys, rękojeść też w miarę ładna :winky: Nie narzekaj na dedre, lepsze to niż pilnik jedynie brak cierpliwości może wszystko popsuć. Jak taśma jest węższa od prowadnicy to mogłeś zastosować pewien trik znany w czołgach(przykleić/przykręcić do prowadnicy kawałek blaszki o szerokości pas).

kosiarz

Jak wyżej kolega rzekł, tragedii nie ma, ale trochę bym się poczepiał ;p Niedorobionego wyjścia slzifów nie wytłumaczysz kiepskim sprzętem ;p Inni robią na dedrze i wychodzi. A u ciebie wygląda wyjście na po prostu niedopracowane (nie chciało sie co?? ;p).

No i razi mnie rozstaw pinów, taki nie wiadomo jaki.
Ale nie poddawaj się, rób następny, będzie lepiej :)

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

kill_bill

jak Ci dedra nie odpowiada to na ręcznym...  :rotfl: no i te piny .... co autor miał na myśli?

zapach chłodziwa nie opuści was do końca życia....

banditosp

Cytat: kill_bill w 04-11-2013, 13:51:00

no i te piny .... co autor miał na myśli?

że , za nisko czy jak ?

banditosp

Cytat: kosiarz w 04-11-2013, 12:40:11

Jak wyżej kolega rzekł, tragedii nie ma, ale trochę bym się poczepiał ;p Niedorobionego wyjścia slzifów nie wytłumaczysz kiepskim sprzętem ;p Inni robią na dedrze i wychodzi. A u ciebie wygląda wyjście na po prostu niedopracowane (nie chciało sie co?? ;p).

Obiecuje , że następnym razem się poprawie  :D

kill_bill

Cytat: banditosp w 04-11-2013, 22:42:35

że , za nisko czy jak ?

generalnie nie jest źle z tym nożem, popraw wyjście szlifu i rozstaw pinów i będzie git :)
zapach chłodziwa nie opuści was do końca życia....

kosiarz

No rozstaw pinów będzie mu trudno poprawić ;p Znaczy w tej sztuce. A chodzi o to z tymi pinami, że są dziwnie rozstawione właśnie, jakoś tak nierówno... no dziwnie, nie potrafie nawet określić jednym słowem o co mi chodzi. Może pierwszy bliżej ostrza a drugi na środku jakby był, to byłoby ok :)

www.stalowypiotr.eu

...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

banditosp

No akurat ten środkowy jest na środku  :D ale ten pierwszy faktycznie powinien być bliżej ostrza .
No cóż nauka nie pójdzie w las  :D

banditosp

Pinecha

Pewnie ktoś napisałby co to za drewienko, tylko komu chce się w te linki wchodzić... Zacznij wrzucać zdjęcia normalnie, będzie łatwiej

kosiarz

To czarne to wygląda na czarny dąb ale słabo zmineralizowany (młody). Ale może tylko tka wygląda :)

A na egzotykach to ja się nie znam ;p Rozpoznaję ich niewiele :)

I wrzucah zdjęcia jak wyżej napisano do wątku. Akurat nie miałem co robić to zajrzałem, ale normalnie to by mi się nie chciało ;p

www.stalowypiotr.eu

banditosp

Czarny dąb to na pewno nie jest bo taki posiadam i wiem jak wygląda .
No właśnie nie bardzo wiem jak tu wrzucić zdjęcia bezpośrednio bo nie mam jak wkleić linka .
No już chyba wiem jak to zrobić  :D
]