Reklama

Opinie o Kamilowych nożach :)

Zaczęty przez KamilD, 27-11-2013, 14:04:17

Lump

Co do starszych produkcji Kamila to wysępiłem takiego buszka :) dla brata , ale że brat napalił sie na jeden z moich folderów to machniom. Jak do mnie dotarł to się zastanawiałem czy Kamil nie pomylił noży i wysłał mi nie właściwy.Zanim go posłał pisał no wiesz stara produkcja, niedopieszczony , bez wodotrysków , pare baboli sie znajdzie ... hmmm zyczyłbym sobie wiecej takich niedopieszczonych noży :) co niektórzy maja gorzej wypieszczone noże sprzedając jako cud miód i orzeszki :)

Mnie już tu nie ma......

Lump

Mnie już tu nie ma......

KamilD

swider

Ja o wiele skromniej od @lumpa (choć to nie pierwszy mój nóż od Kamila). :shy:
Ostatnio zakupiony neck dla małżowiny. Póki co ponacinał tylko kartkę i nacieszył oko. Nóż zrobiony z dużą dbałością o szczegóły -- równe wyjście szlifu, wszystko ładnie spasowane (okładziny pin, ruła na linewkę), milusio sfazowane krawędzie. Dotarł z bardzo przyzwoitą ostrością fabryczną, nie trzeba było nic poprawiać, wyprowadzać od nowa.

I dwa świąteczne pstryki: :)

,,Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" — Allan Stewart Konigsberg.
Sporadycznik autorski — nienożowy blog zdjęciowy (no dobra... czasem coś ostrego u mnie zagości ;)).

zwieracz81

Taki tam neck od Kamila.

Wykonanie super, tnie jak szalony poprzedni właściciel wyprowadził kt na 170 :)

KamilD

Ostatnio znów trochę moich nożyków rozeszło się po ludziach :) może ktoś skrobnie choć zdanie ?  :shy:

spuud

Niedawno trafił do mnie "Taktyczniak"...w terenie jeszcze nie był..ale wykonanie idealne.

spośród wszystkich nieważnych rzeczy na świecie...noże są najważniejsze...

mi174

Do mnie trafił taki :

Jakość wykonania na najwyższym poziomie i mega wygodny. Jako "plecakowe EDC" wyparł Falka S1.  Jak dla mnie rewelacja.

shrek

U mnie na razie trzy, najpierw trafił do mnie Bushwalker. Jakość wykonania, ergonomia i klimat noża sprawiły że zachorowałem na KDmanie. Następnego dnia zamówiłem dwa następne, Chudzielca i Czarnego fixa w g10. Obawiam się że to jeszcze nie koniec. :winky:

Lump

no ktoś musi po mnie schedę przejąc ;)

Gdybym mnie przestał kupowac dziś byłbym na odwyku i długami .....;)

Mnie już tu nie ma......

rangy67

Od niedawna Grizzly Bowie:
- http://forum.knives.pl/index.php/topic,160650.0.html
........i muszę napisać ,że jestem pod dużym wrażeniem wykonania(a noży przeszło przez moje ręce naprawdę dużo ).Dbałość o szczegóły,precyzja i talent to cechy Kamila(pewnie ma ich jeszcze więcej :winky: ... :D )ale te przychodzą mi na myśl patrząc na nóż przez niego wykonany.
I jak napisał Shrek na jednym się nie skończy więc..........specjalnie dla mnie projekt "X" powstanie już niedługo. :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

maac

Niedawno kupiłem od Kamila tego małego hunterka:

193/93/3,5mm 144g

Materiał: ELMAX, sprawdzałem z ciekawości spektometrem i mogę powiedzieć, że Kamil miał materiał z pewnego źródła.
Hartowanie: 61hrc
Rękojeść: G10

foty:

Od jakiegoś czasu szukałem po sklepach i forach noża dla siebie i dzieło Kamila od razu przypadło mi do gustu.
Solidne wykonanie, wygląd, materiały i wymiary idealne pode mnie sprawiają, że jestem mega zadowolony z zakupu.
Do tego dostałem porządnie wykonaną pochewkę z kydexu.

Według mnie to doskonały nóż.
Polecam i pozdrawiam  :D

KamilD

Wielkie dzięki za ten wpis i za dobre słowo !! Bardzo się cieszę :) Nożyk niech dzielnie służy  :kosunia:

kosi

ja też wiele żelastwa przepuściłem przez swoje ręce i Kamil osiągnął naprawdę wysoki poziom
polecam
i czekam na następny nożyk  :)

marcin90-70

Taaak wiem 120 dni... ple ple ple...

https://www.instagram.com/p/BeK2xaUA-We/
Avelis. Kapitalny projekt. Idealne rozmiary, wspaniałe materialy. S35vn i carbon... miodzio. Ostatnio tylko z nim chodze.
Sprzedam:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,148745.0.html

Naprawiam wszelakie noże. Wegliki klade. Ostrze i dopieszczam.

Mój FB
https://m.facebook.com/KnifeHospital/

KnifeHospital-moje prace

KamilD

Marcin, dzięki za fotkę ! :) Cieszę się, że przypadł Ci do gustu, cieszą takie posty :)

rangy67

No to jaK wszyscy to Babcia też...tym razem Arsen pierwszy składak od Kamila...Prima Sort.Jestem zachwycony. :)

literówka... ;>

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

~PAVLO~

Witam
Mam między innymi nóż Fatty  od Kamila jakość perfekcyjna!
Jedna tylko mała uwaga kydex  trochę za duży i niewygodnie się nóż wyciąga musiałem przerabiać w tym i jeszcze w jednym nożu który mam z pod twojej ręki.

nick.teta

Cześć,
od trzech lat używam Wayfarera (M390 + micarta) idealny obozowiec. Ogarnia mi wypady kajakowe i hamakowe. Poza wagą, która dla mnie zawsze jest za wysoka ;), to mój ideał.
A w kieszeni od 10 dni Arsen :] i choć znowu wagowo wolałbym dwa razy mniej to projekt jest miodzio, mechanika bajka. Jakby był kiedyś Arsen mini... ech! ;) Do tego stopnia mi podpasywał, że pożegnałem wszystkie składaki i poza awaryjnym vickiem zostaj ten jedyny najbliższy grala!
Polecam!
Pozdro!
Mieszko

Foto: