Reklama

Uszata siekierka - fotostory

Zaczęty przez paps, 29-11-2013, 18:47:11

paps

Jakiś czas temu zgłosił się do mnie użytkownik, który chciał bym wykuł dla mniego siekierke. Warunki brzegowe - mała, długa kt, lekka i do użytku. Miała to być siekierka do rzeźbienia, dodatkowo miło jakby miała uszy i bardzo miło, jakbym dokumentował jej powstawanie. Nie widziałałem przeciwskazań. Problem zaczął się przy realizacji materiału zdjęciowego - będąc sam na warsztacie musiałem się sporo nagimnastykować by focić poszczególne etapy.
Jak powstawała oprawa skórzana możecie zobaczyć tutaj: http://forum.knives.pl/index.php/topic,155461.0.html
Najpierw przygotowuje otwór w pakiecie.  Łatwiej jest go potem uformować przebijakiem, dwa - nie potrzebuje centrymetrowych ścianek w siekierce ważącej 400g.

Jestem zwolennikiem ułatwiania sobie życia, więc nadmiar stali po prostu wyciąłem ;) W ten sposób mniej czasu spędzam przy piecu i kowadle.

Gotowy pakiet

W tym momencie odciąłem nadmiar stali z KT i pozostawiłem siekierke w piecu, by stygła razem z nim.

The Hawk Family Member

jamesbond

Toś Pan dorzucił do pieca! Właśnie mi przypomniales ze mialem sie zglosic.. :D sliczne cudo. Rąbałbym!

EDC: PM2 + DC4 + Climber/Soldat + Seiko OM + SC600 MK II
Tactical Redneck Club! ;>
CytatW tak głębokiej dupie nie byliśmy od czasu wprowadzenia wsparcia dla IE8.

Siper

pcstud

takeszi

Pele76

Fajna :D

Do rzeźbienia? hmmm do Zakopca czasem nie poszła? :P heheee

Najpiękniejszym uczuciem, jakie możemy przeżyć,
jest odczucie tajemnicy. To ono jest źródłem autentycznej
sztuki, prawdziwej nauki. Ten kto nigdy nie odczuł tej emocji,
kto tego nigdy nie spróbował, jest jak umarły. Jego oczy są zamknięte.

Albert Einstein

8,5/19

paps

Nie, gdzieś koło Ciebie na wyspach będzie do obejrzenia ;)
Do rzeźbienia, chyba, że carving oznacza coś jeszcze innego a ja o tym nie wiem :)

The Hawk Family Member

Franek Majcher

harins

Bardzo fajna siekierka:) Jeszcze tylko pochwa i w teren:)

paps

The Hawk Family Member