Reklama

dwa scandi

Zaczęty przez Don, 22-12-2013, 18:00:48

Don

Dwa scandi oprawiłem:

pierwszy, ciemniejszy - głownia od Holsa (7cm, gr. 3mm), na oprawie mahoń, mosiądz, czerwona fibra. Wypalony Jormungand - wąż pożerający własny ogon, oraz napis w runach, tylko że z błędem, ale nic to, wikingowie też się na ortografii nie znali. (Tak serio to trochę mnie to wk...ło jak zauważyłem).  Rękojeść moczona w pokoście i woskowana na gorąco.
Pochwa barwiona vinegaronem (barwnik sprzed roku, wysechł całkiem, ale wystarczyło odrobinę octu dolać), woskowana. Napis , tak jak na rękojeści wypalony wysoce specjalistycznym sprzętem prod. radzieckiej. Też się walnąłem w runach ale inaczej  :special:

Drugi jaśniejszy: ostrze od Piotrbati gr. 4mm, co to je złamałem przy próbie oprawy kiedyś. Na oprawie jesion lub ew. dąb, nie mam pewności, rękojeść owinięta skórą (butapren puścił trochę przy woskowaniu, poprawię kropelką jakąś czy coś), moczona w pokoście i woskowana. Pochwa woskowana, szlufka barwiona vinegaronem.

Dużo myślałem o obu tych oprawach przed zrobieniem i szkicowałem, w sumie jestem zadowolony z pochwy tego w mahoniu i kształtu dębowego z oplotem.

Zapraszam do komentowania.

LUCYFER

Ten ,,celtycki'' fajny,pochew też... :D

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

karud

Jak na heban to troche dziwny kolor ma to drewno  ;> taki bardziej "mahoniowy"  :rotfl:

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

Don

a racja, właśnie poprawiłem. dzięki

rybak

Cytat: LUCYFER w 22-12-2013, 18:09:18

Ten ,,celtycki'' fajny,pochew też... :D

Raczej malo celtyckie, zwlaszcza runy... ;)

Ale fajne bez dwoch zdan.

Kroilbym :)

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

LUCYFER

Cytat: rybak w 22-12-2013, 18:59:23

Raczej malo celtyckie, zwlaszcza runy... :winky:

Ale fajne bez dwoch zdan.

Kroilbym :)

Toż nie widać że cudzysłów? ;>
Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

Trollsky

ociekają klimatem bardzo !

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Don

Miło słyszeć, że się Wam podobają. Jakbyście mieli uwagi to wiecie: bez krępacji.