Reklama

Czego oczekujecie w nowym roku?

Zaczęty przez ordo, 30-12-2013, 01:04:05

ordo

Na razie znamy wyłącznie nowości od Spyderco (nawet brzydotą nie są w stanie już zaskoczyć), a większość producentów przedstawi nowe projekty na SHOT Show w styczniu.
Co chcielibyście zobaczyć w nowym roku? Jakie są wasze oczekiwania w stosunku do producentów?
Puścmy wodze fantazji :)

Moje propozycje:

Benchmade - seryjny 531, seryjny 730, najpopularniejsze modele (55x, 53x, 94x, 710) z seryjnymi wersjami z CPM-M4. Cub III.
:I :rotfl:

Cold Steel - 4" push dagger z klingą sgian dubh - zwykłe fixy oraz foldery już są z ulubioną klingą Thompsona ;)
Spartan z CPM 3V.
Pokrowce MOLLE do włóczni.

Kershaw wypuści kolejne chińskie nożyki, które tylko matka może kochać.
ZT wygra Knife of the Year na Blade, 73 egzemplarze tego projektu pojawią się na rynku za dwa lata po 500USD, sprzedadzą się w 52 minuty. Wycofają resztę fixów z oferty. Do wersji camo dodadzą multicam i A-TACS. Za dopłatą.
Współpraca z Medfordem.

CRKT i Boker wprowadzą wiele ciekawych projektów poważanych makerów, których nikt nie kupi jak zobaczy cenę, materiały i wykończenie.

Microtech wypuści jeszcze brzydszą wersję SOCOMa limitowaną do 1000 sztuk, ale nie uda im się sprzedać wszystkich 5000.

Chris Reeve zgarnie na Blade nagrodę za jakość, a Sebenza 21 będzie droższa od 25.

Reality has a well known liberal bias

Mikko

Chińczycy w końcu zaczną podrabiać BM 730. :rotfl:

CS zrobi triadlocka z lepszej stali i nie zawoła za to chorej ceny. Mało prawdopodobne.

m0nk

Ka-Bar po serii na zombiaki ma zacząć wypuszczać noże z drewna na wampiry, srebrne maczety na wilkołaki i "damasty" z skrzydeł moli na Mochery Ojca z Torunia.

Mora ma wyprodukować nóż którego nikt na knives.pl nie poleci po pytaniu nowych userów "Jaki folder wybrać do 100zł - cena nie gra roli?"

I najważniejsza nowość na 2014r. Nowe logo Spyderco:

homer

Powstanie Łódzki Nóż knives.pl! :]

tap

oczekuję na bm grip G10+M4 w cenie ok. 140$
.... fantazja... fantazja...  bo fantazja jest od tego....
:P

18 nowych Sprintow Military na 18-olecie Military, w 18u nowych kolorach, po 18 dolarow drozej za kazdy kolejny. Przecieki mowia o stali Sru-Wear i HGW-XHP. Ludzie je kupia.

Microtech rozpocznie produkcje noza za ktory ZT otrzyma wczesniej nagrode knife of the year.

Wszystkie noze chinskie zostaja zdelegalizowane jako podrobki. Chris Reeve dostaje wylacznosc na wykorzystanie tytanu w nozach. Pelna nazwa tytanu brzmi teraz Chris Reeve Titanium (CRT).

edit: bym zapomnial
to bedzie tez rok, kiedy wolumen produkcji sprint runowych Aresow 3 krotnie przekroczy ilosc wyprodukowanych w regularnej produkcji 710ek

zebrox

Cytat: tap w 30-12-2013, 09:19:16

oczekuję na bm grip G10+M4 w cenie ok. 140$
.... fantazja... fantazja...  bo fantazja jest od tego....
:jezor:

No co ty gripa i 710 pewnie wycofaja. :winky:
Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

Furjan

Gerber Prodigy z gładką krawędzią tnącą (plain)  :heart:    :slini:

mamcar

Cold Steel zacznie produkować kłódki i zamki do drzwi z najmocniejszą blokadą na rynku. Albo samą blokadę, by każdy mógł poczuć jej moc gdziekolwiek.
Victorinox zacznie wybijać rok produkcji na wszystkich modelach. Dzięki temu co roku od nowa będzie można zbierać wszystkie modele. Kolekcjonerzy są zachwyceni.
Wenger jeszcze bardziej wejdzie w segment premium. Zaczną produkować whisky, cygara a może i elektryczne samochody.
Kershaw wypuści chińską limitkę z wyjebolitu, by pokazać że chińskie nie jest be. Do tego kilka zupełnie niespotykanych dotąd Martinów i Hindererów.

i właściwie +1 dla defaulta i ordo.

milord

Zdrooowia - Ku*wa!! Zdrowia!!!  :]
I zeby ta je*ana Izula jako folder pokazala sie w sprzedazy! Za przystepna cene!!  ;>
Plus te ich je*ane nierdzewki bez powloki!!  ;> ;>
I licze na tajne grind in z Scagelem, Lovelessem i Randallem, wysokosc oplaty - wlasna dusza  8D
...chyba z Luckiem trzeba zagadac!  ;-P
Cala reszta, to  kwestia kapusty!  :D

Zdrówka w nowym roku!!  :winky:

Lump

żeby nie było takiego sku....wa w tym kraju

Mnie już tu nie ma......

Blackdkiwi

Ja po prostu chce być szczęśliwy..  :rotfl:

FORESTER1973

Żeby firmy nożoprodukcyjne zaczęły nas traktować na równi z innymi krajami a nie jak" lud pierwotny trzeciego świata"
Żeby Don został marketingowcem w Benchmade i zrobił tam porządek (550,730,710,950 i to wszystko z taśmy i w wyjebolicie)
Żeby W naszym pięknym kraju można było kupić w sklepie w normalnej a nie kosmicznej cenie kolorowe aloxy i 111 OH plain

Żeby Wszystkim zdrowie dopisywało ,żeby mogli doginać nadgodziny w celu zarobienia kasy na nożowe fanaberie.

A tak realnie to Zdrówka Panie i Panowie  :-*

kosma

Śmieszne trochę to co piszesz o Kershawach ordo bo to jest właśnie firma, która wprowadza fajne nowości w ludzkich cenach.

Ja bym chciał tylko zobaczyć Izulę Folder wreszcie. Tak to mi dynda co tam wprowadzą. Pająków jest sporo fajnych już teraz. Benchmade poza 940, 710 której nie lubię i Gripami nie ma nic ciekawego i pewnie do końca swego istnienia już nic ciekawego nie wprowadzi.

rybak

Chyba niczego specjalnego... Abysmy zdrowi byli, a firmy nozowe sobie poradza...

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Guliwer

Japończycy wyprodukują długo oczekiwanego smartfona z 4-calowym ostrzem ze stali VG-10  :winky:

"Nożownicy wierzyli, że dusza - to nóż wbity w ciało.
Zmusza je do przeżywania nieustannego bólu zwanego życiem.
Ożywia ciało i zarazem je zabija".
Olga Tokarczuk, "Dom dzienny, dom nocny"

Mrn31

Znalezienia satysfakcjonującej pracy...

ordo

Cytat: kosma w 30-12-2013, 14:26:58

Śmieszne trochę to co piszesz o Kershawach ordo bo to jest właśnie firma, która wprowadza fajne nowości w ludzkich cenach.

Noży, nie licząc Vicków, Morek i Hultajów miałem niewiele, około 20. Jednego Kershawa (Volt) i pozbyłem się go, o ile pamiętam, bez żalu, po kilku miesiącach leżenia, planów na inne ich noże nie mam i nie miałem. W sumie jeszcze fixed Military mi chodził po głowie, póki nie zmacałem.
Stąd taki, a nie inny komentarz, jak kogoś bawi, to na zdrowie.
Reality has a well known liberal bias

Heimdall

Skoro to kącik fantazji i pobożnych życzeń, to ja poproszę:

- BM wznawia produkcję Ranta, ale wariant z rękojeścią z grubo piaskowanego G10, stal do wyboru S30V i M4, sensowny kydex w komplecie.

- Cold Steel na bazie Warcrafta wypuszcza serię noży z głowniami spear i clip-point, w tym warianty 5 calowe

..dodatkowo ktoś w CS doznaje olśnienia: "oooo kurwa, pochwy z secusrexu i każdego innego gówna zmieszanego ze szkłem tępią KT!!! Chyba czas wrócić do kydexu lub poszukać jakiegoś sensownego plastiku bez szklanych domieszek"

i olśnienie drugie: "ja pierdole, te KT kończące się na pół centymetra przed notchem są bez sensu i wyglądają paskudnie..zacznijmy to robić jak trzeba"

- w Spyderco również spływa na kogoś jasność umysłowa i dokonują rewelacyjnego odkrycia: w sprincie z S90V i CF nie wypada pokazywać, że nie umie się poprawnie spasować linersów ani wykonać na nich karbowania. Tzn. nie wypada wypada w żadnym nożu z Golden, USA, Earth, bo nie tylko przybysze spoza naszej planety umierają ze śmiechu, ale w tych spintach to już wstyd na maksa.

Jednym słowem musimy posłać do Hameryki kilka skrzynek dobrej, polskiej czystej wódy, bo te whisky na myszach umysły mąci :winky:

Miśkubushcraft

Tym z victorinoxa włącza się normalne myślenie i wracają normalne ceny tych scyzoryków, w marcu 2013 roku za hikera płaciłem 58zł, obecnie oscyluje koło 70-75zł.