Reklama

dziurawy pazur

Zaczęty przez Siadaka, 02-02-2014, 14:14:43

Siadaka

kolejny wykonany przeze mnie nożyk..

klinga - N690, 2,5 mm
dł: ok 190mm, kt 85mm
okładki: drewno teak

zachęcam do komentowania

podstawka by Kroko

ghandi20

junasz

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

harvester88

Fajny:) Zbiegiem okoliczności sam ostatnio takiego dziurawca projektowałem :)
Wykonanie bardzo eleganckie, pochewka ładna - ogólnie fajny secik. Jedyne co mi nie pasuje to ta satyna;]

matze

Wyglad to bardzo oryginalnie, choc konstrukcje wyraznie oslabia. Ale to chyba nie ma byc chlastacz, nie? Tak sie zapytam z ciekawosci: czy ta dziurka to tylko dla designu tam siedzi, czy masz dla niej jakies praktyczne zastoswanie? Albo jest to jakis eksperyment designowy?

Stal jest stalą i zachowuje się jak stal.

rd1_68

Fajny i ciekawy zarazem.

Siadaka

Cytat: matze w 02-02-2014, 20:28:32

Wyglad to bardzo oryginalnie, choc konstrukcje wyraznie oslabia. Ale to chyba nie ma byc chlastacz, nie? Tak sie zapytam z ciekawosci: czy ta dziurka to tylko dla designu tam siedzi, czy masz dla niej jakies praktyczne zastoswanie? Albo jest to jakis eksperyment designowy?

dokładnie... raczej nie jest to konstrukcja do ciężkich prac, jednak taki delikatny bardzo to on nie jest... wykonałem go, bo już wczesniej zrobiłem podobny projekt (delikatnie mniejszy link: http://forum.knives.pl/index.php/topic,154160.msg1438931.html#msg1438931).. to był swego rodzaju "eksperyment designowy...  jego ergonomia okazała się... zajebista:)... tak więc zabrałem się za remake i troche go przeprojektowałem.
myśle, że udało mi się zrobic cos "oryginalnego", co cieszy oko, tnie jak szalone i leży jak rękawiczka:)

matze

No i fajnie. Trzymaj ten kurs. Eksperymenty nie zawsze sa fajne, ale bez eksperymentów ludziska by jeszcze w lesie siedzieli i noze z krzesiwa robili. Dzis juz niby wszystko jest wymyslone, kazdy program napisany i ciezko jest o nowelizacje ale czasami udaja sie nowe rzeczy.

Stal jest stalą i zachowuje się jak stal.

Raptorartur

Bardzo elegancki. Moim zdaniem lepiej by wyglądał w lustrze i z drewienkiem bardziej do przodu.

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P