Reklama

żądamy działającej wyszukiwarki tematów!

Zaczęty przez Don, 14-06-2014, 01:41:17

potrzebna jest działająca wyszukiwarka jak na ludzkim forum
104 (88.1%)
wszystko działa. jest tip-top
6 (5.1%)
mam to w d...ie, nie obchodzą mnie tematy innych użytkowników
9 (7.6%)

Głosów w sumie: 118

Don

jak w temacie. Nie macie dość tego , ze wyszukiwarka nie działa?

zakuty

Kliknąłem "jak na ludzkim forum" po czym uświadomiłem sobie, że to przecież forum nożowe ;-P

Paranoja w małych dawkach nie szkodzi zdrowiu. A wręcz jakby przeciwnie...

Ratatosk

Googlasz site:forum.knives.pl [szukana fraza] i wszystko śmiga :jezor:

Kubitron

Cytat: Ratatosk w 14-06-2014, 04:45:42

Dokładnie, tak nawet znajdywałem tematy po pojedynczych słowach które pamiętałem, że tam są :D

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

Mokry

Powiedzcie to armii nowych użytkowników, którzy zakładają milionowy temat o tym samym bo przecież "szukali w szukajce, a nie znaleźli" :P
Myślę że byłoby dobrze, gdyby wyszukiwarka działała, a jeśli nie działa, to warto ją wyrzucić. Płacę, wymaga... a nie, forum jest za darmo. ;)

Mattia

Witam,
jak pisze Mokry - jeśli coś nie działa to lepiej wyrzucić. Doczepić temat o szukaniu przez Google i nowi nie będą się łapali na coś co od długiego czasu już nie działa.
Pozdrawiam

dar007

DonCipcio

...złodziej i pijak, bo każdy pijak to złodziej!
Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję
SPRZEDAM

michalpotok

Aaaaa, myślałem, że tylko mi nie działa :D

maba

Googlasz site:forum.knives.pl [szukana fraza] i wszystko śmiga

Niestety nie, bo KO nie jest indeksowane przez Google, a tam sporo fajnych wątków tasiemców w których jest masa wiedzy i ciekawostek, których później nie można wyszukać ;>

mgmt

Cytat: maba w 15-06-2014, 13:46:38

Niestety nie, bo KO nie jest indeksowane przez Google, a tam sporo fajnych wątków tasiemców w których jest masa wiedzy i ciekawostek, których później nie można wyszukać ;>

Fakt, nie raz próbowałem coś znaleźć w wątku o EDC, a tu lipa. Ale mogłoby być indeksowane gdyby mogli je czytać również niezalogowani użytkownicy. Dlaczego KO jest ukryte?

Mikko

Pewnie dlatego, że nie ma do niego dostępu bez logowania. Teoretycznie można sobie zrobić wyszukiwarkę google, przeszukującą knives.pl ale nie pokaże tego co jest w wątkach ukrytych. Tak samo z bladeforums, gdzie wyszukiwarka jest płatna, ale forum jest w dużej mierze dostępne bez logowania. Takiego numeru już nie można zrobić z forum USN, na które bez logowania nie zajrzysz. Niektóre fora/strony, gdzie działy są jawne bez logowania, zamiast swojej wyszukiwarki mają ustawione na głównej okienko wyszukiwania właśnie przez google.

mgmt

Cytat: Mikko w 15-06-2014, 15:46:01

Pewnie dlatego, że nie ma do niego dostępu bez logowania.

To wiem, ale po co ukrywać KO?

Mikko

Nie wiem jakie są przesłanki administracji, może żeby dostęp niezalogowanym do wątków zdjęciowych utrudnić, ale co to za filozofia konto założyć do przeglądania KO?

MICHALL

Przy okazji dodam, że nie działa Leksykon Terminologii Nożowej. 

dyzio

maba

I co Ci z niej skoro i tak nie wyszukasz niczego w działach dla niezalogowanych jak KO czy Giełda?

A na światełkach to zdaje się tymczasowe rozwiązanie, bo forumowa sprawiała duże problemy i trzeba było ją wyłączyć.