Reklama

Gerber Prodigy - dzieło sztuki :)

Zaczęty przez tomekknives, 22-07-2014, 22:16:06

tomekknives

Witam wszystkich "Nożowników"!

Po długotrwałych poszukiwaniach "noża doskonałego" (do lasu, na ryby, na biwak i pod namiot) znalazłem i kupiłem Gerber Prodigy!
Super nóż (bardzo ostry, świetny, taktyczny wygląd, gruba głownia) i rewelacyjna kabura z różnymi paskami i szlufkami.
Wierzcie mi, długo szukałem tego wymarzonego noża - nareszcie jest i to prosto z USA.

A oto zdjęcia mojego cudeńka:

Hubix7

Gratulacje , popieram! Niezłe nożydło  :winky:

zebrox

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

qsir

Jak na Gerbera to prezentuje się  nie najgorzej ;)

"Człowieku, nie bądź takim materialistą."

- Laska, z Polski

Harry

Na pierwszym zdjęciu wygląda jakby był nieco ukruszony przy czubku.  ;>

djodak

Gdyby nie ząbki to bym się skusił :) Rękojeść nie łapie luzów?

Nóż z motylkiem a ostrzałka z pajączkiem
Cytat: porcelanowy w 21-09-2008, 10:40:12
Ostrzenie raz na pół roku przez pół roku ;)
Knives.pl- Jedyne miejsce w którym gruby czubek budzi zaufanie

Furjan

Cytat: djodak w 23-07-2014, 17:55:34

Swojego mam od jakiegoś czasu, z rękojeścią jest wszystko w porządku, chyba nie było takich problemów.  :)

jamesbond

Cytat: djodak w 23-07-2014, 17:55:34

To nie takie coś jak w SRK z aus 8 gdzie masz BP w full tangu. Tutaj nie ma opcji luzów :) Mój nieźle w dupę dostaje regularnie jak nie ode mnie to od brata i się trzyma. Chciałem sprzedawać, ale po co skoro spełnia wymagania.

Gratuluję zakupu :)

EDC: PM2 + DC4 + Climber/Soldat + Seiko OM + SC600 MK II
Tactical Redneck Club! ;>
CytatW tak głębokiej dupie nie byliśmy od czasu wprowadzenia wsparcia dla IE8.

djodak

Jak wypada rękojeść w porównaniu do BM CSK? Gerber z tego co widzę ma bardziej kanciastą i ten otwór na linkę jakoś mi się nie widzi. Sam używam CSK już jakiś czas i jedyne co w moich oczach zaczyna przemawiać przeciwko niemu to to że jest dłuższy. Nigdy w pełni tego nie wykorzystywałem.
Górny jelec nie przeszkadza jakoś w pracach bardziej precyzyjnych? Przy takiej długości głowni to imho bez sensu on jest.

jamesbond

BM csk nie mialem, kialem za to srk. Rekojesc zdecydowanie twardsza, nie wiem co to za guma ale chyba nie kraton. Jest wyzsza, mniej kwadratowa w przekroju - nie mam duzych rąk, ale wygodniej sie trzyma niz srk. Górny jelec daje dobre podparcie przy pracy całą głownią. Przy precyjynych pracach jelec gorny wypelnia miejsce pomiedzy kciukiem a ostrzem (dochodzi do zgiecia/stawu kciuka) przez co nie jest uciazliwy. Rekojesc duzo bardziej komfortowa niz w racie 5. No i wielkosciowo idzie tam gdzie trzeba szyny (4,5 mm prawie) i rat 7 za duzy :P .

EDC: PM2 + DC4 + Climber/Soldat + Seiko OM + SC600 MK II
Tactical Redneck Club! ;>
CytatW tak głębokiej dupie nie byliśmy od czasu wprowadzenia wsparcia dla IE8.

djodak

Dzięki :) Chyba się skuszę na tego Gerberka :)

tomekknives

Witam Wszystkich! :)

Nie ma w nim absolutnie żadnych luzów!!! A to niby wyszczerbienie na czubku to tak pada światło. Ostrze całe, ostre z ładnym szlifem.
Gorąco wszystkim polecam ten nóż - rewelacja!!!
Miałem już trochę różnych noży (Victorinox, Mora, Frost, Kandar, Muela) ale ten jest THE BEST!!!!!