Reklama

mnicha - moje noże (na czasie)

Zaczęty przez mnicha, 27-08-2014, 17:47:11

mnicha

Cytat: horzuff w 13-11-2014, 14:42:17

No to jest git :winky: . Kształt klingi to już kwestia gustu :winky: . A jak blokadę zamierzasz umieścić i jaki klips?

Planowana blokada to liner lock (1,5 lub 2,5 mm tytan); okładki czarne w g10; natomiast klips, podobnie jak blokada z tytanu. Doprojektuję go później... chyba że wpadnie mi w ręce tytan o grubści 4mm - wtedy blokadą będzie frame lock
Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

Player

Coraz lepiej.
Na środkowym stop-pin się przemieszcza ;)

.
.
.
.

horzuff

Żeby 1,5mm wystarczyło, to byś musiał idealnie to spasować wszystko (od razu mówię, że nie mam pojęcia jak). Miałem kilka nożyków z cienkimi linerami i w większości blokady pracowały, a tylko jeden był "sztywny" (custom Andre van Heerdena). Co do tytanu, to bodaj Wolf (wolfun?) miał na bazarze płyty takiej grubości niegdyś, a jak teraz, to nie wiem. Trzeba też Brr... zawołać, bo on jest na czasie z tytanowymi blokadami ^^

mnicha

Player

Fajnie że pokazujesz etapy. Czekan niecierpliwie na następne zdjęcia :)

.
.
.
.

horzuff

Blacha widzę słusznej grubości, czyli będzie framelock? :D. I widzę kółka wokół pivota - planujesz łożyska?

mnicha

Cytat: horzuff w 18-11-2014, 17:05:55

Blacha widzę słusznej grubości, czyli będzie framelock? :D . I widzę kółka wokół pivota - planujesz łożyska?

tytan 2,5 grubości więc w planach są delikatne okładki, a łożyska ... może później, na razie będą podkładki ze sprawdzonego fosforobrązu  :jezor:

pozdrawiam Radek

wolodja

mnicha

pomalutku ... i zgrubnie wycięte  :jezor:

Player

.
.
.
.

sirfajfer

świetnie że znowu się wziąłeś za foldery
bardzo przyjemny projekt więc niecierpliwie czekam na finał

mnicha

Żona mówi, że noży nigdy nie kończę. Jak taki poleży to zawsze muszę go poprawiać, zmieniać rękojeść, aż skończy rozwalony na kupce. Tak jest i tym razem, choć nóż na bazarku - trzeba będzie tam poprawić,- to jakoś tak w internecie na oprawy karabinów sobie popatrzyłem i coś naszło... i kilka chwil z pilnikiem dla duszy było  :winky:

pozdrawiam Radek

Prosty

fajne to, dodałeś nożowi świetny smaczek

Sulejknives

Cytat: mnicha w 30-11-2014, 20:17:19

Jak taki poleży to zawsze muszę go poprawiać

Kurczę, też tak mam - patrzę na skończone noże i ręce mnie świerzbią.
Fajny ornamencik.

"Na otworach i innych krawędziach bywają włoski". Mikko

https://www.facebook.com/Sulejknives/
Instagram: #sulejknives

nemesis

Cytat: Prosty w 30-11-2014, 21:15:57

fajne to, dodałeś nożowi świetny smaczek

dokladnie :)
nieźle wykombinowałeś

Franek Majcher

Bardzo ładne hideny tylko zabrakło mi choć jednego z pełną gardą :)

mitryl

I rzekł do człowieka: Oto bojaźń Pańska, ona jest mądrością, a unikanie złego rozumem.Job. 28:28
Marana Tha

mnicha

jak się robi ręcznie, to zawsze można coś dodać, coś zmienić, popróbować, rozwalić i zrobić od początku ...  :winky:

... kilka detali ... dla smaku

makar161

Pozdrawiam Serdecznie :)
Makar
UWAGA!!! Proszę o kontakt ze mną przez email, a nie prze prywatne wiadomości z forum, bo te nie dochodzą
Zapraszam do mojego działu:
https://forum.knives.pl/index.php/board,343.0.html
www.makarknives.com
Mail: makartools(at)Gmail.com

mitryl

I rzekł do człowieka: Oto bojaźń Pańska, ona jest mądrością, a unikanie złego rozumem.Job. 28:28
Marana Tha