Reklama

Balisong do 200 PLN

Zaczęty przez Dasza, 08-10-2014, 00:29:37

Dasza

Cześć!

Przy okazji chciałbym się przywitać, bo jestem nowy na forum. Standardowo, zobaczyłem jak ktoś macha, spodobało mi się, kupiłem Jokera 200 i chciałbym coś lepszego, bo jednak jest to kicz.
Na razie nie chciałbym wydawać więcej niż 200zł. Wiem, że na forum jest masa takich tematów, większość przeczytałem, ale są one często z 2013 roku, być może coś się zmieniło.
Znalazłem Walthera BBK oraz małego Bokera Plus. Co polecacie w tej cenie na dzień dzisiejszy? Któryś z tych dwóch? Niby cena mocno różna, ale ponoć w tych Bokerach łamią się ostrza. Jak ktoś ma małą rękę to nie będzie on zbyt mały?
Swoją drogą jak wypada ten Walther? Za 60zł można mieć coś co wytrzyma trochę czasu?

D.

gpiorzel

Nic się nie zmieniło, do 200 nic nie ma ;)
Niestety boker (duży) to minimum co się nie rozpada. Swoim macham już bardzo długo.
No i forumowe echo czyli kimura, ale to 350-500zł

Kimura 5 polished, BM 51, Spyderco Dragonfly SS
http://i43.tinypic.com/30vcbp1.jpg

Dasza

No dobra a co z tym Waltherem? Warto zainwestować, pomachać trochę i kupić np. tego dużego Bokera, czy przejść od razu Joker 200 > Boker?

gpiorzel

Jedni chwalą, inni nie. Ja się nie wypowiem, nie mam.
Nie kupuj w ciemno, popytaj na forum ćży ktoś w twojej okolicy nie ma konkretnego balka, weź w rękę i sam ocen jak ci leży. Ja bym się pchał do kimury od razu, jest to balek który się nie zniszczy napewno, a do kręcenia i do cięcia się nadaje doskonale.
Kwestia czy podoba ci się zabawa i wkreciles się w noże.

Kimura 5 polished, BM 51, Spyderco Dragonfly SS
http://i43.tinypic.com/30vcbp1.jpg

Dasza

Podobać podoba, ale czy na tyle, żeby wyłożyć 400 zł na nóż?
A co z tym Bokerem małym? Z tego co czytałem różni się tylko wielkością i wagą.

mutidx

Ja też mam zamiar kupić nóż do 200 i kieruje się ku Bear & Son 117b

MrAnderson

Za 230 zł masz małego BOKERA w empiku (czyli wysyłka praktycznie za darmo).  IMO najlepszy w tej cenie.

Dasza

Cytat: mutidx w 08-10-2014, 20:11:57

Ja też mam zamiar kupić nóż do 200 i kieruje się ku Bear & Son 117b

Z tego co widzę ten model jest nitowany, a z tego co zdążyłem się dowiedzieć, to jest to słabsze rozwiązanie.
Cytat: MrAnderson w 08-10-2014, 20:37:56

Za 230 zł masz małego BOKERA w empiku (czyli wysyłka praktycznie za darmo).  IMO najlepszy w tej cenie.

Też tak myślałem, 30 zł mogę dołożyć jeżeli nóż ma być już lepszy niż rozpadający się Joker. Jak to jest z jego wielkością? Nie przeszkadza w robieniu trików? Wytrzymały tak samo jak duży Boker?

Grzdylu

Cytat: Dasza w 08-10-2014, 21:01:15

Też tak myślałem, 30 zł mogę dołożyć jeżeli nóż ma być już lepszy niż rozpadający się Joker. Jak to jest z jego wielkością? Nie przeszkadza w robieniu trików? Wytrzymały tak samo jak duży Boker?

jak jesteś niemowlakiem to nie będzie przeszkadzać :D

realnie niestety jesteś skazany na tego paskudnego walthera według mnie

gonzagon

Cytat: gpiorzel w 08-10-2014, 07:54:58

Nic się nie zmieniło, do 200 nic nie ma :winky:
Niestety boker (duży) to minimum co się nie rozpada. Swoim macham już bardzo długo.
No i forumowe echo czyli kimura, ale to 350-500zł

miałem okazję bawić się taką kimurą... nie wiem czy polecać czy nie, niezbyt podoba mi się wizualnie ale jest naprawdę solidny i z tegoco znajomy mi mówił ma go już jakis czas, intensywnie nim macha i nic się nie dzieje

SMF spam blocked by CleanTalk