Reklama

S&W, Walther

Zaczęty przez Mstr M, 14-10-2014, 14:16:48

Mstr M

Witam tak z ciekawości może trochę  :winky: mam takie trapiące pytanie ,czy te firmy ( można dodać jeszcze glock'a) dość popularne na rynku zbrojeniowym naprawdę wypuszczają takie shit'y (jeśli chodzi o noże)? Naprawdę nic godnego polecenia z tych firm nie ma ? żadnego jakiegoś królujacego projektu ? (Od razu mówię jeśli czegoś na forum nie doczytałem to przepraszam ale w szukaju mi nic nie wyskakuje tylko kilka recenzji i negatywnych opinii oraz nie mówię tu o motylkach)  :special:

Pozdrawiam
Grzegorz

kali

Generalnie to one nic nie produkują, tylko brandują noże innych producentów (często z różnych półek), czasem maczając paluchy w projektach. Najczęściej to są najtańsze noże z Chin i to jest główny problem, ale np. niektóre noże Beretta były/są produkowane w Japonii.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

HanSolo

S&W ma kilka fixedów nie porażających jakością wykonania, super materiałami czy rozwiązaniami ale są dość trwałe, działają, spełniają swoje zadanie przy niezbyt wygórowanej cenie. Te starsze wypusty S&W nawet lepiej niż obecne. Niejaki noss4 -słynny z filmików YT dot. testów zniszczeniowych noży typu fixed, dał jakiemuś S&W z linii Search & Rescue bardzo przyzwoitą ocenę. Bodajże słabe 4 na 6. W avatarze mam S&W BushHog Kukri, które przeszło u mnie piekło i żyje. :) Wieloletnie i nadal trwające, zatem męki ciąg dalszy nastąpi.
Co innego foldery S&W. Syfne są też ich rzutki. Pękają one na dużym otworze -w miejscu, w którym na ogół jest jelec. Dobre opinie zbiera na necie HRT -sztylet do buta. Nie wiem nie macałem, nie używałem, nie katowałem. Wygląda nie najgorzej.
Nie wiem jak Walthery stoją z trwałością ale przy pierwszym kontakcie sprawiają na mnie wrażenie tandetnych.
Właściciele 2 powyższych marek, udzielają tylko logo i nazwy. Nie biorą udziału w produkcji czy marketingu. Biorą za to, spora cześć zysków z ich sprzedaży.
S&W, obok SOG-a, należy do najczęściej podrabianych noży. Jednocześnie nie będąc w przypadku folderów S&W szczególnie od podróbek dalekie jakościowo.

Mattia

Witam,
miałem w ręku parę noży Walther, wrażenie było negatywne.
Myślę, że fixed'a S&W można zaryzykować, jak pisze kolega HanSolo folderami nie zawracałbym sobie głowy.
Pozdrawiam

Mstr M

A tak jak Kali wyżej nadmienił-beretta ( ogólnie pytam się o firmy popularne na rynku zbrojeniowym jeszcze np. colt itd. itp. :winky: ) jeszcze dla sprostowania nie mam najmniejszego zamiaru kipić noża któwryś z tych firm (Już wolę morę albo opinelka czy srm ).

Pozdrawiam
Grzegorz

HanSolo

Cytat: Mstr M w 14-10-2014, 17:50:21

A tak jak Kali wyżej nadmienił-beretta ( ogólnie pytam się o firmy popularne na rynku zbrojeniowym jeszcze np. colt itd. itp. :winky: ) jeszcze dla sprostowania nie mam najmniejszego zamiaru kipić noża któwryś z tych firm (Już wolę morę albo opinelka czy srm ).

Powoli. Jeśli będziesz na Zlocie i trafisz na mnie (będę miał plakietkę) wezmę ze sobą kukri S&W obejrzysz, ocenisz a może docenisz. ;) Nie gwarantuję jednak, że dziś znajdziesz w takiej samej jakości ten, czy podobny nóż. Choćby z linii Search & Rescue (duże fixedy S&W).

Mstr M

na zlocie niestety mnie nie będzie  :/ a mi chodzi o to czy naprawdę tak popularne firmy na rynku zbrojeniowym ( nie tylko wspomniane S&W oraz Walter) nie mają do zaoferowania jakiś porządnych projektów tylko same shit;y  :special: (tutaj bardziej mi chodzi o składaki i fixedy niż o maczety/motylki czy inne wynalazki :shy: )

Pozdrawiam
Grzegorz

HanSolo

Kukri to nóż. Widziałeś kiedy na 6mm grubą maczetę? :D

Mstr M

Ja nie używałem jeszcze maczety (przeważnie łażę po naszych krajowych lasach ) :rotfl:

Pozdrawiam
Grzegorz

HanSolo

Cytat: Mstr M w 15-10-2014, 07:01:33

Ja nie używałem jeszcze maczety (przeważnie łażę po naszych krajowych lasach ) :rotfl:

A skoro tak, to nie zapomnij zabrać, jadąc do Krakowa :D

SMF spam blocked by CleanTalk