Reklama

AGOR BOWIE - N690G10ST

Zaczęty przez Jamall, 26-11-2014, 19:29:22

Jamall

04 Agor Bowie N690G10ST

Agor Bowie N690 in Black G10 stonewash

Technikalia:

N690 4,5 mm - OC by Jamall - 58-60 HRC piaskowane
Okładki czarne G10 piaskowane
Śruby M5 A2 piaskowane
Wykończenie Stonewash

Wymiary
Całkowita długość: 266 mm
Długość KT: 140 mm
Szerokość klingi: 34 mm
Waga: 231 g.

Microbevel na 20 stopni

Tak wygląda odciążenie

artk

Bazarek: <a href="https://forum.knives.pl/index.php/topic,183251.0.html"> Rusty Skull Blades</a>
Zapraszam

Marek Muniak

Adaś, z tą szablą to Agor nabrał zadziorności. Podoba mi się klinga. Bardzo. Nóż ma charakter.

Owoc żywota mojego je ZUS.

wojtek91

Super jest. Ta wersja mi się podoba :slini:

bronuś67

mwitek

Prośbę mam, gdybyś mógł zmierzyć grubość głowni nad samą KT.

Jamall

mwitek

To może w podobnym egzemplarzu :D Tylko, żeby miał słuszną grubość ponad 4mm. Ciekaw jak to u Ciebie wygląda bo w moim ostatnim nożyku wyszło 0,8 nad KT do tego kąt KT na 25 stopni strona i zdarza mu się "omsknąć" przy struganiu

jackdaniels11

Zapytam.
Pokazujesz szczegóły, więc pytam-skąd wynika zmienna grubość nacięć na grzbiecie?
IMO-troszku nierówne...

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

Jamall

Cytat: mwitek w 03-12-2014, 18:08:59

To może w podobnym egzemplarzu :D Tylko, żeby miał słuszną grubość ponad 4mm. Ciekaw jak to u Ciebie wygląda bo w moim ostatnim nożyku wyszło 0,8 nad KT do tego kąt KT na 25 stopni strona i zdarza mu się "omsknąć" przy struganiu

Z tego co piszesz to nóż mocno mocny. Moje mają około 0,5-0.6 mm i KT na 20 stopni - ten miał wyższy szlif niż pozostałe i KT 0,4-0,5 mm
Cytat: jackdaniels11 w 03-12-2014, 18:17:22

Zapytam.
Pokazujesz szczegóły, więc pytam-skąd wynika zmienna grubość nacięć na grzbiecie?
IMO-troszku nierówne...

0. Jack - chyba pomyliłeś wątek - ten jest o Bowim nie Ostbushu ;)
1. Pilnik Grobet to nie 8 cud Świata - jest nierówny i krzywy
2. nacięcia są na krzywiźnie nie na odcinku prostym
3. Obróbka noża po hartowaniu wymusza konieczność ścięcia ostrych krawędzi
4. Robię w twardym, robię maszynami nie ręcznie -> bo w twardym więc i nierówności się zdarzą
5. Czy można idealnie - pewnie - moi koledzy pokazują, że się da.
Moje noże są użytkowe i staram im nadać się wygląd, którego nie będą się wstydzili użytkownicy ani twórca. No ja się nie wstydzę ;)
Jednak nie są to noże na wystawę czy półkę za szybę - dlatego zdarzają się takie nierówności - IMO nie przeszkadzają w używaniu.
6. Przy następnym zwrócę większe baczenie na ten szczegół - jeśli PKT 1 pozwoli czyli pilnik.

J.

mwitek

Właśnie czuć to przy używaniu. Spróbuję może zebrać jeszczeb trochę, może się uda zejść na 0,5-0,6 tylko juz satyna położona, trza będzie jeszcze raz w twardym tyrać :-) albo zostawić jak jest a tylko KT podnieść na 20 stopni. Choć to może sprawy nie rozwiązać.

SMF spam blocked by CleanTalk