Reklama

prośba o rozpoznanie sprzetu

Zaczęty przez Zurhal, 12-12-2014, 22:04:39

Zurhal

Witam wszystkich

Może ktoś z fachowców jest w stanie ocenić po dołączonej fotografii co to za marka

Scyzoryk jest dość stary (nie nowszy niż lata 80 )

Tyle wiem...niestety osoba, która mi go dała niestety już dawno nie żyje

będę wdzięczny za wszelakie pomysły

Pozdrawiam

junasz

Standardowa chińska podróba Victorinox'a, wybacz szczerość.   :winky:

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Zurhal

Szczerość cenie najbardziej :) czysta ciekawość ze względów sentymentalnych może być i nawet ruska podróba , chińskiego :)

Może ktoś jeszcze się wypowie :) co 2 głowy to nie jedna

teraz na nożu zauważyłem stainless albo styinless :P

Daniel040893

Kolega chyba niestety ma rację, chiński scyzoryk.
Poza tym witam na forum, mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej  :winky:

Zurhal

Pewnie że zostanę :-)  Właściwie to już długo przeglądam ( szukałem toola do pracy ) ..tyle że rejestracja mi kiepsko szła :-)

SoDek

Odkąd siedzę tu na forum zacząłem się interesować scyzorami i nożami... nie wiedziałem, że mój wujek od zawsze się tym interesował ino jego żona nie jest zadowolona z tego i jakoś się tym nie chwalił. Pamiętam jak kupiłem pierwsze Vicki i wujek na dzień dobry pytał jak tam, czy coś nowego kupiłem itd... zawsze się chwalił, że w latach 80 przyjechali do rodziny szwajcarzy i jako pamiątkę zostawili mu scyzor ze szwajcarskim krzyżem i masą narzędzi. Dumałem, myślałem, cholera może jakiś fajny Alox? A może elinox!? Po jakimś tygodniu nie wytrzymałem i poszedłem do wuja zobaczyć ten wielki scyzor z którego jest taki dumny i tak się chwalił... Wchodzę do domu oczywiście pod jakimś pretekstem, że potrzebuję bandaża czy czegoś tam (ciotka pielęgniarka) a wujek od razy wyskakuje ze scyzorem... jakim?

Taki miał krzyż:

A na ostrzu MADE IN CHINA.

Zdenerwował się, że już w latach 80 szwajcarzy przywieźli mu podróbkę. Tydzień po zajściu sprezentowałem mu Spartana od Kfadrato i ten pręt do ostrzenia. Taki był zadowolony, że ciotka mnie ostro opieprzyła... bo dniami siedzi i ostrzy siekiery, noże i inne rzeczy.  8D

Cytat: Zurhal w 12-12-2014, 22:19:31

Pewnie że zostanę :)  Właściwie to już długo przeglądam ( szukałem toola do pracy ) ..tyle że rejestracja mi kiepsko szła :)

Nie. Proś o admina o perm bana.

Podziękujesz mi jeszcze i wyślesz litra wódki.

Fred

Sądząc po niechlujnym wykonaniu narzędzi można tylko potwierdzić to co napisał Junasz.
I to chyba raczej połowa lat 90-tych (taki sam do mnie wówczas jakoś trafił).

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

Zurhal

80 na pewno :-) dziadek umarł w 89 a to pamiątka po nim. Pamiętam jak mi rodzicielka go zabrała bo miałem zbyt mało wiosen  :rotfl:

No cóż szkoda że chin bym był dumniejszy :P

RNL

Ważne, że pod Dziadku. Traktuj jak pamiątkę, a do używania kup sobie Vicka, będzie miał Twój wnuk.

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

Zurhal

Może i to jest dobra myśl :-) Ok dziękuje wszystkim za szybką reakcję i pomoc w rozwikłaniu tajemnicy :D

Temat do zamknięcia ew do pozostawienia innym nieobeznanym :P

Pozdrawiam

SMF spam blocked by CleanTalk