Reklama

Bowie 2

Zaczęty przez konik707, 24-12-2014, 14:21:59

konik707

Witam
W przed świątecznym czasie udało mi się skończyć oprawiać nóż pokazywany duużo wcześniej w wątku nad czym pracuję , nie jestem sprinterem w oprawianiu, trwało to zbyt długo to fakt ;-P .
Stal D2 62hrc z wymrażaniem dzięki pomocy Yahoo
Długość całego noża 320mm
Szerokość 45mm
Grubość 6mm
Długość ostrza 185mm
Długość rękojeści 135mm
Rękojeść z czarnego dębu woskowana kilkakrotnie twardym olejowoskiem , stosowanym do woskowania podłóg drewnianych. jelec z stali nierdzewnej, przekładka z mosiądzu grawerowana w kłosek, dupka zakończona mosiężną zawieszką w kształcie łapki, pin ozdobny , wszystko sklejone żywicą.
Do kompletu pochwa formowana na mokro, farbowana, barwiona i szyta ręcznie slamem.

• Wszystkim życzę wszystkiego najlepszego z okazji świąt.

Kubek

eddieiron

8D 8D 8D 8D 8D tyle wystarczy 8D 8D 8D :slini: :slini: :slini:

Krug

Ja pie....le! Mosiądz  skromnie, czytelnie, przepięknie!

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

kooniu

piękny nóż, , przy okazji mam pytanie o rekojeść - ostatnio taki typ rekojeści parę razy rzucił mi się na oczy (m.in  w forumowcu) jak jest z jej wygodą ? nie uwiera ten karb w środek dłoni?

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

konik707

Cytat: kooniu w 24-12-2014, 15:59:24

piękny nóż, , przy okazji mam pytanie o rekojeść - ostatnio taki typ rekojeści parę razy rzucił mi się na oczy (m.in  w forumowcu) jak jest z jej wygodą ? nie uwiera ten karb w środek dłoni?

Nie kolego, nie ugniata jest bardzo wygodna.

kosiarz

Nutka świątecznego klimatu ma zdjęciach być musiała ;p
A wracając do noża... no każdy z elementów piękny z osobna a wszystko razem niestety jeszcze piękniejsze ;D
Nie ma to jak czarny dąb :)
Pozdrawiam i dobrych świąt życzę :)

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

Brr...

Piękny prezent pod choinkę  :kopara: :kopara: :kopara:
Już w trakcie powstawania nie mogłem się napatrzeć na stópkę i kłosy... A całość powala :)

luciusz

:kopara: O jebut !!!  :slini:  Też takiego chcę !!!! Rewelacja !!!

Do dzikich borów idę dzikich gór, między psy ...
Na pohybel skurwysynom piętnującym nożorobów !!!!

jackdaniels11

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

piotrbati

darbyt

Te wykończenia poszczególnych elementów przepiękne :) Bajka :)

jamnik22

Masz łapę do tego co robisz duży ukłon.

konik707

Dziękuję ślicznie za opinie i poświęcony czas na zajrzenie do tego wątku :jezor:

junasz

Echhh... kolejna wspaniałość!  :slini:

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Giedymin

Super. :) Piekny.
Osobiście nie jestem fanem czarnego dębu i uważam że do Twoich pieknych noży najbardziej pasowały by jakieś stabilizowane drewna, może kość słoniowa albo kieł morsa:) W pełni dopełniłyby przepych głowni i reszty metalowych elementów:)

Hejo powoli odchodze od robienia nozy zlecenie. Bede robił głównie na sprzedaż. Jak ktoś chce być ma mojej mailing liście to pisać prosze, bedzie powiadomienie o dostepnych nowościach. [email protected]
https://www.facebook.com/Giedyminsbigblades/

jab

wysmaczony na maxa, podziw i szacun za ideę i wykonanie.  czy "oszcze" nasączyłeś sokiem z jagódek cisowych czy tylko rękojeść ???

nienawidzę czarnego G 10, węglowych pinów i grupy Szkwał

konik707

Cytat: Giedymin w 28-12-2014, 18:42:47

Super. :) Piekny.
Osobiście nie jestem fanem czarnego dębu i uważam że do Twoich pieknych noży najbardziej pasowały by jakieś stabilizowane drewna, może kość słoniowa albo kieł morsa:) W pełni dopełniłyby przepych głowni i reszty metalowych elementów:)

Chciałbym kiedyś użyć kieł morsa lub mamuta podoba mi się taki materiał tylko cena odstrasza.

Cytat: jab w 29-12-2014, 10:39:44

wysmaczony na maxa, podziw i szacun za ideę i wykonanie.  czy "oszcze" nasączyłeś sokiem z jagódek cisowych czy tylko rękojeść :question:

Gałązka cisowa to tylko akcent świąteczny a czarny dąbek kilka krotnie nawoskowany twardym olejowoskiem używanym do drewnianych podłóg.

Giedymin

Wieland, niemiecki knifemaker, użył w jednym swoich noży Elforyn. Tworzywo sztuczne o wyglądzie Ivory. Bardzo mi sie podobało. Cana dośc wysoka jak na syntetyk ale i tak duzo niższa niz prawdziwa kośc:)
http://www.elforyn.de/en/elforyn/
NA zdjęciach nie widać ale kremowy elforyn grained ma białem warstewki. JAk chałwa troche:) wyglada bardzo dobrze:)
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/1229117-EDC-integral-with-%C2%B4ELFORYN%C2%B4

Hejo powoli odchodze od robienia nozy zlecenie. Bede robił głównie na sprzedaż. Jak ktoś chce być ma mojej mailing liście to pisać prosze, bedzie powiadomienie o dostepnych nowościach. [email protected]
https://www.facebook.com/Giedyminsbigblades/

Sulejknives

Piękna rzecz.

"Na otworach i innych krawędziach bywają włoski". Mikko

https://www.facebook.com/Sulejknives/
Instagram: #sulejknives

SMF spam blocked by CleanTalk