Reklama

Problem z nasotrzeniem

Zaczęty przez misiek135, 13-01-2015, 19:56:02

misiek135

Witam wszystkich!
Mam małe pytanko posiadam balisonga od bear and sona jestem z niego bardzo zadowolony :) lecz ostatnio trochę mi się stępił a ze to mój 1 motylek to nie potrafię jeszcze ostrzyć więc jakoś go naostrzyłem czuć to gdy się przejedzie po krawędzi tnącej lecz jest ona jakoś dziwnie chropowata jakby miała wyszczerbienia lecz ich nie widać czy wiecie i możecie mi jakoś pomóc żeby była tak jak wcześniej? Powiem jeszcze ze to jest stal 440. Z góry dzięki ;)

junasz

Wrzucisz dobre fotki tej KT to coś będzie można powiedzieć.

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

misiek135

Kubitron

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

misiek135

Jako ze nie jestem w tym dobry i się na tym nie znam to poprosiłem o to tatę :D. Z tego co wiem to ostrzył to na jakiejś elektrycznej ostrzałce.

junasz

Nie jest najgorzej (przynajmniej po stronie widocznej na fotkach) choć Tacie Twemu udało się odrobinę poranić wyjście szlifu. Wydaje się, że dogładzenie (z zachowaniem kąta KT) kamieniami o wyższej gradacji załatwi sprawę.  :)
Ale bezpieczniej dla noża będzie zajrzeć do swojego działu lokalnego (http://forum.knives.pl/index.php/board,45.0.html), skontaktować się z najbliższymi geograficznie forumowiczami z doświadczeniem w ostrzeniu, spotkać się i sprawa załatwiona z potrójną dla Cię korzyścią:
- balek zacnie naostrzony,
- dużo się dowiesz o ostrzeniu i nabierzesz trochę praktyki,
- piwa się napijecie (znaczy - tego, które weźmiesz na spotkanie.  :winky:

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

misiek135

Jestem z Łomży nie wiem czy wiesz gdzie to :D i wątpię żebym kogoś tutaj znalazł... wiec zostaje mi ogarnięcie tego samemu ale dzięki za pomoc ;)

junasz

KONKURSY !!!

misiek135

misiek135

Sorrki już mam ;) dzięki wielkie

junasz

Dobrze, że nie zdążyłem wysłać takiego ciut sarkastycznego posta, co to już napisany był.  :)  Przy okazji - jeżeli uda Ci się potwierdzić tożsamość nieistniejącego już na forum Unkasa z Łomży, napisz o tym do twórcy mapki (u nas - Ypoznan). Znacząco mu pomożesz.

KONKURSY !!!