Reklama

Polecane motylki do ~50zł.

Zaczęty przez MrAnderson, 17-01-2015, 20:22:06

MrAnderson

Witam!
Jeżeli jesteś nowy, to zapewne nie wiesz, jakie są polecane motylki do ~50zł. Więc krótko odpowiem: takich po prostu nie ma. Wszystkie tanie motylki są tragicznej jakości, czasem nawet nie da się ich dokręcić. Jeżeli chcesz sobie kupić taniego motylka to najlepiej nie kupuj, tylko spróbuj napisać do kogoś kto ma motylka godnego uwagi (jak BM42, 32, 51, Kimura, Boker...), a jeśli już musisz to kup KTÓREGOKOLWIEK i nie zadawaj bezużytecznych pytań na forum.

Polecane droższe motylki: Boker duży i mały, Kimura, wszystko od BM poza magnusem, Bear Ops, CS paradox (wymaga modyfikacji).

Cayenne

MrAnderson

Bo jest mizernym motylkiem do machania i nieco lepszym nożem do używania(ale za tą cenę znajdziesz coś dużo lepszego).

Jedyną zaletą tego projektu jest to, że projektanci wysilili się na ekstrawagancje i dali zielone g10 zamiast tradycyjnego czarnego.

Iflam

Dodaj paradoxa po przeróbce i zaznacz, że bear ops nie ma zbyt wielu opini, szczegónie w pl.

szychol

Lepiej już dołożyć, i kupić coś lepszego.

MrAnderson

Cytat: szychol w 22-02-2015, 13:06:06

Lepiej już dołożyć, i kupić coś lepszego.

Uwielbiam jak ktoś udaje bystrzejszego niż jest.  :rotfl: ;>

Czru

Czyli rozumiem, że poniżej ciężkiego CS Paradoxa za 200zł nie ma nic wartego uwagi? Powyżej niego są dopiero BMki po 700zł... Okrutne jest to hobby dla początkujących, za 700zł da się jeżdżący samochód kupić a nie kawałek metalu :P  Bear Ops'a nie mogę nigdzie znaleźć

Irek_W

Cytat: Czru w 23-05-2015, 12:14:00

Czyli rozumiem, że poniżej ciężkiego CS Paradoxa za 200zł nie ma nic wartego uwagi?

Dobrze to rozumiesz.

Okrutne jest to hobby dla początkujących, za 700zł da się jeżdżący samochód kupić a nie kawałek metalu :P

W hobby nie szuka się oszczędności, ale skoro to tylko "kawałek metalu" to chyba nie czujesz tego czegoś.

A wracając do tematu to w cenie 50 do 100 zł to lepiej już samemu kupić trochę części i podłubać w warsztacie - piwnicy  ;)

Kipoon

Czyli rozumiem, że poniżej ciężkiego CS Paradoxa za 200zł nie ma nic wartego uwagi?

199 do 230 wyrwiesz nowego Bear&Son'a Silver Vein'a albo black handle, czy też trochę droższego flata. Czy jest to coś wartego uwagi? Wg mnie to lepsze niż paradox, więc skoro o paradoxie wspomniałeś to może być jakaś alternatywa. Pozdrawiam  ;-)

gens

noś nóż!

zapraszam na FB

Taktyczne Króliki GĘ  FB.com/KrolikiGE
https://www.facebook.com/gens.scyzoryki

Redux

A Black rock hunter?  Podobnie jak Paradox też się da przerobić.

nickt

Kurde dopiero teraz tu zajrzałem....ten otwieracz jest świetny!! ;)
Muszę taki gdzieś namierzyć ;)

XDrake

Zapomnieliście o FOX Breeden. Jedno zastrzeżenie - ma magnesy neodymowe na końcach rękojeści.

N690Co za niecałe 4 stówki jak dobrze pamiętam.

Ehhh, ide na szluge...

-VZVD-

Cytat: nickt w 06-09-2015, 16:35:32

Kurde dopiero teraz tu zajrzałem....ten otwieracz jest świetny!! ;)
Muszę taki gdzieś namierzyć ;)

Ostatnio widziałem taki w świecie noży, tęczowy, wałbrzyska 11 jakbyś był z Warszawy.

Denis90

Dzięki panowie za interesujące linki.

agama2002

Ja nie chcąc zakładać kolejnego nie potrzebnego wądku chciałbym zapytać o motylka w cenie od 100 do 400zł.Co polecacie.

DjTotem

Cytat: agama2002 w 05-11-2015, 20:28:22

Ja nie chcąc zakładać kolejnego nie potrzebnego wądku chciałbym zapytać o motylka w cenie od 100 do 400zł.Co polecacie.

http://forum.knives.pl/index.php/topic,172875.msg1890573.html#msg1890573

W tym tygodniu postaram się napisać recke pinoya po kilku miesiącach.

agama2002

higher44

Cytat

N690Co za niecałe 4 stówki jak dobrze pamiętam.

kumpel ma i bardzo polecał sam myślałem nad zakupem

martino10

są noże motylkowe ze skinami ?

SMF spam blocked by CleanTalk