Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Bazarkowiec czy coś lepszego na start?

Zaczęty przez xZer0, 30-01-2015, 21:53:07

xZer0

Wiem, że te wszystkie Jokery, Martinezy Albainoxy to gówno i się rozlecą, ale moje pytanie dotyczy tego czy na początek kupić takiego taniego motylka żeby zobaczyć czy mi się to spodoba czy zainwestować od razu w coś porządniejszego np. małego Bokera albo Cold Steela Paradox?
Nie wyrobił bym sobie jakiś złych nawyków jak bym się przesiadł z tego małego Bokera na balisonga o normalnej długości ostrza czy te 3 cm nie robią żadnej różnicy?

Schtruntz

Cytat: xZer0 w 30-01-2015, 21:53:07

coś porządniejszego np. małego Bokera albo Cold Steela Paradox?

CS Pardox nie jest typowym balisongiem do machania, właśnie po to tak go skonstruowali, by nim nie mógł   być - wszystko celem niepodpadania pod paragraf zabraniający posiadania motylkow w niektórych krajach,

nie trawię badziewia, więc od razu kupiłbym sobie coś lepszego, chyba właśnie tego Bokera,
a gdyby ta zabawa by mi się nie spodobała, to zostałbym z dość użytecznym na codzień nożem,
no chyba, że nie potrzebujesz nosić przy sobie narzędzia do cięcia, ale to na tym forum objaw dziwactwa  :D

Desordem e Regresso

MrAnderson

Przeczytaj przyklejony temat o polecanych balisongach do 50 zł.

xZer0

Cytat: Schtruntz w 31-01-2015, 10:56:01

CS Pardox nie jest typowym balisongiem do machania, właśnie po to tak go skonstruowali, by nim nie mógł   być - wszystko celem niepodpadania pod paragraf zabraniający posiadania motylkow w niektórych krajach,

nie trawię badziewia, więc od razu kupiłbym sobie coś lepszego, chyba właśnie tego Bokera,
a gdyby ta zabawa by mi się nie spodobała, to zostałbym z dość użytecznym na codzień nożem,
no chyba, że nie potrzebujesz nosić przy sobie narzędzia do cięcia, ale to na tym forum objaw dziwactwa  :D

O Paradoxie to akurat wiem, że się rozkłada sprężynowo, ale można go przerobić, tylko nie jestem za bardzo przekonany do tego, bo jest ciężki i nie otwiera się do końca. (1:31 na filmiku)
http://youtu.be/apqjyP10biU?t=1m31s
Chyba zainwestuję w małego Bokera i zaoszczędzę sobie wydawanie pieniędzy na śmieci. Oczywiście nie twierdzę, że Paradox jest śmieciem, ale on raczej ma służyć do edc niż do kręcenia.

gpiorzel

Mój się otwiera, chyba podróbę mam..

A serio, temat oczywiście do zamknięcia, jest temat przyklejony żeby tam pytać. Bałaganowi mówimy nie.

Kimura 5 polished, BM 51, Spyderco Dragonfly SS
http://i43.tinypic.com/30vcbp1.jpg

xZer0

Cytat: gpiorzel w 31-01-2015, 21:32:53

Mój się otwiera, chyba podróbę mam..

A serio, temat oczywiście do zamknięcia, jest temat przyklejony żeby tam pytać. Bałaganowi mówimy nie.

Czyli tamten gość słabo sobie go przerobił, tak?
A i sorki za mały offtop. Chcę po prostu dokonać najlepszego wyboru i później nie żałować.