Reklama

Za luźna pochwa na nóż

Zaczęty przez korkoniusz, 10-02-2015, 20:19:46

korkoniusz

Witam.Mam problem,dostałem nóż i osobno do niego pochwę skórzaną która jest extra jednak trochę za luźna i stąd moje pytanie czy zna ktoś sposób żeby ten nóż w niej ciaśniej siedział,z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.

brony_

Moja szklana kula jeszcze nie wie... :alien:

Zdjęcie jakieś ?
K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Pitt

Kurwa brony. To na co Ci zepsuta kula?

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Orcanus

Cienki pasek zestruganego suchego drewna ( w kształcie pochwy - tak od połowy długości i spokój na wieki ( stary Fiński sposób ) ;)

depravedsouls

Może "szewek" zrobić ciaśniejszy,puścić gdzieś od nowa.

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

kulala.simba

A jakby zapchać kawałek gąbki albo pianki od zabezpieczeń w transporcie (nie wiem jak się fachowo nazywa - tapicerska czy jak) ? Nóż ją przetnie ale pianka zablokuje luz. 

kali

Cytat: Orcanus w 10-02-2015, 20:59:58

Cienki pasek zestruganego suchego drewna ( w kształcie pochwy - tak od połowy długości i spokój na wieki ( stary Fiński sposób ) ;)

Masz jakieś fotki lub rysunki?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

depravedsouls

Bez podania modelu lub fotki to możemy gdybać co i jak,a ten trik z kołkiem w skandynawach też bym looknoł.

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Orcanus

Cytat: kali w 10-02-2015, 21:37:33

Masz jakieś fotki lub rysunki?

No jak ...
Pochwa skóra, strugasz z suchego drewna , płaską mini deseczkę w kształcie pochwy ( musisz dobrać grubość - coby nie było luzu ) powierzchnie muszą być gładkie - inaczej ostrze haczy się. Szerokość ,, deseczki tak o 2 mm szersza niż pochwa . Wciskasz na siłę - skóra się lekko napnie ( jak przy ... ) i tyle . samo nie wypadnie .A jak nie pasuje to wypychasz od dołu pochwy i dopasowujesz jeszcze raz - robota na 15 minut. PLus że ostrze blokuje się na szerokości - te dodatkowe 2 mm i nie dotyka krawędzi pochwy - dlatego w skandynawach nie ma wkładki z skóry pomiędzy szwem pochwy .
W wszystkich pochwach z skóry to działa - plastikowe trzeba nagrzewać itd ....

SMF spam blocked by CleanTalk