Reklama

Benchmade Ambush 10200 - renowacja

Zaczęty przez dragosani, 27-02-2015, 17:00:36

dragosani

Panowie potrzebuję pomocy.
dostałem wreszcie w swoje łapy kilka dobrych bitów (wiha) i podjałem probę rozkręcenia mojego styranego ambusha ale 2 śrubki sa wyrobione (torx 6), zalałem wd40 może pomoże moze nie - zobaczę za chwilę, załóżmy że jednak uda mi się rozkręcić ale co potem? gdzie mogę je dokupić, moge je dokladnie zmierzyc bo wyglada na to ze pozostale sa tych samych rozmiarów (poza t6 do mocowania klipsa ktore sa krótsze niestety) jest szansa je dostac gdzieś?

Kupię używany wolnowar, jak największy, ceramiczna wyjmowalna misa, najchętniej analogowe sterowanie.

kulala.simba

kali

Na pewno jest szansa je dostać nawet, jeśli są calowe i niestandardowe:
- w amerykańskim sklepie dla knifemakerów,
- w serwisie producenta.
Podstawa to wiedzieć, czego się chce - dobrze pomierzyć (co nie jest takie łatwe w przypadku małych, calowych śrubek których nie można porównać do znanych).

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

kfadrato

wd 40 raczej nic nie da, zobacz czy na tych co wykręciłeś jest Locktite jeżeli tak to podgrzej pozostałe i spróbuj wykręcić

śrubki tak jak @kali piszę powinien serwis Benchmade podesłać

kali

Gwoli ścisłości - nie wydaje mi się,

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

dragosani

sproboje podgrzać jak troche wytrzeźwieję, dzięki za radę nie znałem tego.
śrubek najpierw poszukam tam gdzie pokazal Kulala (dzięki nie pomyslalem) czyli na alle, jak nie bedzie będę molestowal bencha moze pomogą.

Kupię używany wolnowar, jak największy, ceramiczna wyjmowalna misa, najchętniej analogowe sterowanie.

SMF spam blocked by CleanTalk