Reklama

Victorinox Sentinel

Zaczęty przez Mixon123, 02-03-2015, 12:55:30

Mixon123

Witam! Właśnie dotarł do mnie wyżej wymieniony nóż i zauważyłem że po rozłożeniu ostrze nie siedzi idealnie nieruchome i można wyczuć ruch ostrza w górę i w dół. Czy to normalne ?

Cytat: Albert Einstein
Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś kto o tym nie wie, i on to robi.

eddieiron

demon

w dół TAK w górę NIEKONIECZNIE. Jesteś pewien, że możesz ruszyć ostrzem do góry ?

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Mixon123

Przepraszam w górę nie. Jeśli to normalne to wielkie dzięki za odpowiedź

Cytat: Albert Einstein
Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś kto o tym nie wie, i on to robi.

demon

Cytat: Mixon123 w 02-03-2015, 13:04:42

Przepraszam w górę nie. Jeśli to normalne to wielkie dzięki za odpowiedź

Tak normalne - tak ma być.
Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Lothian

To normalne, bo blokada jest typu back-lock, a ten liner, to tylko takie dodatkowe zabezpieczenie przez złożeniem się klingi, gdyby back-lock nie wytrzymał. Dlatego jest tam mały luz.

"I nastąpiła walka na niebie" (Ap 12, 7)
"A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków."
(Ap 20, 10)

eddieiron

Jeszcze nigdy nie widziałem victorinoxa z backlockiem

Lothian

Cytat: eddieiron w 02-03-2015, 18:11:32

Ojej! Nie back-lock- tylko taka tam blaszka sprężynująca, co naciska na klingę. Mądrala i prześmiewca za 5 groszy się znalazł.  :-* ;P
"A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków."
(Ap 20, 10)

cypis1125

slip joint to się podopno nazywa

MIASTOŻYJ

Lothian

Cytat: cypis1125 w 02-03-2015, 18:19:52

slip joint to się podopno nazywa

No właśnie być może :)
Cytat: eddieiron w 02-03-2015, 18:11:32

A tak a propos - victorinox z back-lockiem. http://www.thebushcraftstore.co.uk/victorinox-hunter-pro-lock-back-knife-17679-p.asp   :shades:
(Ap 20, 10)

cypis1125

miałem to w ręku. całkiem przyjemny nóż

MIASTOŻYJ

eddieiron

Cytat: Lothian
link=topic=168861.msg1793008#msg1793008 date=1425316939

No właśnie być może :)

A tak a propos - victorinox z back-lockiem.
http://www.thebushcraftstore.co.uk/victorinox-hunter-pro-lock-back-knife-17679-p.asp
:shades:

a jednak jest:D:D

SMF spam blocked by CleanTalk