Reklama

EDC do garniaka

Zaczęty przez KamilD, 06-03-2015, 13:42:20

KamilD

Siema :)

Taki mały elegancik się zrobił :)

N690 3,5mm
Na rękojeści jakieś stabilizowane drewienko, kupione na wystawie w Gembloux
Pin mozaikowy mi174, przelotka mosiądz
Całość 172mm, KT 72mm
Tak wiem, że różne wzory okładzin, ale to para mimo wszystko  :?

Zdrówka,
Kamil

Player

Bardzo ładny. Głownia jak z klasycznego scyzoryka.

.
.
.
.

swider

Cytat: Player w 06-03-2015, 13:46:47

Głownia jak z klasycznego scyzoryka.

Pierwsze moje skojarzenie. :) W połączeniu z drewienkiem -- klasyka gentleman's knife. Podoba się.

,,Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" — Allan Stewart Konigsberg.
Sporadycznik autorski — nienożowy blog zdjęciowy (no dobra... czasem coś ostrego u mnie zagości ;)).

WAR

Teraz to pojechałeś... mniam :) Tylko broń Cię panie nie rób do tego kydexu ;)

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

kgrzesiek

Prosi się o ładną skórkę. Nie pakuj go w plastik! :-)

Puma

Cuuuudowny! :D Gdyby jeszcze miał 2,5 mm grubości to byłby ideał ;)

demon

Piękny. Szkoda, że nie składany.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

jackdaniels11

Śliczności... :)
Teraz jakaś ładna skórka...

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

dyzio

Zrób takiego składanego a wydam wszystkie oszczędności  ;-)

rangy67

Mały elegancik.Pyszny jest. :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

karud

Fajny poza jednym elementem ... Jak się już robi

Cytat

Taki mały elegancik

to można by poświęcić trochę więcej czasu i na tangu tez robić ładną satynke zamiast zostawiać ślady po walcowaniu , IMO oczywiście ...

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

Aleks

Cytat: karud w 06-03-2015, 18:23:59

Fajny poza jednym elementem ... Jak się już robi  to można by poświęcić trochę więcej czasu i na tangu tez robić ładną satynke zamiast zostawiać ślady po walcowaniu , IMO oczywiście ...

Nie tylko ty masz takie zdanie Karudzie więc "IMO" niepotrzebnie :P Nożyk super gdyby nie ten brut.
Mój dział: https://forum.knives.pl/index.php/board,368.0.html

Wszyscy mają... no to mam i ja:

FB

Lump

Fajny poza jednym elementem ... Jak się już robi  to można by poświęcić trochę więcej czasu i na tangu tez robić ładną satynke zamiast zostawiać ślady po walcowaniu , IMO oczywiście ...

IMO oczywiście ...tylko tyle Ci zostaje ;) ..tak chciał maker a może tak chciał klient..

Mnie już tu nie ma......

katz

Elegancko, fajno, że jest fałszywka.

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

KamilD

Cytat: WAR w 06-03-2015, 14:08:53

Tylko broń Cię panie nie rób do tego kydexu ;)

No wiesz co... czy ja kiedykolwiek drewnianą oprawę ubrałem w kydex ? Jakieś tam chociaż minimum poczucia klimatu mam ;P :D

Cytat: Aleks w 06-03-2015, 18:32:55

Nie tylko ty masz takie zdanie Karudzie więc "IMO" niepotrzebnie :P Nożyk super gdyby nie ten brut.

Ile razy mówiłem, że lubię brut de walcarka... szczególnie jeśli jest ładny i równy i jeśli mam ochotę zostawić brut to zostawię, tak jak w przypadku tego noża... jeśli mi się zachce to zeszlifuję, kurwa mać powoli zaczynają mnie męczyć teksty w co drugim wątku "fajny by był gdyby nie brut"... Panowie z całym szacunkiem ale po chuj mówicie mi to tysięczny raz ?

karud

Kamil nie unoś się ... Jak sobie zostawiasz brut przy plastiku w oprawie, w jakimś robolu czy fajterze to nic nie mówię, ale jak sam piszesz, że robisz "eleganta" to brut do niego moim zdaniem nie pasuje... i tyle.

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

rangy67

Szanujmy styl i upodobania Kamila,jak każdy zaawansowany twórca noży ma swój wypracowany charakterystyczny styl i ulubione rzeczy jak np.brut de walcarka.Lubi tak robić a klienci to kupują to o co chodzi?Nie jeden chciałby taki poziom umiejętności i rozpoznawalny styl osiągnąć w jego wieku.Niektórzy nawet po 10-ciu latach robienia noży nie zbliżą się do poziomu który Kamil osiągnął w tak krótkim czasie.Szanujmy jego pracę i jeżeli się komuś nie podoba to wystarczy raz napisać,a nie w każdym wątku i przy każdym nożu w kółko to powtarzać jak mantrę.

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

brony_

Cytat: KamilD w 06-03-2015, 21:06:06

jeśli mi się zachce to zeszlifuję, kurwa mać powoli zaczynają mnie męczyć teksty w co drugim wątku "fajny by był gdyby nie brut"... Panowie z całym szacunkiem ale po chuj mówicie mi to tysięczny raz ?

Masz rację, nie daj im sobie wejść na głowę   :rotfl: :rotfl: :rotfl:
K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Aragon16

Świetny kształt. Jest zajebisty!

eddieiron

Cytat: rangy67 w 06-03-2015, 21:20:26

Szanujmy styl i upodobania Kamila,jak każdy zaawansowany twórca noży ma swój wypracowany charakterystyczny styl i ulubione rzeczy jak np.brut de walcarka.Lubi tak robić a klienci to kupują to o co chodzi?Nie jeden chciałby taki poziom umiejętności i rozpoznawalny styl osiągnąć w jego wieku.Niektórzy nawet po 10-ciu latach robienia noży nie zbliżą się do poziomu który Kamil osiągnął w tak krótkim czasie.Szanujmy jego pracę i jeżeli się komuś nie podoba to wystarczy raz napisać a nie w każdym wątku i przy każdym nożu w kółko to powtarzać to jak mantrę.

nic więcej dodawać nie trzeba,Kamil zrobiłeś piękny nożyk 8D

SMF spam blocked by CleanTalk