Reklama

Świąteczne malowanki

Zaczęty przez petrus, 31-03-2015, 19:45:03

petrus

mtths

Powinno się nazywać "Zestaw do świątecznego wołu" :)
Piękne.

Pozdrawiam mtths
Svord Peasant Knife Fanboy
Cytat: borutaws w 04-08-2019, 18:56:33Ja jak nie wiem co wziąć to biorę svorda.
moja skromna kolekcja

inox

Mazurka tez bym takim pokroił - piękne!

Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

eddieiron

piękny zestaw nic więcej chyba nie trzeba dodawać, 8D 8D 8D 8D :slini: :slini: :slini: :slini:

Grzybello

moje noże na facebooku zapraszam: https://www.facebook.com/mgcustomknives

Swatch

Petrus jak "odpali" to tylko usiąść i gębę cieszyć :).Piękne !

junasz

"Piękne" to mało, dużo za mało powiedziane!  8D

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

petrus

Witam po przerwie.
Życzę miłego oglądania.

Rocket

piękny zestaw  :slini:
szukam szczeny na podłodze  :kopara:

krzem

To skromny człowiek, z byle gównem nie wyskoczy.

Koliba

Widać, że wymagał dużo pracy. Gratuluję!

jackdaniels11

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

Siadaka

Cytat: Koliba w 01-04-2015, 15:07:00

Widać, że wymagał dużo pracy. Gratuluję!

+1

estetyka to kej oł! wszystko zagrało - projekt, materiały, wykończenie, kompozycja i wykonanie zdobień! wrażenie niesamowite! Gratuluję!

Rocket

Kurcze!
Nie ukrywam że odkąd zobaczyłem ten piękny zestaw, to "chodzi" on za mną  :slini:
Czy mógłbyś Petrusie podać garść technikalii? Jak duże są poszczególne elementy? Jakiej stali i innych materiałów użyłeś? jak to jest zahartowane?

pozdrawiam
Rocket

Ryuu

Cudo..Użytkowość i piękno.Podoba się.Bardzo,bardzo.

petrus

Zapomniałem napisać coś więcej, a teraz po czasie to o ile sobie przypominam po rysunkach projektu, to długość całości tasaka wynosi 520mm, rękojeść 140mm, szerokość 70mm sztych i 55mm przy jelcu, grubość 7mm, waga bez pochwy 1100g. Stal we wszystkich trzech elementach 50HS, nóż i tasak hartowane i odpuszczane selektywnie. Klinga tasaka niezbyt wysoko tak jak w oryginałach na 58-59 HRC, nóż ciut wyżej. Okucia pochwy i montowanie mosiądz, okładziny czarny dąb, pochwa drewniane trzaski obciągnięte czarnym capem. Zdobienie nawiązujące do panującego w ówczesnej epoce, czyli dość proste, żeby nie powiedzieć prymitywne trawienie, ot takie tam " malowanki - montejanki ".
Rocket, podobnie za mną ten tasak "chodził" bez mała lat trzydzieści, ale z braku czasu dopiero teraz doszło do jego realizacji.   

Rocket

P R Z E kurde!! P I Ę K N Y !!!  :heart:

Komu go sprzedałeś? Poproszę nick, nazwisko i adres  ;P

Ajron

SMF spam blocked by CleanTalk