Reklama

nieduży, solidny, elegancki - takie były założenia

Zaczęty przez mnicha, 06-04-2015, 18:50:14

mnicha

Cytat: Pitt w 06-04-2015, 22:15:40

Nożyk fajny, ale co mu się w satynę stało?

To nie satyna. Spróbuję później zrobić fotkę by lepiej pokazać.
Każdy ma swój odchył, i nie ma co o tym dyskutować.

Raptorartur

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

mnicha

Cytat: Raptorartur w 07-04-2015, 12:58:44

Fajny nożyk. Wykończenie powierzchni słabe.

znaczy - zdjęcia słabe. poprawię się, choć będzie ciężko  ;P

wykończenie stali to lekko złamane szczotkowaniem lustro - stal to D2 więc z praktycznego punktu widzenia (już sprawdziłem) zaletą jest fakt, że w razie delikatnych przebarwień można łatwo uzyskać efekt wyjściowy (wystarczy użyć tego samego i w ten sam sposób materiału ściernego co przy wykańczaniu finalnym. Na tym materiale, przy tej twardości nie ma możliwości by coś zepsuć) - proste i praktyczne  :D

TU troszkę lepiej widać, choć też jest przerysowanie, bo przy normalnym (jasnym) oświetleniu nic nie mogę wydobyć.

pozdrawiam

Matxtag

nemesis

Cytat: junasz w 06-04-2015, 20:26:45

Widzi mi się taki elegancki, mały łomik z dołożoną funkcją zacnego cięcia... bardzo mi się widzi!  :)

podpisuję się :)
bardzo fajny

piotrbati

Marek Muniak

To,że Mnicha potrafi, jest jasne. Facet ma inwencję. Nawet w tak prostym nożyku jest iskra Boża, a to, co pokazał w nożyku z Podlasia, to bajka. Gratulacje!.
,,Śledziki" pokazały, że można zrobić fajny nożyk regionalny nóż bez zbędnych przepychanek, w twórczej atmosferze.

Owoc żywota mojego je ZUS.

mnicha

kapfryd

Nóż super, prosty ale przemyślany, jeden z ładniejszych jakie ostatnio widziałem, ale ta pochewka moim zdaniem mu średnio pasuje. Mi by się widział w jakimś skromniejszym czarnym kydeksie  :)

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

shs

Nóż w stylu raczej nowoczesnym, pochwa raczej klasyczna. Wolałbym pochewkę w bardziej nowoczesnym stylu. I jednak czarną.

P.Rafal

Zgadzam się z przedmówcami i dodam jeszcze, że pochwa raczej zbyt masywna. Choć sama w sobie bardzo ładna.

katz

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

asik007

mnicha

Cytat: shs w 14-04-2015, 20:07:29

... Wolałbym pochewkę w bardziej nowoczesnym stylu. I jednak czarną.

;P  samo życie. Za grosz zrozumienia  ;>

i na koniec małe zbliżenie

oraz brzydka fotka na pasku w lustrze

pozdrawiam
Radek

mercano

Nożyk zgrabny.  :kosunia:
I, jak wszystkie nożyki Radka, do używania, a nie na półkę.

A jakież to tajemnicze inskrypcje widzą na tangu moje kaprawe oczęta?  ;)

Marek Muniak

Ja się nie zgadzam z tym, że pochewka jest zbyt masywna w stosunku do nożyka. ten, kto siedzi na ambonie, w samochodzie wie, że lepiej mieć solidną pochewkę, niż taką, z której po jakimś czasie wychodzi czubek noża. Po szyciu uda dość niewygodnie się chodzi po szyciu przez chirurga. Ja tylko bym przemalował ją na czarno.

Owoc żywota mojego je ZUS.

Piotr Bialy

Mnicha, ze Ty sie dzialu nie dorobiles, to nie wiem jak to sie stalo.

shs

Cytat: mnicha w 15-04-2015, 09:03:08

;P  samo życie. Za grosz zrozumienia  ;>

Ależ ja Ciebie rozumiem. Miałeś wizję artystyczną,  za którą ślepo podążyłeś.
W twórczym szale nie zwraca się uwagi na to co mówią inni, a wręcz sie ich ignoruje. A wszystko po to i dlatego, że realizujesz to co siedzi Ci w głowie.  :D
Nie przejmuj się tym, że mi albo innym coś się nie podoba. Pokazujac swoje prace wystawiasz je pod osąd, ale miedzy innymi dlatego je przecież wystawiasz.  :?
Jak zobaczyłem nożyk to od razu powstala mi w glowie wizualizacja pochwy. I co z tego, że byla inna niz Twoja. Twórz dalej.

Jasiek

Cytat: shs w 16-04-2015, 06:21:31

Ależ ja Ciebie rozumiem. Miałeś wizję artystyczną,  za którą ślepo podążyłeś.
W twórczym szale nie zwraca się uwagi na to co mówią inni, a wręcz sie ich ignoruje. A wszystko po to i dlatego, że realizujesz to co siedzi Ci w głowie.  :D
Nie przejmuj się tym, że mi albo innym coś się nie podoba. Pokazujac swoje prace wystawiasz je pod osąd, ale miedzy innymi dlatego je przecież wystawiasz.  :?
Jak zobaczyłem nożyk to od razu powstala mi w glowie wizualizacja pochwy. I co z tego, że byla inna niz Twoja. Twórz dalej.

Widzisz, Radek, jak fajnie być na Forum? Za friko terapię dostajesz!  :rotfl:

Nóż super, pochwa super (jeśli nóż nie wylata). Ale sznureczek nieudany  :rotfl:

duże rękojeści mają wielkie zalety; małe też mają niemałe...

witeg

No właśnie nóż super, pochwa super, ale razem wygląda jakby do super garnituru założyć super buty trekingowe. Osobno świetne, razem nie do końca. Nie ma rady trzeba zrobić jeszcze nóż do pochwy i pochwę do noża, będą dwa komplety - jeden do teatru, drugi do lasu. ;-)