Reklama

MBullet pen nowe wcielenie :)

Zaczęty przez makar161, 02-05-2015, 01:42:42

rangy67

Cytat: brony_ w 02-05-2015, 16:27:27

Inspirowany, czy nie - mam to w d....  ;)

Cytat: brony_ w 02-05-2015, 16:40:17

Tak mi przyszło do głowy, że można tu zastosować dodatek w postaci "Morse Code"  :)

+1 :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

raffcio

Jeżeli jest to wersja beta to fajny by był też model pisadła imitujący polski nabój do Ura. Tutaj inspiracja byłaby patriotyczna i mało podobna do fisherowych bulletów:

Przez błoto i krew ku zielonym polom

Tyler Durden

Taki bym nabył :D ,szczególnie w mosiądzu.

jamesbond

Cytat: raffcio w 02-05-2015, 17:17:56

Jeżeli jest to wersja beta to fajny by był też model pisadła imitujący polski nabój do Ura. Tutaj inspiracja byłaby patriotyczna i mało podobna do fisherowych bulletów:

Tylko jak z wygodą. Bulletem pisze się naprawdę spoko, nawet przez dłuższy czas (wow, kto tego w XXI w. używa!?! spieszę z odpowiedzią: np. ja), nie wyjeżdża z dłoni, nie jeździ w niej. Chętnie bym takiego Mpena przygarnął i porównał do fishera... ;P

Maka: projekt całkiem spoko, dla mnie te niebieskie zdobienia zbędne, ale co tam. Ciekawe jak z wyważeniem w stosunku do Mpena zwykłego.

EDC: PM2 + DC4 + Climber/Soldat + Seiko OM + SC600 MK II
Tactical Redneck Club! ;>
CytatW tak głębokiej dupie nie byliśmy od czasu wprowadzenia wsparcia dla IE8.

katz

Wygoda z dupy, miałem kilka razy ten nabój w ręku.

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

jamesbond

Cytat: katz w 02-05-2015, 18:25:18

Wygoda z dupy, miałem kilka razy ten nabój w ręku.

Mówisz o naboju czy spacebullecie? :P

katz

Przecież napisałem nabój.

Sprzedam

jamesbond

Cytat: katz w 02-05-2015, 18:36:51

Przecież napisałem nabój.

Chill. Bullet-pen, czaisz? :D

katz

No co Ty? Naprawdę?

Sprzedam

Tyler Durden

Wygoda może tak,ale jako gadżet, fajny .Tylko trzeba by uważać żeby np.na lotnisku krzyżówki nie rozwiązywać ;)

jamesbond

Cytat: katz w 02-05-2015, 18:52:18

No co Ty? Naprawdę?

Qurfa Kierowniku, się chciałem upewnić co Kierownik komentuje. Z mojej strony to Fszystko. :)
<007 out>

makar161

Długopisy z nabojów można kupić na kilogramy w Mostarze, jak ktoś będzie na wakacjach :)
Nie takie było moje zamierzenie Mbullet (tu Kapfryd masz rację przed pokazaniem finalnej wersji trzeba będzie to przemyśleć, może na jakimś spotkaniu :)), inspirowany był bardziej na piórach w starym stylu i temu raczej bym chciał pozostać wierny.
Bardzo się cieszę, że się Wam podoba, ale burza się zrobiła  ;)
Morse Code, Bubbles  - jak najbardziej przewidywałem na korpusie, a na końcu też rozważam za tylnym gwintem zakończenie podobne jak łuska, ale muszę to dokładnie przemyśleć jak to będzie wyglądać.
Chłopaki na Grillowo jak rozmawialiśmy, inspirowali mnie mocno swoimi opisami pocisków i nad tym będę też myślał :)
Ktoś wcześniej pytał, czy gwint nie przeszkadza w pisaniu, wg mnie nie powinno być z tym problemu, bo testowałem na ręce kobiecej i męskiej, i gwint wypada w "oczku" jakie tworzą palce trzymając długopis, a tylny wypada za krawędzią dłoni, ale pewnie wszystkim nie dogodzisz  ;P
marne foto, ale chyba pokazuje o co chodzi:

Pozdrawiam Serdecznie :)
Makar
UWAGA!!! Proszę o kontakt ze mną przez email, a nie prze prywatne wiadomości z forum, bo te nie dochodzą
Zapraszam do mojego działu:
https://forum.knives.pl/index.php/board,343.0.html
www.makarknives.com
Mail: makartools(at)Gmail.com

brony_

O kurcze, ale malutki  :P

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

raffcio

Kierownik Katz ma rację z wymiarami naboju do Ura. Sprawdziłem średnicę łuski koło kryzy i wychodzi to grubawo jak na pisadło.

Kiedyś dawno temu to nawet pióra miały stalówki "bulletowe". Ponadczasowy design:

Przez błoto i krew ku zielonym polom

jamesbond

Cytat: brony_ w 02-05-2015, 20:08:36

To samo pomyślałem. Wygląda mi na mniejszy od fishera. No i lekko grubszy. Jeśli będzie lekko smuklejszy, tytanowy i z morsem to ustawiam się w kolejce :D

rangy67

Cytat: brony_ w 02-05-2015, 20:08:36

Dokręć u góry zakrętkę to wydłuży się o ok.60mm czyli będzie miał ok. 180mm długości całkowitej- to już taki krótki nie będzie. :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

inox

Na Grillowo miałem okazję podotykać prototyp, wersję alfa - tę ze złota (wersje produkcyjne, jak wiadomo, wykonuje sie z tańszego materiału, jakiegoś szarego metalu, który, ku uciesze gawiedźi koloruje się miejscowo) :P  :rotfl:
i porównać z fiszerowym bulletem, którego używam codziennie:

MBullet jest grubszy, i dłuższy - bez założonej skuwki można nim wygodnie pisać, co w Fisherze jest niemożliwe.
Gwinty w żaden sposób nie uwierają - specjalnie wielkich dłoni nie mam a wypadają tak jak na zdjęciu Makara.
Po dokręceniu skuwki na tył, chwyt robi się wygodniejszy ale jednocześnie nie przeważa do tyłu, co przy takiej proporcji długości elementów mogło by mieć miejsce.

Ale - ja jestem zboczonym ultralightowcem, więc raczej MBullet nie wygoni fishera z kieszeni choć diaboł-gadżeciarz mówi mi " chcę".
Fisher jest lżejszy i mniejszy, więc mam go ciągle przy sobie w przedniej kieszeni amerykańskich drelichów, a MBullet, jak wspomniał sam Twórca w rozmowie, jest raczej z gatunku eleganckich pisadeł biurkowo, marynarkowych - tu nieznacznie  większa masa i wymiary raczej nie mają znaczenia.

Cytat: mgr_scout[...] w zasadzie każdy ultralightowiec jest minimalistą, ale to też oszołomy i fanatycy

brony_

O !  Przydałoby się porównanie na zdjęciu wielkości: MBulleta, Fischera razem z MPenem  :shy:

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

makar161

To już minęło półtora roku jak pokazałem poprzedniego MBullet Pen-a, niedawno powstał kolejny :)
Tym razem zdecydowałem się wykonać zakrętkę z klipsem, trochę czasu zajęło mi również dopracowanie napisu na klipsie, ale jestem zadowolony z efektu.
Niestety nie zdążyłem dokładnie go poważyć, bo już pojechał do nowego właściciela ;)

Poniżej przedstawiam kilka fotografii o których wspominałem w wątku o Mpenach.

To zdjęcie już większość z Was zna :)

I kilka kolejnych

Oraz moim nowym nabytkiem :)

Jeszcze chciałbym przedstawić Wam moją strategię dotyczącą MBullet Pen-ów.
MBullet Pen-y jak na razie nie poswatają na konkretne zamówienie, jest to moja odskocznia od sztampy i pole do testowania nowych pomysłów, w związku z tym nie można się zapisać lub zamówić, bo sam nie wiem jak będzie wyglądał kolejny. MBullet-y powstają stosunkowo rzadko i co za tym idzie każdy z nich jest inny, oczywiście Wasze głosy i propozycje jak najbardziej są mi pomocne i inspirujące :)

Zapraszam Was do dyskusji :)

Pozdrawiam Serdecznie :)
Makar
UWAGA!!! Proszę o kontakt ze mną przez email, a nie prze prywatne wiadomości z forum, bo te nie dochodzą
Zapraszam do mojego działu:
https://forum.knives.pl/index.php/board,343.0.html
www.makarknives.com
Mail: makartools(at)Gmail.com

Zodiak

A o czym tu dyskutować? Zajebiste są, a właściwie ich nie ma :] Propozycje są. Rób dalej takie cacka. To, że każdy jest inny to nawet zaleta.
Tak już jest z dziełami sztuki. I na koniec - chętnie przyjmę podarunek w postaci takiego lub innego, ale Twojego MBullet Pen-a w zamian za ww propozycje :rotfl: