Reklama

Zakupy z Ameryki (KnifeCenter.com)

Zaczęty przez Optymalny70, 17-05-2015, 14:25:30

Optymalny70

Szczęść Boże,

wlazłem dzisiaj na stronę tego KnifeCentera. Łomatko jakie promocje !!! Serce mi się napaliło na parę pozycji :P :D :rotfl:

Czy ktoś z Szanownych Nożospeców tu obecnych korzysta(ł) z tego portalu ?

Ile zapłacę za przesyłkę ?
Na co zwrócić uwagę ?
Czy są tam jakieś "pułapki prawne" ? Itd. ...

Pozdrawiam "ostrrro"... ;>

Ryszard Ochódzki, Prezes K.S. Tęcza.

Renifer

NINDŻA NIE MOŻE BYĆ MIĘNTKA!

Optymalny70

Dzięks,
niech Ci życie w fajne noże obfituje... :D

Renifer

Generalnie poszukaj i poczytaj forum - jest sporo informacji o zakupach w stanach.
Podstawową kwestią są wysokie (relatywnie) koszta przesyłki które wraz z cłem mogą uczynić zakupy nieopłacalnymi.
Czasem lepiej jest korzystać z ebaya.

NINDŻA NIE MOŻE BYĆ MIĘNTKA!

Rico

Lub z usług zaufanego pośrednika, który wie jak to cło "zoptymalizować"  ;>  Ale to odpowiednich ludzi trzeba znać :D

Optymalny70

Cytat: Rico w 17-05-2015, 15:45:15

Lub z usług zaufanego pośrednika, który wie jak to cło "zoptymalizować"  ;>  Ale to odpowiednich ludzi trzeba znać :D

Mam kumpla w Jułesej ! :D
Wystarczy, jak kupi i zaniży wartość paczki ? Czy to do dupy pomysł, bo takie Knifecentery mają i tak lepsze ceny za wysyłkę niż prywatny amerykan ?

mercano

Ten kumpel w juesej to znakomity układ.  8D Korzystaj, tylko go nie przeciążaj.  ;)
Takie duże sklepy jak knifecenter dość słono liczą sobie za przesyłkę. "Przeciętny amerykan" ma większe pole manewru. I może Ci też wysłać nóż w "prezencie"  ;) (byle nie za często).

depravedsouls

lub można korzystać z flte/americanos chyba teraz.

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Optymalny70

Bardzo Szanownym Panom dziękuję za poradosugestie i poświęcony "świeżakowi" czas. :D :D :D

depravedsouls

To forum lubi wydawać czyjeś pieniądze podprogowo;-) a napisz co się interesuje może nie będzie trzeba ściągać z usa.

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Optymalny70

Cytat: depravedsouls w 17-05-2015, 18:51:46

To forum lubi wydawać czyjeś pieniądze podprogowo;-) a napisz co się interesuje może nie będzie trzeba ściągać z usa.

A napisałem na giełdzie tutejszej, że Mini Pit Bulla pożądam, lecz podprogowo ni ma chętnych... :x

graf

Cytat: Optymalny70 w 17-05-2015, 16:00:57

Mam kumpla w Jułesej ! :D
Wystarczy, jak kupi i zaniży wartość paczki ? Czy to do dupy pomysł, bo takie Knifecentery mają i tak lepsze ceny za wysyłkę niż prywatny amerykan ?

Knifecenter wysyla kurierem- vat praktycznie z automatu. Jak masz pośrednika to noze sa prawie za darmo...

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

Optymalny70

Cytat: graf w 18-05-2015, 07:59:01

Knifecenter wysyla kurierem- vat praktycznie z automatu. Jak masz pośrednika to noze sa prawie za darmo...

Dzięki serdeczne. To już wiem, w którym zmierzać kierunku.
A co on ma pisać na paczce ? Używane noże, czy co ?

mercano

"Hand tool", "camping tool" - jak stryjenka woli. :)

Optymalny70

Cytat: mercano w 18-05-2015, 11:42:54

"Hand tool", "camping tool" - jak stryjenka woli. :)

Zapamiętam to sobie... :D

Dzięki!

Godfrid

Powitał,

zrobiłem zamówienie właśnie na KnifeCenter.com.
Najtańsza opcja wysyłki to 15$ bez centa. Kolejna to już 53$
Na ostatniej karcie, gdzie potwierdzasz zamówienie można zaznaczyć, że ma być wysłane jako gift, z rachunkiem w środku i można opisać dodatkowe nasze sugestie jak mają zapakować przesyłkę. Co oczywiście uczyniłem ;-) Jak dojdzie to dam Wam znać czy dowalili vat i cło.  :mad:
;>

graf

Cytat: Godfrid w 06-02-2018, 20:27:10

Powitał,

zrobiłem zamówienie właśnie na KnifeCenter.com.
Najtańsza opcja wysyłki to 15$ bez centa. Kolejna to już 53$
Na ostatniej karcie, gdzie potwierdzasz zamówienie można zaznaczyć, że ma być wysłane jako gift, z rachunkiem w środku i można opisać dodatkowe nasze sugestie jak mają zapakować przesyłkę. Co oczywiście uczyniłem ;-) Jak dojdzie to dam Wam znać czy dowalili vat i cło.  :mad:
;>

OOO. To bardzo na rękę idą. kiedyś tak dobrze nie było. Też sprawdze.
Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

robin31

Amerykanie dopiero się  uczą od Chińczyków  :D

Castillo

No też czekam na odpowiedź. Niegdyś udało mi się sprowadzić ze Stanów Delicę z ebaya za śmieszne pieniądze ale od tamtej pory podobnie różnie bywa.

https://www.instagram.com/_castillo1_/ - moje nożowe fotki

to mam/miałem/będę miał

"Życie jest jak kot wytaczający arbuza z jeziora" - Paulo Coelho

Godfrid

Kurde dostałem taką odpowiedź właśnie.  :frown:

Cytat

Dear Valued Customer,

We're sorry to inform you that the Benchmade item on your order has been canceled, as they do not allow their US dealers to export their products. Your credit card has not been charged for this item. We apologize for any inconvenience this may have caused. If you have other pending items on your order, please contact us within three business days to let us know how you would like to proceed with the remainder of your order.

Thank you,

KnifeCenter Customer Service

No i faktycznie hajsu nie ściągnęli. Szkoda, kto inny może przetestuje.

SMF spam blocked by CleanTalk