Reklama

Push dagger

Zaczęty przez Raptorartur, 24-05-2015, 23:45:50

Raptorartur

Jakiś czas temu Ostap pokazał projekt push daggera. Raczej robię noże użytkowe więc nie byłby to projekt dla mnie. Jednak zainteresował mnie dość ciekawy szlif. Niedługo potem Ostap zgodził się żebym zrobił nóż i przesłał mi rysunki wykonawcze. Zdecydowanie nie była to przechadzka po parku ;-) Użyłem N690 4,5 mm, na rękojeści mamy czarną jumę, fibrę i piny mozaikowe.

Asymetryczny filework.

I jeszcze fotka z roboty

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

Ostap

Jak zwykle świetna robota - dokładnie tego się po Tobie spodziewałem :) Wszystko pokrywa się z moją wizją:

Raptorartur

Extra, że Ci się podoba.
Edyta: Nawet dość podobny :)

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

katz

Ten filetłork bleeeeeeeeeeee.

Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

spuud

...i projekt i wykonanie pierwsza klasa...mnie filework się podoba......

spośród wszystkich nieważnych rzeczy na świecie...noże są najważniejsze...

noxos

Aleście się dobrali-wizjoner i nożownik!Nie przerywajcie współpracy,bo pierwsze cudeńko za Wami i mam nadzieję wiele przed Wami! :)

Madmartigen

o cho le ra!

Piękne proporcje i linie, a precyzja szlifu miażdży. Cudeńko. Mało praktyczne, ale jednak :). Widać ogrom włożonej pracy.

Nie jestem próżny. Próżność to wada, a ja nie mam wad.

Pitt

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Redux

Eno. Zajebiaszczy. Szlify obustronne?

kosma

kajtek01

To może teraz karambit, tak samo mało praktyczny ale daje spore pole do popisu.

steevee

A jak ze zdolnością penetracji? Nie bardzo rozumiem takie wynalazki na czubku w narzędziu które rzekomo powinno szybko i łatwo robić kuku, przy takim założeniu to powinna szpileczka raczej być  :dodge: Poza tym, jest lux :)

Prosty

Cytat: steevee w 25-05-2015, 16:25:39

A jak ze zdolnością penetracji? Nie bardzo rozumiem takie wynalazki na czubku w narzędziu które rzekomo powinno szybko i łatwo robić kuku, przy takim założeniu to powinna szpileczka raczej być  :dodge: Poza tym, jest lux :)

trzeba by potestować i napisać reckę :)

MrAnderson

Zupełnie bezużyteczny jak każdy push dagger.

Ale ładny.

Siper

Genialny :-) Jak nie lubię drani, tak tego łaknę ;)

kajtek01

Cytat: steevee w 25-05-2015, 16:25:39

Nie znasz się to jest nóż do ostryg

spuud

Cytat: MrAnderson w 25-05-2015, 17:20:37

Zupełnie bezużyteczny jak każdy push dagger.

...po raz kolejny zauważyłem, że wygłaszasz bardzo kategoryczne sądy..."bezużyteczny" powiadasz...jakoś przez kilka stuleci był/jest całkiem użyteczny, zależy tylko czym się parasz ;) ...no...jest zawsze mora ;) Pozdrawiam

MrAnderson

Cytat: spuud w 25-05-2015, 18:01:22

...po raz kolejny zauważyłem, że wygłaszasz bardzo kategoryczne sądy..."bezużyteczny" powiadasz...jakoś przez kilka stuleci był/jest całkiem użyteczny, zależy tylko czym się parasz ;) ...no...jest zawsze mora ;) Pozdrawiam

Jeżeli zdefiniujemy użyteczność w sensie ekonomicznym, czyli radość z posiadania przedmiotu, to faktycznie jest to całkiem użyteczna rzecz. Pewnie nie jeden skakał by z radości po otrzymaniu takiego prezentu (zwłaszcza, że jest robiony pilnikiem, a nie żadne cnc ^^), ba ja sam bym się cieszył.

Ale to, że czegoś takiego nawet by przy sobie nie nosił, tylko trzymał na półce i patrzył wieczorami to inna sprawa.

Tak wydaje kategoryczne, mocno subiektywne i stronnicze sądy. I wiesz co, dobrze mi z tym  :D.

@down   :shades:

MICHO

taaaa, NOCNO subiektywne... to pasi. swietnie to ujales...

Boisz się, to będzie tak. Słabe życie, słaba śmierć... Okryję Cię skrzydłami swymi abyś nie musiał się bać grozy nocnej...

spuud

Cytat: MrAnderson w 25-05-2015, 19:22:06

Jeżeli zdefiniujemy użyteczność w sensie ekonomicznym, czyli radość z posiadania przedmiotu, to faktycznie jest to całkiem użyteczna rzecz. Pewnie nie jeden skakał by z radości po otrzymaniu takiego prezentu (zwłaszcza, że jest robiony pilnikiem, a nie żadne cnc ^^), ba ja sam bym się cieszył.

Ale to, że czegoś takiego nawet by przy sobie nie nosił, tylko trzymał na półce i patrzył wieczorami to inna sprawa.

Tak wydaje kategoryczne, mocno subiektywne i stronnicze sądy. I wiesz co, dobrze mi z tym  :D.

@down   :shades:

...dobrze Ci również z tym, że nie rozumiesz tego co czytasz? Pisałem o ogólnej użyteczności popartej wiekami ewolucji tego typu broni. Gdybyś napisał "dla mnie" to ok....ale nie...wiec zanim po  raz kolejny spłynie na Ciebie fala samozadowolenia po wydaniu "mocno stronniczego i subiektywnego" sądu...proponuję przeczytać tekst ze zrozumieniem i trochę zgłębić temat.....

SMF spam blocked by CleanTalk