Reklama

cold steel kukri machete czy cold steel GI tanto

Zaczęty przez Szymala, 08-06-2015, 11:17:06

Szymala

Witam
Mam w planach kupić znajomemu niedrogi duży nóż
Wybrałem wstępnie GI tanto i kukri machete od cold steel a z tego względu, że znajomy bardzo lubi cold steel a druga sprawa często przerabia noże do własnego użytku.
Oglądałem w internecie, że dużo ludzi przerabia GI tanto.
A kukri machete jest spora i dosyć dobra sądząc po opiniach.

Prosiłbym o pomoc i opinie który wybrać na prezent bo cenowo są porównywalne
Dziękuję i pozdrawiam

Bader

Nie żeby moja opinia była jakaś wartościowa, ale jakbym brał pod siebie to kukri. Jak znajomy przerabia noże to już kilka roboczych pewnie ma, a kukri być może jeszcze nie. I kształty GI jakoś nigdy mi nie pasowały, nie wiem czemu kojarzą mi się z kapitanem daimosem  ;)

Szymala

Z tego co widziałem z jego poprzednich to tanto przerobił na Busha z dropkiem albo na Bowie
Nie wiem dlaczego ale boję się że jak mu sprawie kukri to tez ja tak przerobi
Ok jego nóż będzie a reszta metalu na pewno się nie zmarnuje tylko czy opłaca się kupować mu taki duży nóż żeby go przerobił na nie wiem te 15 cm mniejszy ?

Bader

To może kup mu blachę do wycinanek? Nie rozumiem po co kupować gotowego cold steela, albo w ogóle cokolwiek innego tylko po to aby sobie z niego wykrawać i przerabiać

Szymala

Lubi się z takimi rzeczami bawić
Zawsze na początku używa a dopiero nie wiem po pół roku coś zmienia żeby bardziej mu odpowiadało
A co do blachy to eeee nie :D

depravedsouls

A nie prościej i taniej kupić mu noż o takim kształcie jaki mu się podoba a inwencję tworczą niech przeleje na knifemaking? Bez sensu w/g mnie kupić gotowy produkt i imo i go niszczyć,ja rozumiem dorobienie sobie rękojeści pod własną rękę ale brać się za klingę:|

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

SMF spam blocked by CleanTalk