Reklama

Auto button lock

Zaczęty przez rybak, 27-08-2005, 22:27:20

Seiken

Baza na DDR 3 BL , bolstery jakies takie pizdowate byly ( jakby odlewane z zeliwa ) , wiec te sa z TI , wykonczonego 400 , zabralo mi to okolo 10 godzin (same bolstery oczywiscie ) , okladziny silver G10 , grantowe podkladki . Linersy  i bolstery delikatnie przerobione by umiescic sprezyne.Fosforwe podkladki i 2 godziny  adjustment , daly to ze noz otwiera sie jka maselko , nacisnieco przycisku , clik i juz , Microtech sie chowa   ;) .Nie ma blade play , a button lock jest naprawde solidny,Klipa nie bedzie bo auto sa nielegalne w Kanadzie , wiec bedzie siedzial w kieszeni.
Skonczyl mi sie papier , wiec jak widac krawedzi okladzin potrzebuje jeszcze z 3 arkusze do skonczenia.

Seiken

....aha, musze dodac ,ze 2 komplety DDR3 wygralem w konkursie KK , wiec chwala im za to.

bagnet

Czas pożegnać się z forum

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

cromcruah

o ja pierdole

o ja pierdole

o ja.........

.............

rybak

Juz widzialem rozne noze zrobione z tych kitow, ale ten to sie serio sposrod nich wyroznia.

Seiken, powinienes miec pod nickiem dopisek "oficjalny ulubiony napedzacz kompleksow knives.pl"

I to tak zaraz po zdjeciu gipsu?

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Guldan

me kwurwia tylko dostep seikena do fajnych mateiralow. ahahahaaaaaaaaaaaah jak mnie to boli...

Jumbo

I po takim kuble zimnj wody, człowiek ma ochotę wywalić pilniki, walnąć kątówkę do śmietnika i iść grać na grzebieniu w przejściu podziemnym.

Seiken, bolstery robiłeś na CNC?   ;)   :p

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

kiedi

Cytat: Jumbo

I po takim kuble zimnj wody, człowiek ma ochotę wywalić pilniki, walnąć kątówkę do śmietnika i iść grać na grzebieniu w przejściu podziemnym.....

Ja nie umiem grać....  :(
Pozostaje tylko zbierać kasę, może kiedyś w odległej przyszłości coś takiego uda się kupić....(nim Seiken uzyska światową sławę a ceny będą astronomiczne   :p )

Ja nie knifemaker, ja tylko noże dłubie

Moje pisaniny dla B&A   http://chomikuj.pl/kiedi/B*26A

moja stronka na facebooku: https://www.facebook.com/KiediKnivesAndOthers

Seiken

Guldan z tymi materialami , to nie do konca prawda , w Kanadzie nie ma ani jednego sklepu dla knifemakerow ( poza drzewem na okladziny) , wszystko musze sprowadzac z US , a to sie wiaze i z kosztami wysylki ,taxami a czasmi z durnowatymi brockerage fee.
Tak ze nie jest tak rozowo.......
Przy robiniu blosterow , najbardziej mi pomogla nakladka tarczowam ( plaska trcza stalowa z naklwjanymi paierami ) , to pozwolilo na idealnie plaskie powierznie po odpowiednym katem , male luki to przerosniety Dremel czyli Foredom , a otwory to duzo sumiarki i katownika o raz wiertarka pionowa z wiertalmi stopnowymi i frezami ( kurcze ze to jest wielokrotnego urzytku bo bym zbankrutowal )

kali

bardzo bardzo bardzo ladny :) daloby sie button schowac bardziej w bolsterze (np. skrocic go i dodac duzy countersink czy jak tam to zwa ;) ), czy konstrukcja kita na to nie pozwala?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

Seiken

Mozna to podregulowac srezyna umieszczona pod tym button , generalnie i bardziej wystaje tym wieksza jest powierznia ktora blokuje nam glownie.
Mozna go tez troszke zeszlifowac.

Mat S

hehehe... w jednym zdaniu "szlifowalem tytan" a w drugim "zabraklo mi papieru sciernego"... to sie jakby jedno z drugim wiaze chyba? :)

wysz

Cytat: Seiken

.... wygralem w konkursie KKK

Konkurs podpalania krzyża na czas, czy na najbardziej snieznobialy kaptur? ;)
No to nieie dziwota, że to nielagalne w Kanadzie! hihihihi

:p

PS: O w mordę...o w mordę.....o w morde.....o w morde
Tak jak automaty mnie nigdy nie kręciły, to to jest kawał klimatycznego noża.
Mozesz Seikenu zrobic film z klikania? Z dzwiekiem...