Reklama

DAMASON 2 :)

Zaczęty przez mariocma, 19-07-2015, 14:57:14

mariocma

Cześć, wrzucam kilka fotek nożyka.
osatrze ma 119x5,2x37mm.
materialy to damast i stary stabilizowany guziec.

pozdrówka:).

rangy67

Nooo piękny jest.Już widzę pochwę..........z królewskiej kobry dla niego. :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

asik007

kezsel

Ryuu

O Raju..Coś Niesamowitego..Szacun .

Siper

Kurcza, naprawdę świetny :D

miguel

Piękne zestawienie materiałów, piękna linia. Jest bogato, ale z klasą i wyczuciem. Mega!

Michał

Moje prace na Instagramie: www.instagram.com/michaldms/

brony_

Okolice ricasso - co tam się niedobrego dzieje ? :(
Jelec trochę masywny.

Wzór damastu jak zwykle w pytę :kosunia: Materiał rękojeści ładnie się prezentuje. Przez ten łuk zastanawia mnie jak leży w dłoni  :?

W każdym razie dość świeży i ciekawy nóż, nad którym z pewnością się napracowałeś  :shy:
K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

depravedsouls

Piękny nóż,choć bolster trochę za masywny jak na mój gust,damast ma fajny wzór ma on jakąś nazwę?

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

mariocma

witam wszystkich:)

brony - w okolicach ricassa nic złego się nie dzieje sama dobroć:) pewnie chodzi Ci o ten kąt od ricassa do ostrza jest tam kąt 90 stopni dwie płaszczyzny połączone są minimalnym promykiem. Poza tym w dłoni leży git.

depravedsouls - cały nóż jest masywny i ciężki takie lubię:).  Co do damastu nie ma on nazwy jest to mozaic damascus - pod tym pojęciem kryją się różne wzory mozaiki.

dzięki za odwiedziny.

Marek Muniak

Owoc żywota mojego je ZUS.

brony_

Cytat: mariocma w 20-07-2015, 06:14:11

pewnie chodzi Ci o ten kąt od ricassa do ostrza jest tam kąt 90 stopni dwie płaszczyzny połączone są minimalnym promykiem.

Dokładnie, jakby się coś ułamało  :dodge:   ...ale może na żywo jest inny odbiór  :shy:
K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

miguel

No tak po zdjęciach sądząc, ten "ząbek" na głowni przy ricasso (sorry za brak fachowego nazewnictwa, mam nadzieję że wiadomo ocb) można było zeszlifować lekko, tak żeby szło lekkim łukiem, takim lustrzanym odbiciem zakrzywienia gardy. Bo w sumie cały nóż jest narysowany łukami, może by to lepiej pasowało? A może nie. W każdym razie i tak jest extra tak jak jest.

edytka - coś w ten deseń: http://ruthknives.com/knives/Carbon%20Bowie%20with%20Amber%20Stag_opt.jpg

Michał

Moje prace na Instagramie: www.instagram.com/michaldms/

mariocma

Nic tam się nie ułamało:) tak to rozrysowałem od samego poczatku, oczywiście moglem to zmienić ale wolałem się trzymać rysunku.
Ciesze się ze się podoba dzieki:)

adniem21

Świetny jest, fajnie ze wróciłeś do działania, muszę sie w końcu zmobilizować i wprosić się na kolka lekcji.

SMF spam blocked by CleanTalk