Reklama

Irlandzkie noże ;)

Zaczęty przez Pele76, 07-08-2015, 13:48:13

Pele76

Siemka!

Dzis na fejsie, w jednej z grup, ktosik wrzucil cos o Smyth Knives, zajrzalem i heheee
http://smythknives.com/ sami popatrzcie ;)

Przypominaja mi sie dyskusje o tym, jak bardzo niski poziom maja nasi knifemakerzy i jak mocno sie cenia.
Fpizdu, co poniektorzy, prezentujacy swoje pierwsze noze w zyciu, wrzucaja tutaj lepsze dziela do oceny, a Paddy za takie badziewiaki krzyczy i po 300 jurka.

Popatrzcie, ocencie i dajcie znaka co myslicie.
Ja moze za jakis czas wpadne do sklepu, ktory reklamowal sie, ze ma te noze w ofercie.

Zdrowka!

Najpiękniejszym uczuciem, jakie możemy przeżyć,
jest odczucie tajemnicy. To ono jest źródłem autentycznej
sztuki, prawdziwej nauki. Ten kto nigdy nie odczuł tej emocji,
kto tego nigdy nie spróbował, jest jak umarły. Jego oczy są zamknięte.

Albert Einstein

8,5/19

koksik

no faktycznie - a najsmieszniejsze, ze ten najdrozszy za 300eur wyglada jak najgorsza kupa.
Za darmo bym ich nie chcial  :rotfl:

depravedsouls

Rzecz gustu i tamtejszych zarobków,za tą kwotę tu mam nóż na lata i taki który będzie mi się podobał a te są nijakie.Młodzi pokazujący nie raz pierwsze wypociny mogą kolesia zawstydzić.

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

Bies

Robi tak jak potrafi, sprzedaje za ile chce, kto chce to kupi, kto nie chce to nie kupi.
Postawcie się w jego sytuacji. Czy miło by wam było, gdyby ktoś np. w Irlandii zakładał temat na forum, żeby obśmiać was i wasze wyroby.
Na stronie jest do niego kontakt, napiszcie mu co myślicie.

Pele76

Aha, czyli juz nie mozna ponabijac sie z innych? Mozna tylko jechac po naszych? Wydaje Ci sie, ze w innych krajach, na innych forach nie komentuje sie zrypanych projektow?
Wezme kilka PCK i wpadne tam do sklepu, bo kiedys juz mu obiecalem, ze pokaze mu na zywo nozyki z moich zdjec.
Zawsze mozna przejac rynek ;)

Albert Einstein

8,5/19

Bies

Nabijaj się i jedzdzij po kim chcesz, ja pisze tylko że to nie wporządku. Nie mam pojęcia co robią w innych krajach i innych forach. Może mi napiszesz?

Ypoznan

No Pele to akurat wie i dlatego też pewnie założył ten wątek. :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

Pele76

Tadam, ja wiem ze poprawnosc polityczna kaze glaskac kazdego po glowie i mowic jak jest cool.
Ta Irlandia to niedorozwieniety i wykastrowany kraj jesli chodzi i noze.
Nie mowie ze jestem specjalista od irlandzkiego knifemakingu, ale kilka razy zdarzylo mi sie spotkac tutejszych kowali i popytac co nieco...
Ktos mial w stopce, ze nasz knifemaking jest gleboko w dupie w porownaniu do naszych sasiadow, patrzac na Zielona Wyspe, to ciezko powiedziec gdzie oni sa ;)
Uwierz na slowo, ze jak spotkam tworce tych nozy, to powiem mu to samo, co pisze tutaj, ot taki ze mnie typ.

Albert Einstein

8,5/19

junasz

Podesłać Ci na to planowane spotkanie "małe conieco" z naszych PCK... ot tak, na dobicie?   ;-)

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Bies

Cytat: Ypoznan w 07-08-2015, 19:37:37

No Pele to akurat wie i dlatego też pewnie założył ten wątek. :)

Własnie dlaczego? Patrzcie jaki beznadziejny koleś, ponabijamy się z niego? Chodzi o dowartościowanie się?
Na pewno w Polsce jak i na wyspach są ludzie, którym lepiej i gorzej to wychodzi.
Nie widzę sensu pokazywania i wyśmiewania tego pana, bo na pewno robi to najlepiej jak potrafi.

Cytat: Pele76 w 07-08-2015, 19:55:45

Tadam, ja wiem ze poprawnosc polityczna kaze glaskac kazdego po glowie i mowic jak jest cool.
Ta Irlandia to niedorozwieniety i wykastrowany kraj jesli chodzi i noze.
Nie mowie ze jestem specjalista od irlandzkiego knifemakingu, ale kilka razy zdarzylo mi sie spotkac tutejszych kowali i popytac co nieco...
Ktos mial w stopce, ze nasz knifemaking jest gleboko w dupie w porownaniu do naszych sasiadow, patrzac na Zielona Wyspe, to ciezko powiedziec gdzie oni sa ;)
Uwierz na slowo, ze jak spotkam tworce tych nozy, to powiem mu to samo, co pisze tutaj, ot taki ze mnie typ.

Nie chodzi o głaskanie i mówienie że jest cool, rozumiem krytykę ale skieruj ją w stronę pana Smytha, bo to jego noże

Pele76

Ale dlaczego? Czyli z kumplami nie moge oceniac dla przykladu Twoich nozy, bez Twojego udzialu w dyskusji?
Niedlugo dojdzie do tego, ze jak bedziemy sobie chcieli o jakiejs dupie w necie pogadac, to trzeba bedzie do dyskusji jej rodzicow wlaczyc, jako tworcow ;)

Moze ja chcialbym nabyc ktorys z tych nozykow i ludzi pytam co o nich mysla?
Ktorego z nich bys polecil? Czy warto tyle za nie dac? Jak tak, to dlaczego?

Albert Einstein

8,5/19

Bies

Cytat: Pele76 w 07-08-2015, 13:48:13

Fpizdu, co poniektorzy, prezentujacy swoje pierwsze noze w zyciu, wrzucaja tutaj lepsze dziela do oceny, a Paddy za takie badziewiaki krzyczy i po 300 jurka.

Że o co niby pytasz? Bo ja tam pytania nie widzę, a stwierdzenie.
Nigdzie nie napisałem że nie możesz z kumplami oceniać jego noży.
Offtop:
Mogę ci polecić genialną irlandzką muzykę, w wykonaniu akurat polskiego zespołu:

https://www.youtube.com/watch?v=nnlBkq11rKw
enjoi!

shs

Nie jest ładne to, co się nazywa ładnym ale to co się komu podoba.
lub
Nawet najbrzydsza potwora znajdzie swego amatora.

Niektóre mi się podobają pomimo baboli, mają klimat i charakter. Co mi po pindziesiątym, nieskazitelnym nożu bez duszy?
A Irlandzkie czy Gaelickie klimaty są mi blsikie :-)

Ypoznan

Cytat: Tadam w 07-08-2015, 20:20:18

Własnie dlaczego? Patrzcie jaki beznadziejny koleś, ponabijamy się z niego? Chodzi o dowartościowanie się?
Na pewno w Polsce jak i na wyspach są ludzie, którym lepiej i gorzej to wychodzi.
Nie widzę sensu pokazywania i wyśmiewania tego pana, bo na pewno robi to najlepiej jak potrafi.Nie chodzi o głaskanie i mówienie że jest cool, rozumiem krytykę ale skieruj ją w stronę pana Smytha, bo to jego noże

Bo siedzi na miejscu i ma rozeznanie. :)

Chyba niepotrzebnie się unosisz i traktujesz to jako "obgadywanie za plecami", tyle tylko, że 99,9% nożowników ocenianych jest w ten sposób, a w tym przypadku chodzi też o to, że projekty na poziomie podstawowym, ale ceny na poziomie światowym. W tym rzecz. Nieadekwatność. :)
Ps. Za 300 euro można kupić np. navaja z XIX wieku, przemyślany projekt, użytkowy, a nie kawałek metalu i deski ze sfazowanymi krawędziami.

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

Krug

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

shs

Cytat: Krug w 07-08-2015, 22:02:32

kurwa gorąco...

jak sto chuji lub chujów  :slini: to pot a nie ślina

kopeć

Cytat: Pele76 w 07-08-2015, 20:57:09

Niedlugo dojdzie do tego, ze jak bedziemy sobie chcieli o jakiejs dupie w necie pogadac, to trzeba bedzie do dyskusji jej rodzicow wlaczyc, jako tworcow ;)

To ty o dupach w necie gadasz? zdjęcia też, fejsik czy jakis inny shit? Boże, świat się kończy...
edytka, chyba nie ma co komentować.

kosiarz

Te noże szczerze do mnie nie mówią. A ceny krzyczą :) Normalny wątek mi się wydaje. Tadam chyba jesteś przeczulony. Po to jest forum aby coś tu pokazywać i to potem oceniać i krytykować. Nie zamieniajmy teog forum na miejsce do wspólnego lizania się po jajkach bo to do niczego dobrego nie prowadzi :) Już i tak są pewne idiotyczne zjawiska takie jak atakowanie młodszych twórców za to, że śmieli wymienić nicka innego starszego twórcy
" ty się porównujesz? jak śmiesz! trochę pokory... "  :rotfl:
Albo jak stary user z Loży Szyderców ( :rotfl:) wrzuca po raz trzydziesty niemalże identyczny nóż do "najpiękniejszych na świecie" to na krytykę tego noża odpowiada kretyńsko: "zrób lepszy"  :rotfl:, a sam niedawno popcorn chciał zamawiać gdy któryś z młodych twórców użył podobnego argumentu w tych starych zjebanych wątkach o poziomie polskiego PCK...
NIe wprowadzajmy absurdów. Pele pokazał noże, wyraził krytykę, że cena jest nieadekwatna do poziomu, chyba moze to robić co nie? Może, na pewno może, w końcu po to jest forum :)
Pzdr.

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

Bies

Cytat: kosiarz w 08-08-2015, 09:48:11

Te noże szczerze do mnie nie mówią. A ceny krzyczą :) Normalny wątek mi się wydaje. Tadam chyba jesteś przeczulony. Po to jest forum aby coś tu pokazywać i to potem oceniać i krytykować. Nie zamieniajmy teog forum na miejsce do wspólnego lizania się po jajkach bo to do niczego dobrego nie prowadzi :) Już i tak są pewne idiotyczne zjawiska takie jak atakowanie młodszych twórców za to, że śmieli wymienić nicka innego starszego twórcy
" ty się porównujesz? jak śmiesz! trochę pokory... "  :rotfl:
Albo jak stary user z Loży Szyderców ( :rotfl:) wrzuca po raz trzydziesty niemalże identyczny nóż do "najpiękniejszych na świecie" to na krytykę tego noża odpowiada kretyńsko: "zrób lepszy"  :rotfl:, a sam niedawno popcorn chciał zamawiać gdy któryś z młodych twórców użył podobnego argumentu w tych starych zjebanych wątkach o poziomie polskiego PCK...
NIe wprowadzajmy absurdów. Pele pokazał noże, wyraził krytykę, że cena jest nieadekwatna do poziomu, chyba moze to robić co nie? Może, na pewno może, w końcu po to jest forum :)
Pzdr.

Ceny krzyczą? To jego noże może sobie krzyczeć i po 500 euro za sztukę jego prawo, nikt nie musi tego kupować. Nie rozumiem, na co jestem przeczulony? I komu liże jajka? Forum jest po to, aby oceniać i krytykować, nigdzie nie napisałem, że nie jest. W porządku by było, gdyby to pan Smyth wrzucił tu swoje wyroby i wtedy byłoby fair. A to moim zdaniem miało na celu tylko pośmianie się z jego i jego wyrobów. Bo jaki to ma inny cel, przecież ten pan tego nie przeczyta?

kosiarz

Czyli uważasz, że można tutaj rozmawiać tylko o tych nożach, których producenci sami je pokażą na forum?
To trzeba by pół forum skasować :/

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

SMF spam blocked by CleanTalk