Reklama

Nówka sztuka do oceny

Zaczęty przez vlotage, 09-09-2015, 13:06:55

vlotage

Prosze kolegów  o ocene pracy . Jest to moj  trzeci nozyk i w sumie jestem z niego calkiem dumny ale nie obrazi mnie odrobina krytyki ;Pj

Fred

Cudo, niewidzialny nóż  :rotfl:

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

vlotage

pomocy! jak wstawić zdj haha

Fred

Coś z tagami obrazka pomerdałeś

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

NKJ Stachu

no.. za dużo na tych fotach nie widać.. potrzebne więcej zdjęć żeby coś powiedzieć

vlotage

co sądzicie?

vlotage

dzieki FRED juz ogarnąłem :)

gerard36856

co za osteosyntezy porobiłeś na rękojesci? ;>
szlif chyba kątówką, mam racje? ;>

Mój błysk przebije ciemności, moja jasność mroki rozproszy.

shs

Oglądam foty na malym ekranie i prawdę mówiąc to się chyba cieszę. Niestety nic dobrego nie powiem. Jak będziesz chciał kilka słów krytyki to daj znać. Za godzinę będę miał duży ekran.

vlotage

szlif kontówką dobrze koelga zauwazył . nemam tasmówki ale jak na 19 letniego studenciaka to i kątówka dobra  :shades:  krytyke walcie smiało to mój pierwszy kuty nóż a ogolnie 3 wiec to dość logiczne ze nie jest idealny , jestem gotowy na wszysko . to na rekojesci jest z rogu który znalazłem przypadkowo w szawce "ze wszyskim" kleiłem epoksydem . w rekojeści wierciłem bo wypalić nie mogłem bo od pieca do warsztatu to droga z ogrodu do piwnicy i wolałem nie chodzic z gorącym nożem po domu zeby dostać sie do imadła .

Rysz

Bycie dziewiętnastoletnim studentem nie jest żadnym usprawiedliwieniem (wiem co mówię, sam zaczynałem jeszcze przed studiami też w wieku 19 lat, a byli tu i młodsi).

Nóż moim zdaniem nieudany. Projekt dziwny i mało użytkowy. Nie wiem po co te wstawki po bokach rękojeści. Bolstery też jakieś dziwne i słabo dopasowane. Szlif jak to z kątówki - niewielu potrafi zrobić prosty.

Jak nie masz taśmówki, to zbuduj sobie przystawkę do pilnika. Będzie o niebo lepiej. I nad projektem popracuj, bo obecny ani przesadnie ładny, ani użytkowy, ani szczególnie ciekawy (przynajmniej moim zdaniem). Ale całe życie przed Tobą, zrobisz jeszcze sporo lepszych ;)

Ja wrócę!

vlotage

jak przystawke do pilnika ? to może być ciekawe  :shy:  PS jak uważacie ? jepiej kuć czy zwyczajnie wyciąć z płaskownkia ?

vlotage

przystawke juz znalazłem! dzieki serdeczne ! zrobie w tym miesiacu jeszcze 1 conajmniej wie zobaczymy czy sie poprawię :x

Rysz

Przeczytaj to:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,167651.0.html

W ogóle to ten wątek do knifemakingu należałoby przenieść.

A co do kucia: jak nie umiesz i nie masz dobrych warunków, to lepiej szlifować. Przy niewłaściwym kuciu tylko popsujesz materiał. Szlifując, szczególnie pilnikiem prawdopodobieństwo na popsucia o wiele mniejsze.

Ja wrócę!

vlotage

Jerzy z bagien

Cytat: vlotage w 09-09-2015, 17:46:17

szlif kontówką dobrze koelga zauwazył . nemam tasmówki ale jak na 19 letniego studenciaka to i kątówka dobra  :shades:  krytyke walcie smiało to mój pierwszy kuty nóż a ogolnie 3 wiec to dość logiczne ze nie jest idealny , jestem gotowy na wszysko . to na rekojesci jest z rogu który znalazłem przypadkowo w szawce "ze wszyskim" kleiłem epoksydem . w rekojeści wierciłem bo wypalić nie mogłem bo od pieca do warsztatu to droga z ogrodu do piwnicy i wolałem nie chodzic z gorącym nożem po domu zeby dostać sie do imadła .

A Ty leniu śmierdzący! Pilnikiem trzeba było szlify zrobić - było by prosto! :P