Żegnamy Jumbo, Testrala i Pawelmomo

Reklama

Mała pomoc w designe

Zaczęty przez vlotage, 23-09-2015, 22:32:27

vlotage

Jestem w trakcie produkcji takiego oto nożyka
Niestety nie mogę się zdecydować czy ten frahment na paracord (on będzie wystawał jakby z rękojeści) zrobić raczej kanciasty ,zaokrąglić go czy może zostawić tak jak jest ? Proszę o jakąś opinię bo boje się ze lepsze może być wrogiem całkiem nienajgorszego a niechciałbym zknocić tym nożyka .Jeszcze zbliżenie

junasz

Przede wszystkim - należałoby zaokrąglić górną końcówkę tanga... bo taki kąt prosty to i pokaleczyć rękę może. Co do dołu - to już bardziej kwestia artystycznej wizji... chyba, że chcesz mieć tam jakieś dodatkowe narzędzie... siakiś zbijak czy łomik... wtedy kształtujesz zgodnie z zaplanowaną funkcją.

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

vlotage

Mocno zaokrąglić, czy tylko na tyle żeby nie było ostre ?

junasz

Hmmm... zaciśnij prawą dłoń w pięść... poluzuj trochę coby - patrząc od strony wnętrza dłoni -  dojść do wniosków co do ergonomii rękojeści.  ;-)
A wracając do pytania - zaokrąglenie górnego kantu tanga nie musi być duże.

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Ostap

Może machnij go jakoś tak?

junasz

Rzym rzekł... i niech taki nóż powstanie!  :)

KONKURSY !!!

Marek Muniak

Ja bym zmniejszył wysokość klingi. Nie byłby taki zapasiony. Zjechał bym z góry ok 2-3mm.

Owoc żywota mojego je ZUS.

vlotage

dyzio