Reklama

Pancerny folder , pomoc w wyborze .

Zaczęty przez Prozak, 14-11-2015, 01:52:41

Prozak

Witam , chciałbym sobie na gwiazdkę kupić jakiś niepraktyczny łom .

Warunki konieczne  :]

• krępy łom
  • do ok.1000zł
  • baklok lub triadlok
  • niemetalowa rękojeść (linersy mile widziane)
  • waga od 250g w górę
  • długość po rozłożeniu ok. 20 kilka cm
  • klips do kieszeni

Oto moi kandydaci dotychczasowi (dzięki wam będę aktualizował tą listę) :

1. Coś u Wołodii
2. Cold Steel 4 Max (wszystko mający , no może ta mikarta za jasna , ~260 g , ale cena  :special:)
3. Viper Knives Rhino Folding 4.25" Black D2 Sheepsfoot Blade (255g , z założeń już bardzo blisko tylko jakiś taki liściasty przydał by się bardziej graniasty)
4. Benchmade Adamas (co prawda blokada axis lock ale jeszcze do przełknięcia , no i 220g  :) )
5. SOG Spec-Elite II (arc-lock 193g)
6. Cold Steel Recon 1 Tanto OD Green CTS XHP (ale taki leciutki bo tylko 150g :badass:)
7. Cold Steel Talwar AUS8A (CS21TTL) (140g)
8. Cold Steel Voyager Large Tanto CTS (133g)
9. Lionsteel TM 1 MS (jeszcze bardziej leciutki 130g do tego rękojeść ala ZT czyli bardziej pękate na wysokość czego wolał bym uniknąć)
10. Pohl Force Alfa 2 (waga czołgu 280g , niezbyt ładne okładziny gumniane , brzydki jak nie wiem co i już by mi nawet podszedł ale pewien rusek na YT połamał mu blokadę w dosyć łatwy sposób i mnie zniechęcił) .
11. Cold Steel Rajah 2 (368g ale dużo za duży)

Jest coś jeszcze ? Tylko nie CS Espada , to ma wyglądać jak by odpadło od czołgu a nie jak noga od lampy w Tureckim burdelu .

Jeśli ktoś pomimo takiego marudzenia chciał by udzielić pomocy to będzie mu to zapisane w niebie , może a może nie .

Widzę , że sobie kpicie z kolegi w potrzebie a jak by wam tak na głowę padło to co ? Zrozum człowieka a on i ciebie zrozumie .

John Doe

Zbieracz złomu ;P Fan nierdzewek ;)

cat.came.back

Może któryś z Voyagerów Tanto? III waży chyba 212 gram, więc powoli wagowo dochodzimy do założeń ;)

Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów ,,ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

shs

Z CS'a jak chcesz duże i ciężkie to polecam:
Talwar lub Espada. Espada to już ćwierć kilograma :-)

Prozak

Uaktualniłem , albo za lekkie a jak już mają masę to przekraczają te 20 kilka cm : /

jamesbond

A jakieś ER? Bardzo niepraktyczne ;P

EDC: PM2 + DC4 + Climber/Soldat + Seiko OM + SC600 MK II
Tactical Redneck Club! ;>
CytatW tak głębokiej dupie nie byliśmy od czasu wprowadzenia wsparcia dla IE8.

Prozak

Cytat: jamesbond w 14-11-2015, 10:41:23

A jakieś ER? Bardzo niepraktyczne ;P

Tak , ale mają metalowe rękojeści , a ja chciał bym coś ciepłego :P

cat

shs

cat

Skoro ma wyglądać jak pancerny  złom  i być niepraktyczne, może jakiś tani z Allegro? Na profanach robią wrażenie.
Edit: Sam kupiłem z wyprzedaży w Biedronce 2 taktyczne (kamuflaż na rękojeści, czarna klinga) foldery po 7 zł. Do klikania w sam raz, paczkę też się da otworzyć :rotfl: Bucka 110 mam, ale szkoda mi używać, bo jubileuszowy :grin:

Prozak

Cytat: cat w 14-11-2015, 11:04:48

Skoro ma wyglądać jak pancerny  złom  i być niepraktyczne, może jakiś tani z Allegro? Na profanach robią wrażenie.

Tak wiem , "kup se pan bagnet ala ak-47 cccp mysliwski , surwiwalowy , taktyczny + nieświecąca latarka gratis" . Niestety kolego , ale świadomość , że to z puszek po konserwach i z drewna po kadzidełkach psuje całą radochę . Na co dzień noszę np Buczka 110 z moim klipsem (230g) ale chciał bym coś bardziej speszialforsowego i łomowatego a nie Złomowatego  ;>

Nie przepadam za ołpenfrejmami stąd między innymi te bakloki(lubię) i triadloki(jak bym miał to bym pewnie lubił jeszcze bardziej) .

shs

Prozak

Prozak

shs

Cytat: Prozak w 14-11-2015, 11:41:45

Tak tylko z 1k zł robi się już 1,5k zł  :(

To prawda ale może trafisz gdzieś okazyjnie  :D

cat

Poza tym ta świadomość najlepszych materiałów i highendowego wykończenia, nóż używany w najniebezpieczniejszych misjach przez prawdziwych amerykańskich komandosów ...

Edit: Jakiś custom nie byłby tańszy?
"Kupując taktyka, dozbrajasz Chińczyka"

InQuizitor

Prozak

Mikko

Musisz u wołodji zamówić składaka. Zrobi Ci tak ciężkiego jak tylko się da. ;P

Albo czekaj na 4-Maxa od CS, ale przy cenie rynkowej ~$350 wyjdzie drożej.