Reklama

pomaranczowy edc

Zaczęty przez asasyn, 15-11-2015, 18:30:00

asasyn

Panowie zamierzam powiększyć swoja kolekcje o jakiś mały folderek w cenie do 150zł o kolorze pomarańczy do zabierania do pracy w kieszeń lub plecak.
Poniżej kilka nożyków które mnie interesują chyba ze możecie coś polecić innego:D Mój faworyt puki co to cold steel micro recon tanto:)

dzieki za wszelkie sugestie i propozycje

Kubitron

Jeśli nie zależy Ci na długości krawędzi tnącej i innych rzeczach niż wygląd to bierz tego który Ci się podoba.
Natomiast najrozsądniej by było wziąć Doziera z tych podanych.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Mój instagram

elrond33

Dozier wytrzymuje u mnie najdłużej z dotychczasowych edc i na razie nie zanosi się na zmianę.

Mr Mruk - chusteczki EDC (póki co) i nie tylko (niebawem).

domino

Przejrzyj ten wątek:
http://forum.knives.pl/index.php/topic,91499.0.html
może trafisz na coś co Cię zainteresuje.

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.

kapfryd

"Wszelkie zbieractwo jest dobre dla kobiet i homoseksualistów" - Marian Paździoch

asasyn

pomarańczowa alternatywę oczywiscie już przeglądałem:)dozierek tez należy do moich faworytów ale nigdzie nie mogę go znaleźć na necie w kraju,no chyba ze na amazon'ie:/
fajnie by było mieć coś z tego no ale to budżet przewyższa :badass:

laferty

Ontario Rat 2 folder orange?

Ohana to znaczy rodzina, a w rodzinie nie można nikogo odtrącić ani porzucić.

Klasyk

Rata 2 w tym kolorze też ciężko znaleźć w PL.

domino

Ewentualnie kup coś w normalnym kolorze, do tego pomarańczowe G10 i dorób okładki.

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.

styrbjorn

panowie, podłączę się pod wątek, kto dorabia okładki i ile to może kosztować?

asasyn

Cytat: Klasyk w 15-11-2015, 19:37:17

Rata 2 w tym kolorze też ciężko znaleźć w PL.

Rat zdecydowanie za duży szukam coś mniejszego

taya

Rat 2 to maleństwo, myślisz pewnie o rat 1 jeśli za duży.

asasyn

Cytat: domino w 15-11-2015, 20:00:57

Ewentualnie kup coś w normalnym kolorze, do tego pomarańczowe G10 i dorób okładki.

Powiem szczerze ze nie mam o tym zielonego pojęcia:/gdzie takie pomarańczowe G10 kupić i jak to obrobić precyzyjnie hmm nawet nie mam takiej możliwości ehh.Ale sam pomysł bardzo dobry:D

asasyn

Cytat: taya w 16-11-2015, 11:56:44

Rat 2 to maleństwo, myślisz pewnie o rat 1 jeśli za duży.

rat1 nadal jest zaduzy jak dla mnie.to prawie 18cm długości a chciałbym się zamknąć w max 15

krzem

Cytat: asasyn w 16-11-2015, 12:01:47

rat1 nadal jest zaduzy jak dla mnie.to prawie 18cm długości a chciałbym się zamknąć w max 15

RAT 2, nie RAT 1 ... wrzucę Ci porównawczą fotę wieczorem, jeśli będziesz chciał 
To skromny człowiek, z byle gównem nie wyskoczy.

Vigo

Cytat: styrbjorn w 16-11-2015, 11:26:28

panowie, podłączę się pod wątek, kto dorabia okładki i ile to może kosztować?

Do tanich folderków typu Dozier, Rat, etc., takie dorabiane, "customowe" okładziny będą zapewne kosztować co najmniej drugie tyle ile taki nowy folderek.

Narzędzia WERA, WIHA, BAHCO, KNIPEX, itp.: https://forum.knives.pl/index.php?topic=165495.msg1714279#msg1714279

depravedsouls

Czasy inne - pomidorka nie tnie , oj a 500 stów dałem . Tam się żyło nożem i nikt nie biadolił . Orcanus

styrbjorn

Cytat: Vigo w 16-11-2015, 15:37:00

Do tanich folderków typu Dozier, Rat, etc., takie dorabiane, "customowe" okładziny będą zapewne kosztować co najmniej drugie tyle ile taki nowy folderek.

nie planuję tego zamawiać do taniego foldera
chociaż w sumie było by zabawne do sanrenmu wrzucić tytan

krzem

zestawienie RAT, rat i vicek 91mm

To skromny człowiek, z byle gównem nie wyskoczy.

SMF spam blocked by CleanTalk