Reklama

Miyabi 5000dp Gyuto

Zaczęty przez Kash, 03-12-2015, 13:58:07

Kash

Słuchajcie znalazłem dziwnym trafem ten oto mieczyk: http://a-tab.com.pl/pl/noze-ostrzalki/3989-noz-szefa-kuchni-miyabi-gyutoh-240mm-4009839293702.html.
Na tej stronie jest on tańszy o 130zł od jakiejkolwiek konkurencji. Stąd moje pytanie czy możliwe, że to jakaś inna seria czy coś w tym stylu? Ponieważ nie jest napisane jaki model jest to konkretnie,  mimo wszystko znam tylko jeden pasujący do wyglądu. Proszę o wyrozumiałość :D
Pozdrawiam serdecznie :)
Ps. Jeśli to nie problem, ktoś poleci jakieś dobre ubrania kucharskie (firmę)? Chodzi mi o bluzy wyższej klasy z wywietrznikami, zapinane na zatrzaski ze stali nierdzewnej.


PiotrB.

U mnie, personel typu zmywajaca, sprzatajaca, obierajaca nosi takie bluzy zapinane na zatrzaski ze stali nierdzewnej.......... :?

To bedzie chyba, nastepne moje nowe hobby

lesnik21

Kegel-Błażusiak jak chodzi o bluzy ;)


DonPaul

Cytat

Słuchajcie znalazłem dziwnym trafem ten oto mieczyk: http://a-tab.com.pl/pl/noze-ostrzalki/3989-noz-szefa-kuchni-miyabi-gyutoh-240mm-4009839293702.html.
Na tej stronie jest on tańszy o 130zł od jakiejkolwiek konkurencji. Stąd moje pytanie czy możliwe, że to jakaś inna seria czy coś w tym stylu? Ponieważ nie jest napisane jaki model jest to konkretnie,  mimo wszystko znam tylko jeden pasujący do wyglądu. Proszę o wyrozumiałość :D

Faktycznie cenowo wygląda na okazję, ale za tą kwotę można wyrwać w tej długości coś z lepszej stali i lepiej zahartowany.

Kash

Zaopatrzyłem się w to cudo i muszę szczerze powiedzieć, że jestem zachwycony :D
Ktoś ma jakieś porady jak dbać o taki nóż? Czy można go ostrzyć na stalce diamentowej?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi


Kam6

Ostrzy się na kamieniach.

Bluzy polecam ze sklepu Headchef.pl


DonPaul

Jeśli chodzi o kamienie, to na początek polecam 1000/6000.


Kash

Posiadam kamień 1000/3000 oraz stalkę: http://www.brodasystem.pl/victorinox-stalka-diament-do-ostrzania-nozy-26-cm.html
Rozumiem, że źle zadałem pytanie. Wiem, że ostrzenie jedynie na kamieniach, jednak chodzi mi o wyrównanie krawędzi (podostrzenie w warunkach pracy na kuchni które trwa 15 sec a 5 min to różnica). Czytałem gdzieś, że nie powinno się tego robić stalką diamentową i lepsza jest np. ceramiczna. Chciałem skonfrontować to, ponieważ ciężko znaleźć konkretne info.
Pozdrawiam :)