Reklama

Wracając do loga Radka

Zaczęty przez Drifter, 11-12-2015, 22:14:06

Drifter

Tak se pomyslałem że logo LKW byłoby lepsze na serii classic w owalu ;)
Może być?
Ta strzałka to grot (nie kierunkowskaz). Młotek nie wejdzie a taśmówka tym bardziej :)

"Wszyscy kochamy chaos i przemoc" - Król Julian
"Nóż jest w twojej aorcie. Wyciągniesz go, będziesz krwawić i umrzesz. Uważaj to za profesjonalną uprzejmość" - John Wick

Testral

Troszkę straszą te puste miejsca w owalu. A może tarcza/herb zamiast owalu. Gdzieś w tym jest nawet nawiązanie do tego typu rzemiosła.

Rise and rise again, until lambs become lions.
ZT 0770CF - nóż idealny!

Drifter

W pustych miejscach może być data rozpoczęcia nożoróbstwa podzielona na: XX      YY (choć tą datą pewnie byłby rok narodzin Radka haha). Nie wiem tylko czy nie byłoby wtedy za bardzo naćkane... co sam Radek na to?
;)

"Wszyscy kochamy chaos i przemoc" - Król Julian
"Nóż jest w twojej aorcie. Wyciągniesz go, będziesz krwawić i umrzesz. Uważaj to za profesjonalną uprzejmość" - John Wick

kgrzesiek

Może najpierw jego trzeba było spytać.
Poza tym LKW znaczy Lybra Knife Works. Potrzeba tam jeszcze knives?

swider

Fajnie, że Ci się chciało pokazać swój pomysł, ale samo logo raczej na nie... IMO ;)

Użyta czcionka dość kulawa, w nazwie ,,LKW" litery L i K tworzą zupełnie przypadkowo jakąś koślawą ligaturę. Do tego, jak już Grzesiek zauważył, powielone słowo z akronimu -- zupełnie niepotrzebnie (pleonazm się robi, jak ,,artykuły AGD"). Ten grot to też tak trochę... ni przypiął nie przyłatał, nie widzę nawiązania do działalności Radka.
Tyle mojej krytyki. ;) :shades:

,,Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" — Allan Stewart Konigsberg.
Sporadycznik autorski — nienożowy blog zdjęciowy (no dobra... czasem coś ostrego u mnie zagości ;)).

balberith

Po co w ogóle drążyć temat. Logo jest, Maker'owi się podoba. Wszystko :D

SMF spam blocked by CleanTalk