Reklama

Siberius

Zaczęty przez Grucha, 04-12-2014, 22:31:45

Grucha

temu dałech : Siberius
jeden taki już był ale tamten dostał Caracal bo Siberius mi do tego pasuje bardziej

całość 250mm / klinga 128mm / K110 Bohler 2,5mm / jeleń / biała micarta / piny od Mi174 oczywiście
no jeszcze trzeba mu będzie za przeproszeniem pochwę sprawić, ale jak tu zrobić białą....

sliwkosky

trochę przesadzasz...

maiones

meteo

Dobrze kombinuje :winky:
Świetny!
Z tego pina mozajkowego w białym bym zrezygnował,pręcika dał bym :)

eddieiron

Cytat: Grucha w 01-12-2014, 20:45:32

dzięki chłopy.
dodałem do zdjęć kuchenniaka dremelwork bo pytano co to takiego.

chyba pierwszy raz widzę takie wykończenie,no może się mylę ,a fakt drewienko w tle też fajne ,tej daj kawałek ;-P :rotfl:
a ogólnie to teraz widać dokładną robotę,młotka gratuluję 8D

meteo

Pieści te noże to widać :winky:

Grucha

Cytat: sliwkosky w 04-12-2014, 22:38:23

trochę przesadzasz...

:D :D :D :D  masz "lajka" za komentarz. No młotek mnie zobowiązuje, no nie ?
Ja kocham piny od MI !
A drewno od kolegi leśnika, dostałem skrzynkę tego, ale z tej skrzynki to wyszło z 10 klocków z ładnym maserunkiem, reszta nudy.....

filoktet

Cytat: Grucha w 04-12-2014, 22:31:45

całość 250mm / klinga 128mm / K110 Bohler 2,5mm / jeleń / biała micarta / piny od Mi174 oczywiście
no jeszcze trzeba mu będzie za przeproszeniem pochwę sprawić, ale jak tu zrobić białą....

Ostatnio naprawiałem znajomej skórzaną torebkę i kupiłem białą farbę, kilka malowań i jest bialuteńkie.

rolo129

A skąd masz białą micartę? :) Bardzo mi się widzi :)

"Dupka może być szeroka, o ile pochwa będzie
wąska... Tak uważam."

nemesis

Cytat: meteo w 04-12-2014, 22:41:13

Dobrze kombinuje :winky:
Świetny!
Z tego pina mozajkowego w białym bym zrezygnował,pręcika dał bym :)

+1
słuszna uwaga
dopieszczony że mmmm :)

Grucha

biała mikarta od Karuda, jest świetna, ma subtelny mikartowy wzór i poleruje się na niemowlęcą pupę.
Biała farba do skóry znaczy się...to jest taka ? Ale jak mu zrobię czarną czy brązową to też będzie ładnie, biała może być jak ta torebka - czyli damska 

Raptorartur

Czarna będzie pasowała. Czarna skóra, przejście przez szary bolster do białej mikarty.

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

maiones

Jest biała:
http://juchcik.pl/pl/p/Farba-do-skory-Eco-Flo-Biala%2C-62-ml./407
Sama czarna skórka mz będzie ok ale można by jakoś urozmaicić. Np czarna skóra a na wierzch biało-srebrna ze wstawką z jakiejś szarej np ucha słonia czy innego gada  :) .

Player

Ten ostatni nóż bardzo fajny! Choć z tym ostatnim pinem zgadzam się z meteo. Ale też mam świadomość że niektóre rzeczy pokazują się dopiero na gotowym nożu.

Możesz napisać jak wykańczałeś poroże?

.
.
.
.

Grucha

ucho słonia, jasssne ! Może ucho od śledzia ?! ;-P
Ostatni pin, przyznam że gadacie nie od rzeczy.
Róg jest obustronnie powierzchniowo zaimpregnowany cyjanoakrylem i przejechany papierkami. Ciało gąbczaste miał stosunkowo mało porów, to kawałek tuż przy róży poroża, tam struktura była bardziej gęsta.

Marek Muniak

Do czarnej skórki daj białego slama. Będzie git.

Owoc żywota mojego je ZUS.

Tartakus

Cytat: meteo w 04-12-2014, 22:47:15

Pieści te noże to widać

Po prostu robi fotki z takiej perspektywy, że nie widać baboli  :rotfl: :rotfl:
A tak serio to cudowne noże tworzysz :) Pięknie wykonane i bardzo w moim guście :)
Gratuluję młotka :winky:

"Zbrojenia trwają ! Nie wiem czy to jeszcze hobby czy już zajob ale była okazja więc trzeba kupić"

Moje próby: http://forum.knives.pl/index.php?topic=160048.new#new

FB: https://www.facebook.com/TartakusKnives/

Instagram: #tartakusknives

Grucha

No wiesz !
Oprocz tendencyjnych zdjec troche obrobki w fotoshopie tez wychodzi im na zdrowie  ;P