Reklama

DARMOWY KURS KALETNICZY - Radom

Zaczęty przez Corn, 20-01-2016, 17:42:26

Corn

W tym roku po raz pierwszy Zespół Szkół Skórzano-Odzieżowych w Radomiu organizował kurs kaletniczy. Trwa on dwa semestry i odbywa się w weekendy. To czy odbędzie się w przyszłym roku zależy tylko od tego czy znajdzie się wystarczająca liczba chętnych (25 osób minimum). Deklaracje można składać już teraz (sam złożyłem). Do kursu może przystąpić każdy chętny, wystarczy deklaracja, kopia świadectwa ukończenia szkoły (najwyższej stopniem jaką mamy) oraz kopia dowodu osobistego. Wszystko można wysłać pocztą. Deklaracja i kilka innych przydatnych informacji tutaj http://szkola-zawod-sukces.pl/index.php/kkz
Z tego co widziałem na zajęciach dominują torebki damskie, ale prowadzące starają się do każdej osoby podejść indywidualnie.
Jest to świetna okazja żeby nauczyć się tradycyjnego, polskiego rzemiosła. Większość informacji jakie znajdują się w internecie dotyczy raczej amerykańskiego leatherworkingu.
Bardzo ważna sprawa. Nawet jeśli ktoś jeszcze nie wie czy będzie mógł uczestniczyć w kursie, a ma taką chęć, warto żeby złożył deklaracje wraz z kopią świadectwa i dowodu. Deklaracja nie jest wiążąca i nic się nie stanie jeśli jednak okaże się, że nie możemy uczestniczyć w kursie. Jednak musi ich wpłynąć minimum 25 żeby kurs wystartował.

P.S. Byłbym wdzięczny gdyby admini jakoś bardziej uwidocznili tę wiadomość, tak żeby dotarła do większej ilości osób.

leśny_

Dzięki za informację, jestem zainteresowany  ;) Trzeba będzie do nich podjechać i wypytać co i jak  ;)

Miłośnik i kolekcjoner scyzoryków marki Gerlach

Corn

Program mam na mailu chociaż ma stronie też coś jest. Mogę przesłać jak mi maila na priv przeslesz

jakobym

Zapowiada się ciekawie. Zastanawiam się, czy byłbym w stanie ten kurs pogodzić z pracą. Mógłbyś napisać jak często są zjazdy?

C̴͍̟̯̲̤̩̤͛̍͒̂͛̄Ơ̸̟N̷͓̄͌͑̓̄̆͝T̷̰̲̬͍̯̾̏͝Ṛ̸̩̥͛̔̾̒̆͝À̴̤̣̞̮̥̻̪͑̚ ̸̢̭̌͗̍O̷̔́͋͑̉͜͠M̴̩̟͇̘̙̱̉́́N̷͕̘̦̜͗̿̔̐̀͜ͅË̸͎͍͓̜̠͇̥́͂͊̚S̴̥͇̣̬̹̈́̐̉̄̽

Corn

Sprawdź na stronie, za tam chyba terminy zjazdów na ten rok. Po rozmowie z babkami prowadzacymi kurs myślę że da się z nimi dogadać. Byłem w sobotę na zajęciach i było tylko 5 osób

vol7

Kurcze, trzeba obczaić połączenia Kraków Radom :]

Fabryka Rzeczy Fajnych

Druk 3D na życzenie

Ursus Manufaktura

ciekawe; tylko po co im kopia dowodu (nie powinno się go kserować bo jeszcze jakieś kredyty mogą być wzięte)
czy mógłbyś wsłać mi na maila plan?

Cytat: Corn w 20-01-2016, 17:42:26

W tym roku po raz pierwszy Zespół Szkół Skórzano-Odzieżowych w Radomiu organizował kurs kaletniczy. Trwa on dwa semestry i odbywa się w weekendy. To czy odbędzie się w przyszłym roku zależy tylko od tego czy znajdzie się wystarczająca liczba chętnych (25 osób minimum). Deklaracje można składać już teraz (sam złożyłem). Do kursu może przystąpić każdy chętny, wystarczy deklaracja, kopia świadectwa ukończenia szkoły (najwyższej stopniem jaką mamy) oraz kopia dowodu osobistego. Wszystko można wysłać pocztą. Deklaracja i kilka innych przydatnych informacji tutaj http://szkola-zawod-sukces.pl/index.php/kkz
Z tego co widziałem na zajęciach dominują torebki damskie, ale prowadzące starają się do każdej osoby podejść indywidualnie.
Jest to świetna okazja żeby nauczyć się tradycyjnego, polskiego rzemiosła. Większość informacji jakie znajdują się w internecie dotyczy raczej amerykańskiego leatherworkingu.
Bardzo ważna sprawa. Nawet jeśli ktoś jeszcze nie wie czy będzie mógł uczestniczyć w kursie, a ma taką chęć, warto żeby złożył deklaracje wraz z kopią świadectwa i dowodu. Deklaracja nie jest wiążąca i nic się nie stanie jeśli jednak okaże się, że nie możemy uczestniczyć w kursie. Jednak musi ich wpłynąć minimum 25 żeby kurs wystartował.

P.S. Byłbym wdzięczny gdyby admini jakoś bardziej uwidocznili tę wiadomość, tak żeby dotarła do większej ilości osób.

Piotr Bistroń
Ursus Manufaktura
kom. 669-840-555
@: [email protected]
Fb: https://www.facebook.com/manufaktura.ursus/

Corn

Kopia dowodu pewnie po to żeby sprawdzić dane.

bestsiwy

@Corn, dzieje się coś w temacie? Może będą 2-3 dodatkowe chętne osoby.

Corn

Jak nie zapomnę to zadzwonię do szkoły gdzieś tak za tydzień zapytać ile obecnie jest chętnych. Też kilka osób namowilem, więc myślę że do września te 25 się uzbiera.

dragosani

w tym roku to już dupa, co?
zadzwonie do nich i zapytam jutro kiedy nastepny, ale szkoda że wczesniej nie zauważyłem, jezu co za strata :(
szkoda ze to od wrzesnia nie startuje.
Dzieki bardzo za informacje tak czy innaczej może sie uda na nastepny załapać.

Kupię używany wolnowar, jak największy, ceramiczna wyjmowalna misa, najchętniej analogowe sterowanie.

Corn

Kurs startuje we wrześniu tego (2016) roku, o ile będzie 25 osób chętnych. Także skladaj deklaracje ;)

Corn

Kurs startuje we wrześniu tego (2016) roku, o ile będzie 25 osób chętnych. Także skladaj deklaracje ;)

dragosani

przezajebiście!!
składam papiery z kobietą i załątwiam nianki dla kidsów na czas wyjazdów i naginamy :D
bardzo się cieszę, mam nadzieje ze bedzie komplet ludzi i dojdzie do skutku.

ed.: Corn prosze powiedz czy zaznacza sie wajchy przy obu polach czy tylko jedno?

A.7: "Wykonywanie, naprawa i renowacja wyrobów skórzanych"
A.4: "Organizacja i prowadzenie procesów wytwarzania wyrobów skórzanych"

bo wiadomo ze jak dla mnie to A7 ale i nie pogardziłbym wiedzą w A4 pytanie czy jak zakreslę oba nie zdyskwalifikują mnie jak przy wyborach :D

Kupię używany wolnowar, jak największy, ceramiczna wyjmowalna misa, najchętniej analogowe sterowanie.

Corn

Ostatnio miałem mało czasu, stąd taka późna odpowiedź.
Ja zaznaczałem a7, ale kurs jest prowadzony przez Panie, które starają się podejść do każdego indywidualnie także na pewno Twoja żądza wiedzy zostanie zaspokojona ;p

dragosani

błąd mają na stronie daty zjazdów wypadają na poniedziałki i wtorki co tydzień od 19go września ale dzwoniłem dziś i bardzo sypmatyczna pani powiedziała ze to pomyłka i poprawią.

zjazdy moga być co tydzień lub co dwa jeszcze nie ustalono, w zalezności czy co tydzień lub co dwa kurs skonczy się w ciągu roku lub półtorej.

na dziś jest ponoć 4 osoby, ja i matka moich dzieci to dwie więcej ale i tak brakuje, szkoda jak cholera byłoby jakby się jednak nie odbył.

aha jeszcze w kwesti noclegu: w przyszkolnej bursie ponoć można zarezerwować tylko trzeba oczywiście wczesniej sie umówić, telefon dostałem, będę dzwonił tam też.

zajęcia maja być od 8smej rano w soboty do 15stej i chyba tak samo w niedziele.

to takie informacje dodatkowe ktore mam bo dzwoniłem do szkoły.

Olczyk

Fajna inicjatywa, tylko żeby było to trochę bliżej to i ja byłbym chętny.

Ogólnie to ile godzin zajęć przez cały kurs ?

SMF spam blocked by CleanTalk