Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

NIespotykany (przynajmniej przeze mnie ) spyderco

Zaczęty przez luskaj, 02-02-2016, 17:27:46

luskaj

Witam. Panowie i Panie. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Jestem nożowym laikiem, na codzień śmigam jedynie z małym scyzoryczkiem victorinoxa w kieszeni, ponieważ przydaje mi się on w codziennym życiu. Ostatnio jednak zostałem posiadaczem pewnego noża ze stajni SPYDERCO. Szukałem w internecie modelu, jednak nie przyniosło to rezultatu. Stąd moje pytanie o jednocześnie prośba do bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w identyfikacji modelu. Nóż jest spręzynowy, w całości metalowy, śrubki są charakterystycznymi gwiazdkami.Charakterystyczne jest także to, że nie ma w ostrzu otworu charakterystycznego dla firmy, prawdopodobnie właśnie przez sprężynową budowę. Ostrze jest ostro zakończone, w połowie czarne. Z jednej strony rączka ma wyżłobionego pająka i pajęczynę. Jeśli ktoś byłby uprzejmy prosiłbym o instrukcję jak dodać zdjęcia, byłoby na pewno zdecydowanie łatwiej. Szukałem lecz znalazłem jedynie to jak dodać zdjęcia z internetu
. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc

Testral

Rise and rise again, until lambs become lions.
ZT 0770CF - nóż idealny!

prawie na bank masz podrobe, Spyderco robilo o ile wiem raptem 3 automaty, i wszystkie mialy dziure Spyderco.

Fred

Wrzuć zdjęcia dla formalności, ale i tak na bank masz podróbę.
Automaty Spyderco: Citadel. Embassy i Autonomy mają otwór w głowni.

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

luskaj

Dzięki za pomoc, nie wiem jak wrzucić te fotki z poziomu pisania posta..Moje przypuszczenia są takie ze to podróbka, jednakże nawet gdy okaże się podróba to za tą kwotę warto ponieważ nóż bardzo solidny.

Fred

Cytat: luskaj w 02-02-2016, 17:40:00

Dzięki za pomoc, nie wiem jak wrzucić te fotki z poziomu pisania posta..

Skorzystaj z imgur.com
Załaduj tam obrazek, a potem skopuj BBcode (zaznaczony) do posta

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

Rademenes.

Cytat: luskaj w 02-02-2016, 17:40:00

(...) nawet gdy okaże się podróba to za tą kwotę warto ponieważ nóż bardzo solidny.

Jak "okazyjna cena" to na 90%  podróba.

kali

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

luskaj

Tak myślałem, kupiłem go od kolegi za 40 zł, będzie służył jako nóż do auta , wiadomo czasem trzeba uciąć jakąś opaskę przewód itp;) pozdrawiam i dzięki

luskaj

hehehe płakać kurczę nie będę, ale chociaż wiadomo o co chodzi;p

hendaye

nie żałuj. automaty spyderco to ślepa uliczka. 40 PLN to dobra cena, żeby się o tym przekonać; mnie dowiedzenie się tego kosztowało kilkanaście razy tyle... :)

pecado

Cytat: hendaye w 02-02-2016, 18:48:11

nie żałuj. automaty spyderco to ślepa uliczka. 40 PLN to dobra cena, żeby się o tym przekonać; mnie dowiedzenie się tego kosztowało kilkanaście razy tyle... :)

Sugerujesz, że na bazie CCC można się przekonać, że automaty Spyderco to shit, bo dany CCC miał znaczek Spyderco? :?

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

hendaye

pocieszam, nie przeszkadzaj
---
a poważniej: jeżeli zrobili go podobnie, jak oryginał, tj. lekka, aluminiowa rękojeść, duże ostrze napędzane mocną sprężyną, to podróba może przekonać, że koncepcja oryginału jest do niczego. 

pecado

patrz, durnie z Kershawa i Protecha zrobili podobnie.
NIC się głupki nie znają, NIC!

pozdrawiam
pecado

cat

A po ch.. komu automat, zwłaszcza oryginalny :)

hendaye

korci mnie, żeby pogadać o nożach, o których nie mam pojęcia, ale ostatnio ćwiczę się w pokorze... citadel przy każdym otwieraniu chciał lecieć w świat. dopuszczam ewentualność, że wina leży po mojej stronie i mojego nieudolnego chwytu.
w każdym razie tamta kosa wyleczyła mnie z automatów...

rumcajs

"Combat Knife is actually 10% weapon and 90% tool." Al Mar

pecado

Cytat: rumcajs w 02-02-2016, 19:21:24

:mad: Stop spam

Myślisz, że po udzieleniu odpowiedzi na pytanie zainteresowanego ten wątek ma szansę rozwinąć się jeszcze w coś merytorycznego?
Ja mam tylko nadzieję na ciekawą dyskusję ;)

pozdrawiam
pecado