Reklama

HarvBush K390 w skórze i odwrotny Agor specjalnie dla InQuizitora - bleeeee..

Zaczęty przez Jamall, 06-03-2016, 20:03:06

Jamall

HarvBush K390 3,3 mm w skórze od Hobbyta.

Agor Vanadis10 w odwrotnych okładkach specjalnie dla InQuizitora.
Żeby była jasność jutro okładki idą do przeróbki bo mnie rzuca jak na to patrzę  :rzyga:

Pitt

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

eddieiron

Mismo

Na moje oko taki Agor wygląda ja dwa noże sklejone ze sobą (nieudanie  ;P )
Ale co tam se kto lubi.

Jamall

Cytat: eddieiron w 06-03-2016, 20:13:29

Co z tymi okładkami nie tak ?

Nóż stał się nudny i nijaki. Nie podoba mi się okrutnie i nie będę takich robił.

Jest wielu innych twórców i jeśli komuś przeszkadza(dyskredytuje) to moje noże - bez urazy oczywiście - nie należy ich używać ;)
Nie jest to wypowiedź w stylu "jak nie to nie i mam Was w nosie" - po prostu nie chcę robić noży wbrew sobie i takich do, których nie mam przekonania i mi się nie podobają.
Jeśli przyjdzie czas na InQ to wykonam mu takie okładki jak zażyczy, ale sam z siebie nie będę takich wykonywał.

J.

piotrokonski2

Teraz wygląda całkiem ok, a gdybyś jeszcze dał bardziej po łuku w kierunku podcięcia na palec byłoby całkiem fajniej ;-)

InQuizitor

Piękny nóż Ci wyszedł. Na 100% z takimi zamowię Jak tylko skończę remont i pieniążki zostaną.
Bardzo miło że przyjmujesz sugestie innych nawet pomimo że są sprzeczne z Twoim gustem. Teraz przynajmniej jesteś pewien że mój typ nie jest Twoim typem :)

Heimdall

Cytat: Jamall w 06-03-2016, 20:38:04

Nóż stał się nudny i nijaki.

IMO to nie problem nudności (w każdym razie nie tylko i nie przede wszystkim) - ten niebieski Agor ma spier..design z powodu zdecydowanie zbyt małego odstępu między początkiem szlifu a okładkami rękojeści. Żeby to się estetycznie kupy trzymało trzeba by zrobić większy margines - mnimum taki próg jak w Fallknivenie S1:
http://www.fallkniven.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/S1bl_4abca6a700334.jpg

Ale wówczas albo wydłużamy głownię, albo zjadamy część KT. IMO zdecydowanie lepiej wygląda "oryginalny" Agor, tzn. tak jak "standardowo" Jamall oprawia.

pecado

Jedyne co bym zrobił z pomarańczowymi okładkami to delikatnie "sfazował", żeby "opadały" do klingi - efekt będzie kapitalny moim zdaniem, bo już teraz wyglądają bardzo dobrze :)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

piotrokonski2

Tu się gadka toczy o tym niebieskim ;-) W pomaranczowym to chyba nie bardzo da się sfazowac bo śruba zbyt blisko krawędzi okładzin. No chyba żeby bardzo głęboko ją schować.

pecado

Cytat: piotrokonski2 w 07-03-2016, 10:38:28

Tu się gadka toczy o tym niebieskim ;-) W pomaranczowym to chyba nie bardzo da się sfazowac bo śruba zbyt blisko krawędzi okładzin. No chyba żeby bardzo głęboko ją schować.

Nie w tym to w następnym ;)

Ale niebieskiemu tez bym sfazował, okładziny docierają tak blisko głowni, ze i ostrzenie byłoby łatwiejsze i lepiej by wyglądał ;)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Heimdall

Tak jeszcze w temacie "niebieskiego" - można by te okładziny odsunąć i wykończyć mniej więcej jak w "zakładowym":

https://forum.knives.pl/index.php/topic,122819.msg1753745.html#msg1753745

SMF spam blocked by CleanTalk