Reklama

Piórnik na pisadła

Zaczęty przez pitersek, 11-03-2016, 00:14:25

pitersek

Czołem!

Kiedyś wrzucałem pierwowzór tego piórnika, ale było to dawno i gdzieś spadło hen daleko...

Tak więc wersja druga, z tłoczeniem na życzenie, skóra 3mm (bok i trzymacz klapki z pocienianego do ok 1 mm... boku ;) ), chemia: fiebings oil dye, neatsfoot oil, acrylic resolene, orly na krawędzi. Chyba tyle. Nić logo bodajże, okrągła w przekroju, chyba 0,6mm.
W środku  mieszczą się spokojnie 3 pisadła.

Tyle w temacie ;)

Dzięki za odwiedziny i pozdrawiam :kosunia:

kptsovva

Piękny. Czekam właśnie od miesiąca na przesyłkę z chin z puncami, stemplami i innymi pierdółkami do zdobienia. Ciekaw jestem ich jakości.

ghandi20

Cytat: kptsovva w 11-03-2016, 05:10:29

Piękny. Czekam właśnie od miesiąca na przesyłkę z chin z puncami, stemplami i innymi pierdółkami do zdobienia. Ciekaw jestem ich jakości.

O to koniecznie reckę musisz zrobić, bo też mam kilka na oku.

Piórnik rewelka, krawędzie zaginasz na mokro czy skóra sam tak się układ po zszyciu??

Filu

Sziva

Cytat: ghandi20 w 11-03-2016, 06:22:09

Piórnik rewelka, krawędzie zaginasz na mokro czy skóra sam tak się układ po zszyciu??

Jeśli boki są z 1mm skóry, to chyba bez zaginania na mokro się odbyło, ale to niech autor się wypowie.
A sam piórnik rewelacja!

Siper

Coś pięknego, ale te fotki :D

miguel

Piękna robota, szycie, kolorystyka... szlufa i jej wkomponowanie też robi wrażenie. Mega smaczna, harmonijna całość :)

We środku są jakieś przegródki, czy luz?

Muszę te nici sprawdzić, coś cieńszego jest czasem potrzebne a z Combi coś się nie mogę polubić :/

Michał

Moje prace na Instagramie: www.instagram.com/michaldms/

Szabas

O w mordeczkę...
Wypas!
:kosunia:

Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

pitersek

Dziękuję bardzo za miłe słowa :)

Spieszę z wyjaśnieniem - bo ten jeden milimetr to trochę skrót myślowy. Bok jest wykonany ze skóry (z boku ;P ) ok 1,5 mm, ale przy krawędziach, które musiałem odwinąć do szycia pocieniłem go ręcznie (Olfą od Szabas  :-* ) do ok 0,5 mm, zwilżyłem szmatką z wodą od strony lica, przyłapałem butaprenem i szyłem jak trochę przyłapało. Dzięki temu boki ładnie się wywinęły, a w miejscu gdzie końcówki ołówków i inne śmiercionośne narzędzia opierają się o skórę jest dalej solidna 1,5mm skóra, zachowująca sztywność.

Siper, fotki robi moja lepsza połowa ;)

Przegródek brak, jedna duża przestrzeń. Chyba by mi już brakowało motywacji, żeby do tego upychać jeszcze przegródki ;)

Nie powiem Ci Miguel dokładnie o to są za nici, nie pamiętam, a nie mam żadnego opakowania. Na 90% kupowałem je na Juchciku, więc możesz zaryzykować równowartość czteropaka i sprawdzić.

gladiator

Futerał bardzo piękny! Starannie zrobiony i ślicznie zaprojektowany! Coś nowego w dziedzinie "piórniczków". Super!

kowjack

Piękny,  szczerze zazdroszczę właścicielowi.  Gratki.

Każdy z nas jest jedyny, niepowtarzalny i kieruje się w życiu powodami niezrozumiałymi dla reszty.

SMF spam blocked by CleanTalk