Reklama

Gator- Medium Camp Bowie

Zaczęty przez Giedymin, 18-03-2016, 12:15:02

Giedymin

Nazwa: Gator - Medium Camp Bowie
Stal/grubość: NZ3/7mm
Długość ostrza/ długość całości: 16/29cm
Materiały na rękojeści: Fibra, mosiadz, micka jutowa
Wykończenie głownia/rękojeść: Satyna 600/ satyna 1200 i polerka
Obróbka cieplna: Draw back
Waga: 420g
Inne: Delikatny taper tanga, plus odciazanie otworami

Micke dostałem od użytkownika Przegryzam, który sam ja zrobil. Bardzo fajna.

Pozdrawiam
Hejo powoli odchodze od robienia nozy zlecenie. Bede robił głównie na sprzedaż. Jak ktoś chce być ma mojej mailing liście to pisać prosze, bedzie powiadomienie o dostepnych nowościach. [email protected]
https://www.facebook.com/Giedyminsbigblades/

Jasiek

duże rękojeści mają wielkie zalety; małe też mają niemałe...

rangy67

Micarta rzeczywiście fajna a nożyk ciekawy. :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

Pitt

Faaaaajny!
Mam pytanie, bynajmniej nie dopierdalające: masz w planach inną stal niż NZ3?

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Dominicus

Micka fajna rzeczywiście. Natomiast sam nóż jest imo za gruby i za ciężki przy takich wymiarach, szczególnie że rękojeść jest mocno obciążona.

pecado

Cytat: Pitt w 18-03-2016, 21:55:49

Faaaaajny!

Marzy Ci się N690, co? ;P

Nożyk ciekawy, taki do skórowania sloni i białych niedźwiedzi.
Az szkoda, ze w okolicy ostatnio z nimi krucho, pouzywalbym :)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Giedymin

Cytat: Pitt w 18-03-2016, 21:55:49

Faaaaajny!

Hej. Na NZ3 nigdy sie nie przejchalem, na noże/miecze ktoze maja nie tylko ciac jest według mnie najlepsza:) ale tak ogolnie robie troche w NCV1, mialem 1065, bylo 1075 i teraz kupuje 50hf. Czekam tez na N9E. Bedzie pewnie tez O2 w przyszlosci (jak skonczy mi sie NCV1) bo tą stal tez lubie.
Pozdrawiam
Ps a nozyk to taki zamiennik obozowej siekierki. Przerabie wszystko a i kilbaske pokroi
PPS N690 moze na noze dla dziewczyn;) choc w sumie troche zegluje i wedkuje wiec cos z nierdzewki by sie przydalo czasem

Hejo powoli odchodze od robienia nozy zlecenie. Bede robił głównie na sprzedaż. Jak ktoś chce być ma mojej mailing liście to pisać prosze, bedzie powiadomienie o dostepnych nowościach. [email protected]

Pitt

No, ba. Szczególnie taka 61 HRC. Jak ja bym tym przyrąbał... (ten jeden, jedyny raz). ;)

Uwaga - nieogarniam paczkomatów, wysyłam tylko DPD

Giedymin

Nop dlatego tak jak pisze Nz3. Nie osiaga olbrzymich twardosci, latwo łapie rudą, praktycznie nie da sie selekta zrobic ale raczej ciezko ja zlamac.
50hf tez dobra pod tym wzgledem.
Pozostale stale bardzo prosze ale na noze innego przeznaczenia i raczej mniejsze.
Choc widzialem duzo czopperkow z n690. Zawsze mnie to dziwilo i nie wiem czy ktos tego uzywa.

przegryzam

To pierwsze zdjęcia prawdziwego noża z rękojeścią z mojego materiału.
Na zdjęciach, po obróbce i polerowaniu, wygląda dużo lepiej niż myślałem, że będzie.
Dobra robota. Ciekawi mnie jak materiał zachowywał się podczas obróbki i czy po tych kilku dniach na nożu nie ma jakichś niepokojących objawów. Czy na przykład nie odkształca się albo nie rozwarstwia. I w ogóle każda uwaga na temat materiału będzie dla mnie cenna.
Dzięki za upublicznienie zdjęć.

Giedymin

Soko. Przyjemnie sie obrabia.
NIe rozwarstwia sie.
To co pisalem to troche pecherzyków.
Dobrze klei sie z fibrą.
:)
Na razie nie ma zadnych zmian;)

steevee

Te pęcherzyki nie do obejścia są raczej. Chyba żeby jakoś próżniowo robić...

Giedymin

hmm. No wiem ze tez taka robiles. Wygladała jak by nie miala pecherzykow ta Twoja..
Ale podejrzewam ze ta juta to tak specyficzny amterial ze rzeczywiscie ciezko tego uniknac.
Pechezyki to nie az taki problem w sumie:)

lawenda1975

Baaardzoooo faaajnyyyy :)
Pierwsze skojarzenie - polowanie na grubego zwierza na Czarnym Ladzie.
Super jak dla mnie.

Co Ty tak z tym nożem wszędzie chodzisz?
Przecież i tak Cie nie zgwałcą!

GaToR

no prosze mój nicknejmik :) fajny nożyk, kawał skurwysyna

EDC : Charge TTi, EagleTac D25a, GW9100 Gulfman, Rat 1

steevee

Cytat: Giedymin w 21-03-2016, 19:00:38

hmm. No wiem ze tez taka robiles. Wygladała jak by nie miala pecherzykow ta Twoja..
Ale podejrzewam ze ta juta to tak specyficzny amterial ze rzeczywiscie ciezko tego uniknac.
Pechezyki to nie az taki problem w sumie:)

Bo ja jestem takim masochistą że te gówna próbuję jeszcze superglutem łatać  :D A co przetrzesz papierkiem to zawsze jakaś piczka wylezie  ;P

SMF spam blocked by CleanTalk