Reklama

krzywy herbertz

Zaczęty przez przeszczep, 08-09-2005, 17:12:46

przeszczep

Mam problem z herbertzem - wykrzywil mi sie...  :( Próbowalem go wyprostowac ale nie moge nawet po nim skakalem i nic.
Czy konieczne jest zdejmowanie okładzin? Prosze doradzcie...

kangoo

IMO szkoda męki - nie warto . Czas na zakupy  ;) .

kmicic

tez tak mialem niedawno z kluczem (takim normalnym, do mieszkania), skrzywil sie w teczce, od niczego !, a wyprostowac go nie dalem rady... moze to podobna stal ? :)

k.o. ma racje, bo, ze czas na zakupy jest zawsze ! ;) :) :) obojetnie, czy sie noz zepsowal czy nie ;)

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat

kali

widocznie za mały moment przyłożyłeś :) spróbuj prostować wkładając głownię w imadło (najlepiej przez skórę albo gumę), a na rękojeść rurę. btw w którym miejscu się zgiął?

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

peterskin

ino czujnie, Jak coś się odkszałciło to w dugą stronę może się zmęczyć i trrrach - masz dwa

przeszczep

imadlo mi sie ze stolu zdejmuje jak sie zapieram. Na zakupy chetnie bym sie wybral ale wole sie jeszcze troche pomeczyc i wyprobowac jeszcze kilka pomyslow - jak mi jakies jeszcze napiszecie...
please....    %-6

kangoo

Obadaj sobie dokładnie czubek tego nożana fotkach ,dawno temu dałem sobie spokój z prostowaniem . Tego się nie da zrobić ,tak by nie było widać . No chyba,że przekuć , ale nie wiem jak by się to zakończyło . Nie sądzę by Herbertz był wart takiego zachodu ,chyba że ma wartość sentymentalną . (mojego starego bowie za nic nie oddam :) )

[img=http://img220.imageshack.us/img220/3614/bowie17qa.th.jpg] [img=http://img220.imageshack.us/img220/2937/bowie3fn.th.jpg]
<span class='smallblacktext'>[ Redagowany dnia 08.09.2005r.- 21:06 ]</span>

pectoris

Witam.
Spróbuj przy pomocy młotka, ale koniecznie na drewnianym pieńku.

kali

Cytat: przeszczep

imadlo mi sie ze stolu zdejmuje jak sie zapieram.

poszukaj kogoś z porządnym imadłem przykręconym do stołu na stałe. imadlo musi być, w rękach tego raczej nie wyprostujesz.

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

kangoo

Ale i tak wątpie by coś to dało :( .

Blacha

szczepciu napisz jaki wielki jest ten herbertz i gdzie i jak pogiołeś

- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.

przeszczep

jakt to sie stalo??? No dobra. A wiec pieknego letniego wieczora w trakcie kulturalnej popijawy mającej miejsce w vulqanie (zakład wulkanizacyjny) poszlismy do malego lasku aby sprawdzic jak dziala ten nozyk (klinga 10 cali). No i musze powiedziec ze dziala bardzo fajnie gdyz z tego co pamietam to drzewko takie grubosci mojej lydki (a maly nie jestem) poszlo w okolo 4 razach...
No i wtedy tez nozyk sie troche wykrzywil....:(
Wartosci sentymentalnej nie ma zadnej ale lubie sie babrac no i troche fajny jest...

przeszczep

Wlasnie spojrzalen na swoja lydke... troche przesadzilem... Mialo okolo 15 centymetrow srednicy

przeszczep

a no i zgiął sie tuz przy okladzinach ktore troche tez pekly

cromcruah

wrzuc fotki, nieobiecuje ze wymysle cos sensownego ale postaram sie cos doradzic.

przeszczep

wlasnie zerwalem okladziny, a fotek nie wrzuce bo aparatu nie mam. Tylko ten w telefonie ale nie wychodza zbyt dobrze

przeszczep

a jak sie zdjecia umieszcza??

przeszczep

oto on

<span class='smalltext'>[ 664_krzywy.jpg ]</span>

kangoo

No ,to teraz rób tak jak Ci narysowałem . Tylko ostrożnie . Musisz lekko go przegiąć w odwrotną stronę (na wyczucie) i zostawić na jakiś czas .  Tyle ,że nadal jestem pełen pesymizmu ,za małe imadełko .

PS- zmiejsz to drzewko ;)
PS2- BHP się kłania (boso do imadła 8) )

przeszczep

na tym imadelku nie mialem zamiaru tego robic (Chociaz to by bylo niezle wyzwanie... Drzewka nie zmierze bo nie moglem go znalezc nastepnego dnia (a co za grube??). Boso bo lubie zycie na krawedzi  :p