Reklama

Bowie

Zaczęty przez karud, 05-05-2016, 19:22:43

karud

Dawno nic tu nie pokazywałem, ale tym razem jestem nawet zadowolony z efektu ... i nawet zostałem przez Władzę pochwalony  ;> więc ...
głownia według mojego projektu 194x37x5,2 mm, piękny damast piórkowy od Gregory Verizhnikov, na krawędzi tnącej SzH15 (łożyskowa. mniej więcej nasze Łh15 albo nie nasze 52100) + U10 (tu jest pewien problem,,, odpowiednik naszego N10E albo W2? ). Cały ma 328 mm (albo 331 mm ze srubką). Rękojesć stabilizowany mamut cięty w poprzek ciosu, cała oprawa to miękka stal konstrukcyjna oksydowana na brąz i nickel silver. Pochwa skóra bawola robiona na krokodyla. Wyważenie dokładnie na jelcu.

zapraszam do sklepu www.birkashop.pl

жизнь, как посмотришь с холодным вниманьем вокруг –
такая пустая и глупая шутка...

karud

fotki się w jednym poscie nie mieszczą  ;P

InQuizitor

Poziom światowy!
W zasadzie fap, fap było by na miejscu ale oklepane to jest i chyba za mało znaczące dla tego noża...

grisza

Mistrzostwo świata  8D
chciałem coś jeszcze napisać ale brakuje mi odpowiednich słów by oddać piękno tego noża  :dead:

"Cokolwiek czynisz, czyń roztropnie i patrz końca! "
                     Owidiusz

9/19

shilach

zajebisty jest! rękojeść wygląda jakby witraż tam był. Piękny, gratuluje!

nielet

Szczena mi opadła, od razu poprawił mi się humor i na mej twarzy pojawił się banan od ucha do ucha widząc taki piękny nóż  :D

MÓJ ULUBIONY TOOL PALADIN TOOLS PT 540 (SOG): https://forum.knives.pl/index.php/topic,158729.msg1550576.html#msg1550576

SPRZEDAM:

rangy67

Nóż jest piękny i spójny.Jest SZAŁ. :)

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

spuud

...jak zwykle ceniąc lapidarność formy:  :slini:

spośród wszystkich nieważnych rzeczy na świecie...noże są najważniejsze...

lawenda1975

Mam pytanie, jestem laikiem, więc jeśli głupie to sorry.
Czy rękojeść w naturalny sposób ma takie wzory, czy to tez kwestia odpowiedniego wytrawiania?
A nóż piękny, super się komponuj rękojeść z ostrzem.

Co Ty tak z tym nożem wszędzie chodzisz?
Przecież i tak Cie nie zgwałcą!

karud

:dodge: chodzi Ci o wzory na mamucie czy na stali? na mamucie to naturalne spękania wypełnione żywicą. Na stali nic nie było trawione, wyłącznie pilniki i punce

garuchi

Mam orgazm  :slini: !

lawenda1975

Oczywiście na mamucie, dzięki za wyjaśnienie. :)

Co Ty tak z tym nożem wszędzie chodzisz?
Przecież i tak Cie nie zgwałcą!

Raptorartur

No i znowu masakra! Przepiękny!

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

Krzysztofon

Wspaniały, najwyższa kategoria wagowa, wszystko pięknie gra ze sobą, nie wiem co powiedzieć...  8D

wojtek91

Piękne dzieło sztuki. Na prawdę jestem pod dużym wrażeniem ;)

Marek Muniak

Karud robi rzadko, ale jak zrobi to jak by odpalił bombę atomową. Brak słów... A zresztą, po co gadać... Artyzm  w każdym calu.Mogę tylko pogratulować...

Owoc żywota mojego je ZUS.

Player

Ciężko napisać coś sensownego... Piękny jest i tyle  :slini:

.
.
.
.

reneq

Rzadko kiedy wyrażam opinię na temat noży pokazywanych na tym forum, bo większość z nich pomimo swojej perfekcji, nie wzbudzają we mnie żadnych emocji. Ten wprost przeciwnie - jego widok jeży mi resztę włosów na głowie i powoduję gęsią skórkę na całym ciele! Nóż niezwykłej urody, a sam damast przepiękny!
Gdyby mnie było stać, kupiłbym go sobie i stępił ostrze, żeby se nie poobcinać paluchów od miziania;). Serdeczne gratulacje dzieła!

P.S.
Mam nadzieję  Karud, że się nie obrazisz za porównanie do noża konika707 ale ja po prostu mam obsesję na punkcie damastu piórkowego, bo wiem ile trzeba pracy, cierpliwości i doświadczenia by wyszedł bez zaburzeń.

Trollsky

Cytat: karud w 05-05-2016, 19:22:43

ale tym razem jestem nawet zadowolony z efektu ...

jebany skromniś :)
Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

meteo

Cicho sza i masz .WYJEBANY!

SMF spam blocked by CleanTalk